sâmbătă, 30 iulie 2011

Prefectura Chiba

Chiba este o prefectură a Japoniei situată în regiunea Kanto, în zona metropolitană Tokyo. Are o populaţie de 6.201.046 locuitori (a şasea) şi o suprafaţă de 5.156.15 kilometrii pătraţi (a 27-a), dintre care 0.8% apă. Are o densitate de 1.202.65 pe kilometru pătrat. Guvernatorul prefecturii este Kensaku Morita.
Istorie
Prefectura Chiba a fost fondată pe 15 iunie 1873, prin unirea prefecturilor Kisarazu şi Inba. Din punct de vedere istoric, prefectura se constituie din trei provincii: Awa, Kazusa şi Shimosa.
Numele prefecturii înseamnă "o mie de săbii de iarbă". Prefectura a fost afectată de tsunami-ul din 11 martie 2011.
Geografie
Prefectura Chiba se învecinează la nord cu prefectura Ibaraki, prin râul Tone, cu Tokyo şi cu prefectura Saitama la vest, prin râul Edo, cu oceanul Pacific în est şi cu golful Tokyo la sud. Cea mai mare parte din Chiba este aşezată în peninsula Boso, o regiune agricolă în care se cultivă orezul. Coasta de est, cunoscută ca şi Câmpia de nouăzeci şi nouă de leghe, este una dintre cele mai productive zone. Cea mai populată zonă, nord-vestul prefecturii, este o parte a regiunii Kanto care se extinde în aglomeraţia urbană a Tokyo-ului şi a prefecturii Saitama. Curentul Kuioshio curge în apropierea prefecturii, ceea ce face ca iernile să fie destul de calde iar verile mai răcoroase decât cele din Tokyo.
Prefectura are 36 de municipii: Abiko, Asahi, Chiba (capitala), Choshi, Funabashi, Futtsu, Ichihara, Ichikawa, Inzai, Isumi, Kamagaya, Kamogawa, Kashiwa, Katori, Katsuura, Kimitsu, Kisarazu, Matsudo, Minamiboso, Mobara, Nagareyama, Narashino, Narita, Noda, Sakura, Sanmu, Shiroi, Sodegaura, Sosa, Tateyama, Tomisato, Togane, Urayasu, Yachimata, Yachiyo şi Yotsukaido.
Chiba are următoarele sate şi oraşe: în districtul Awa: Kyonan; în districtul Chosei: Chonan, Chosei, Ichinomiya, Mutsuzawa, Nagara şi Shirako; în districtul Inba: Sakae şi Shisui; în districtul Isumi: Ojiuku şi Otaki; în districtul Katori: Kozaki, Tako şi Tonosho; în districtul Sanbu: Kujukuri, Oamishirasato, Shibayama şi Yokoshibahikari.
Economie
Chiba este una dintre cele mai mari zone industriale din Japonia datorită lungii coaste a golfului Tokyo. După ce Chiba a fost aleasă ca locaţie pentru o mare fabrică a firmei Kawasaki Steeal în 1950, guvernul prefecturii s-a angajat la un proiect la scară-mare pentru a găsi locuri pe malul apei pentru construcţia de fabrici, depozite şi docuri. Produsele chimice, rafinarea petro-chimică şi producerea de maşinării sunt principalele trei industrii ale prefecturii în zilele noastre. Împreună, ele cumulează 45% din exporturile prefecturii. În ultimii ani guvernul a fondat nu mai mult de opt parcuri industriale pentru a aduce dezvoltarea şi spre interior.
Prefectura are deasemenea şi a doua producţie agricolă ca mărime, dintre toate prefecturile doar Hokkaido reuşind să producă mai multe produse agricole. Însă Chiba surclasează Hokkaido la producţia de legume. Iarba de mare este culeasă în mari cantităţi din golful Tokyo.
Demografie
Populaţia prefecturii este una dintre cele mai înstărite datorită puternicelor sectoare industriale şi comerciale. Venitul pe cap de locuitor este al cincilea ca mărime din ţară. 70% din populaţie este angajată în sectorul serviciilor, 25% în industrie şi doar 5% în agricultură.
Cultură
Tokyo Disney Resort
Tokyo Disney Resort este o lume a distracţiei constând în două parcuri tematice, opt hoteluri şi standuri pentru cumpărături.
De când a fost deschi în 1983, Tokyo Disneyland a devenit cel mai popular parc tematic din lume şi continuă să le ofere vise vizitatorilor din diverse locuri.
Tokyo Diseny Sea a avut parte de o deschidere grandioasă în toamna lui 2001 şi este o lume a divertismentului, având ca temă romanţele mării.
Muzeul prefectural Sekiyado-jo
Muzeul prefectural Sekiyado-jo se află la capătul cel mai nordic al prefecturii, aflându-se pe un banc de nisip la locul de despărţire al râurilor Tone şi Edo.
Tenshakukaku-ul (oraşul-castel) al muzeului este o replică a castelului Sekiyado-jo. Sekiyado din Noda a prosperat odată ca o locaţie pentru transportul pe apa râului Tone.
Sub temele "râul şi industria în cauză"şi "domeniul şi castelul Sekiyado", muzeul te introduce în istoria transportului pe râul Tone cât şi cea a domeniului Sekiyado.
Muzeul Kikkomaki al sosului de soia
Muzeul Kikkomaki este un tur complet de studiu ce se desfăşoară într-un colţ al fabricii de sos de soia.
Procesul şi istoria preparării sosului de soia sunt prezentate prin video-uri şi panouri într-o manieră uşor de înţeles, şi de fapt chiar poţi vedea procesul de fabricare a sosului de soia.
Ichihara, tărâmul elefanţilor
Aceasta este singura grădină zoologică unde poţi să călăreşti un elefant. În prezent există opt elefanţi.
Nivelul spectacolului cu elefanţi este unul ridicat şi nu trebuie ratat. Există spectacole cu elefanţi, curse cu elefanţi, magazine ale elefanţilor şi posibilitatea de a călări şi ponei sau cămile.
Parcul istoric Tojo
Aceasta este reşedinţa lui Tokugawa Akitake, ultimul lord al domeniului Mito şi un frate al lui Tokugawa Yoshinobu, ultimul shogun al Japoniei.
Reşedinţa, unde Akitake a trăit din 1884, a fost desemnată în 2006 ca un important atuu cultural pentru că este un indicator al frumoaselor reşedinţe de la începutul perioadei Meiji.
Grădina jumătate japoneză, jumătate occidentală, a fost desemnată de asemenea ca un loc din Chiba cu o privelişte pitorească, deţinând diferite peisaje cu flori de prun, cireş sau glicină, cât şi cu frunze în diverse culori în timpul toamnei.
Muzeul municipal de artă Chiba
Muzeul municipal de artă Chiba este cunoscut în întreaga lume pentru expoziţiile variate şi colecţiile caracteristice.
În jur de şase expoziţii au loc în fiecare an. Muzeul se concentrază pe lucrări de artă de trei categorii: lucrări de artă care au legătură cu regiunea Boso, picturi japoneze şi picturi pe lemn din perioada Edo.
Lucrări din aceste categorii sunt expuse pe rând în fiecare an.
Muzeul mai este cunoscut şi pentru colecţia sa de ukiyo-e, a căror expoziţii se bucură de o mare popularitate.
Fiind un muzeu urban, muzeul încorporează diferite facilităţi pentru viaţa civică, cum ar fi o bibliotecă publică, magazinul muzeului, un restaurant şi aşa mai departe.
Parcul Satomi
Parcul a fost un vechi câmp de luptă, unde clanul Satomi s-a luptat împotriva clanului Hojo în perioada Muromachi.
Situat pe un platou la 20 de metrii deasupra nivelului mării şi având ieşire la râul Edogwa, grădina în stil occidental de 8,2 hectare are o fântână şi o grădină cu flori.
Poţi admira undele râului Edogawa aflate sub ochii tăi de pe colina din partea vestică a parcului, la fel ca şi muntele Fuji, dacă este o zi frumoasă.
Parcul mai este cunoscut şi ca un loc pentru admirarea florilor de cireş.
Te poţi bucura de grădinile cu trandafiri sau glicină, păduricea de pruni, arţari şi flori ale fiecărui anotimp.
Monumentul şi altarul Tekona
La acest altar este preamărită Tekona, frumoasa tânără care a fost subiectul a multor poeme din "Antologia unei imensităţi de frunze".
Datorită frumuseţii ei eterice, mulţi bărbaţi au cerut-o în căsătorie, luptându-se pentru a o câştiga. Plângându-se de aceste lucruri, ea s-a aruncat în micul golf Mama.
Altarul Takeona este renumită pentru abilitatea de a împlini dorinţele oamenilor care îşi doresc un copil frumos sau care se roagă pentru sănătatea copiilor acestora.
Casa Hotta
Hotta Masatomo, ultimul lord feudal al domeniului Sakura, a trăit în această casă când s-a mutat de la Tokyo la Sakura, după restauraţia puterii imperiale în 1868.
După o muncă de reparaţie la scară mare şi de reconstrucţie în toamna anului 1999, a fost desemnată ca un important atuu cultural în anul 2000.
Curtea interioară, construită de Ichi Hikoemon, o grădină din perioada Meiji, este deschisă publicului de fiecare dată sub numele de "Sakura Teien" (Grădina cireşilor).
Casa de samurai
Strada caselor de samurai are atmosfera vechiului Sakura, un oraş-castel. Terasamentele şi gardurile construite de-a lungul drumului ne reamintesc de zilele de demult.
Casa Kawa, din partea din spate a străzii, se spune că ar fi ce mia veche casă dintre toate locuinţele de samurai ce au rămas în oraş.
Mobilierul expus oferă o perspectivă a vieţii samurailor din Sakura.
Muzeul memorial Sakura Juntendo
Şcoala Sakura Juntendo este o şcoală de pregătire în medicina occidentală, deschisă în 1843 de Satoh Taizen, un doctor în medicină occidentală care a fost invitat în Sakura de Hotta Masayoshi, fostul lord feudal al domeniului Sakura.
La această şcoală a fost oferite tratament medical şi educaţie în stil occidental, oferindu-ni-l pe Sato Tanaka şi alte persoane ce au condus lumea medicală în perioada Meiji.
Templul Naritasan Shinshoji
Templul Naritasan Shinshoji este principalul templu al sectei Shingon al budismului Chizan-ha, care a fost fondată în 940.
Templul îi este dedicat lui Fudo Miyouou, zeul focului. Statuia lui a fost sculptată şi sfinţită de marele preot Kobo Daishi, cunoscut sub numele de Kuukai.
De când a fost fondat Shinshoji a atras mulţi adepţi, fiind vizitat de aproape zece milioane de oameni în fiecare an.
În comemorarea a 1070 de ani de la fondare s-a desfăşurat o expoziţie specială a unor statui secrete budiste.
Sanctuarul Sogo Reido
Numele oficial este templul Meishozan Toshoji.
Temlul a fost construit în memoria celor ucişi în luptă, când Sakanoueno Tamuramaro a suprimat un război civil în regiunea Tohoku, în timpul domniei împăratului Kammu (781-806).
În afară de încăperea principală, mormintele lui Sogo şi a fiului său există o cameră sacră a comorilor unde sunt expuse bunuri personale ale lui Sogo, o încăpere biografică a lui Sogo, unde un apel direct al lui Sogo este expus prin intermediul a 66 de păpuşi întruchipând 13 scene.
Un festival al hortensiilor are loc anual în luna iunie.
Templul Hankoji
Hanko Danri (şcoală anexată templului Hankoji), care a fost deschisă în 1580 şi a prosperat mai ales în perioada Edo, este cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună şcoală a sectei Nichiren pentru pregătirea călugărilor- la apogeul său între şase şi opt sute de călugări studiau aici.
În perioada Meiji şcoala a fost desfiinţată datorită reformării sistemului educaţional însă sala de lectură, clopotniţa, sala cu tobe şi poarta din faţă s-au conservat, fiind desemnate cau un important atuu cultural.
Parcul Mobara
Parcul Mobara, care se află la doi kilometrii vest de gara Mobara, a fost deschis la începutul perioadei Showa.
Cu aproape 2.850 de cireşi, parcul este unul dintre cele 100 cele mai frumoase locaţii ale Japoniei de unde se pot admira cireşii înfloriţi.
Cu pasarele, punţi de observare şi alte asemenea facilităţi, parcul este unul dintre locurile de relaxare preferate de cetăţeni. În parc există un muzeu municipal şi o bibliotecă de referinţă locală.
Oyama Senmaida
Aleasă ca una dintre cele "100 cele mai frumoase câmpuri de orez terasate din Japonia", Oyama Senmaida este cunoscut ca cel mai apropiat câmp terasat de orez de lângă Tokyo.
Mai mult de 375 de culturi terasate de orez ne amintesc de imaginea originală a vechii Japonii şi mulţi fotografi vizitează aceste locuri în mod repetat.
Templul principal Seicho-ji
Templul principal Seicho-ji, situat pe vârful muntelui Kyosumi, este strâns legat de Nichiren, un călugăr budist.
Sennen Sugi, un cedru japonez vechi de o mie de ani, o comoară naţională, şi Hoshi no Ido, o fântână a stelelor de 1.200 de ani, se află în incinta acestuia.
Aici se află şi Ashi no mori, unde soarele răsare mai devreme decât în orice alt loc din Japonia. Koku Bosatsu, un Budhisttava care îţi protejează realizările academice şi proiectele împotiva răului este găzduit de templu.
Cazarea este disponibilă, iar mâncarea vegetariană de aici are o bună reputaţie.
Există multe locuri care trebuie văzute, cum ar fi camera comorilor şi bunurile culturale. De asemenea, este locul de naştere a artelor marţiale Kyokushin.
Chiba în cultura curentă
Romanele care se petrec în Chiba includ:  Neuromancer de William Gibson (în municipiul municipiul Chiba), Ningen Shikkaku de Osamu Dazai (în Funabashi) şi Nogiku no Haka, de Sachio Ito (în Matsudo).
Reprezentările manga includ: Be Free!, Chameleon, Kyo kara ore wa!!, Makuhari (în municipul Chiba), Makughari Saboten Campus, Susume!! Pirates şi Urayasu Tekkin Kazoku (în Urayasu).
Reprezentările anime includ: Chikyu boei kazoku (în Funabashi), Battle programer Shiraser (Narashino) şi Zegapain (Urayasu).
Reprezentările în seriale TV includ: Kisarazu Cat's Eye (în Kisarazu), Mio Tsukushi (Choshi), Beach Boys (filmat în Tetayama şi Shirahama- acum Minamiboso) şi Yappari neko ga suki (Chiba).
Diferite formaţii rock au rădăcini în Chiba, cum ar fi X Japan, Plastic Tree, girugamesh, dar şi formaţii punk, precum Nicotine şi Ellegarden.
Aiba Masaki din Arashi, Yamashita Tomoshisa din NEWS, Tanaka Koki şi Akanishi Jin din KAT-TUN, Ryo, Satoshi, Ni şi ShuU din girugameshu, Keiko Terada şi Miki Nakamura din Showa-Ya, Tsugunaga Momoko şi Natuyaki Miyabi din Beryzz Kobo şi Arioka Daiki din Hey! Say! JUMP sunt toţi din prefectura Chiba.
Aeroporturi
Aeroportul internaţional Narita, ce deserveşte zona metropolitană Tokyo, se află în prefectura Chiba.
Mâncare
Fructe de mare şi peşte
Dorada roşie
Dorada este un peşte esenţial la ocaziile festive, ca un simbol al norocului. Diferite legende fac ca prefectura Chiba să fie de multe ori asociată cu acest tip de peşte- de fapt, dorada roşie este desemnat pe post de peşte prefectural. Fiind un peşte alb cu o carne fermă şi dulce, dorada roşie este utilizată pentru o gamă lagă de feluri de mâncare, cum ar fi sashimi, peşte la grătar şi supă clară. Principalele locuri de pescuit sunt zonele Choshi, Uchibo şi Sotobo.
Bonito
Bonito-ul care înoată către nord şi ajunge pe coastele japoneze primăvara devreme este numit Hatsugatsuo, primul bonito din sezon. Această specie s-a bucurat de popularitate încă din perioada Edo. Cu cât este mai proaspăt peştele, cu atât mai clare îi sunt dungile verticale de la stomac, creând un indicator pentru prospeţime. Carnea este roşie iar textura bogată este de apreciat. Este gustos sub formă de sashimi sau uşor prăjit, uscat şi ras sau fiert în bucăţi pătrate cu sos de soia.
Scoici cu gâtul scurt
Scoicile cu gât scurt trăiesc din abundenţă în zona de maree a unui golf lung, adunatul de scoici fiind apreciat de mulţi vizitatori. Când planctonul, cu care se hrănesc scoicile, creşte ca număr primăvara, scoicile devin mari şi nu mai bune de cules. Scoicile cu gât scurt sunt utilizate pe scară largă la gătit, în supa miso, scoici la abur de sake, feluri cu orez, tenpura şi scoici gătite în unt. Zona principală de pescuit este regiunea golfului Tokyo, de la Ishikawa la Futtsu.
Sardine tărcate
Sardinele, care au fost de mult timp apreciate drept un peşte reprezentativ pentru prefectura Chiba, sunt mâncate crude pe post de sashimi, sau marinate. De semenea, există multe produse procesate care utilizează sardinele, cum ar fi tocana de peşte, peşti întregi uscaţi şi peşti conservaţi, cu o diversitate de arome. Prinicipalele zone de pescuit sunt regiunile Choshi şi Kujikuri. Mai mult, Chiba are cea mai mare zonă cu hamsii, o specie de sardină, din întreaga Japonie. Sunt folosite în diferite moduri, cum ar fi marinate cu seminţe de susan negre sau uscate.
Abalone
Abalonele este un melc marin, în prerfectura Chiba existând trei tipuri: Haliotis discus discus, Haliotis gigantean şi Haliotis madaka. Abalonele trăieşte mai ales în recif, unde găseşte iarbă mare din abundenţă, şi este cules de scufundători. În Chiba, abalonele se găseşte din plin în zona Sotobo şi poate fi servit sub formă de sashimi, la aburi de sake sau chiar fript. Abalonele uscat este evaluat ca un incredient de înaltă-clasă în bucătăria chinezească.
Homar
Prefectura Chiba este numărul unu ca zonă de producţie a homarilor. Având culori vii şi un aspect splendid, homarii au fost un lucru esenţial pentru festivaluri de multă vreme. Poate fi gătit în diverse moduri, dar pentru a te bucura de frumuseţea sa, încearcă-l în sashimi sau prăjit pe grătar, în două jumătăţi.
Arahide
Unul dintre produsele de prim rang ale Japoniei, arahidele, sunt specialitatea prefecturii Chiba. Cele produse aici reprezintă 76% din producţia naţională.
Varza
Produsă pe tot parcursul anului şi în special varza de primăvară, din aprilie şi până în august, face ca prefectura să fie pe primul loc din ţară la producţia acestei legume. Pentru varza de primăvară, "todaijirushi", Choshi este faimos. Varza conţine o sursă importantă de vitamina C şi calciu.
Roşiile
Prefectura se află pe locul doi în ceea ce priveşte producţia de roşii. "Roşiile Nagaiki" ce cresc în Kujukuri, sunt în special faimoase. Pigmentul roşu, numit licopen, este un anti-oxidant ce previne cancerul şi alte boli legate de stilul de viaţă nesănătos.
Morcovii 
Chiba se află pe primul loc în ceea ce priveşte atât volumul, cât şi producţia de morcovi. O nouă specie de morcovi, numită morcovul beta, ce este dulce şi bună pentru salate sau pentru suc, a fost introdusă.  
Porumbul 
Din punct de vedere al producţiei, prefectura ocupă locul doi în Japonia. Pentru porumb, prospeţimea este vitală- exact de aceea porumbul este produsul agricol perfect pentru Chiba, care se află aproape de zona majoră de consum. Recent, o specie care are un mare aport de zaharuri şi poate fi mâncată crudă a căpătat popularitate.
Ceapa
Faimoasă pentru comercializarea în Kanto încă înainte de sezon. Numărul unu la gust şi la preţul rezonabil. Ceapa produsă în Shirako este faimoasă.
Pepenele verde 
Municipiul Tomisato a obţinut primul loc la producţia de pepeni din Japonia în 2005. Fiind un diuretic, se spunea că pepenele verde este un bun remediu pentru bolile de rinichi încă cu mult timp în urmă. Licopenul pe care-l conţine pepenele verde funcţionează ca o restricţie împotriva oxigenului activ- principala cauză a îmbătrânirii.
Pepenele galben
În Chiba pepenele galben este comercializat aproape pe tot parcursul anului. Pepenele Amus înspecial este o specie de pepeni de uz domestic, datorită dulceţii, suculenţei şi a preţului rezonabil. Prefectura Chiba este numărul unu în producţia de pepeni Amus.
Perele
Chiba ocupă locul unu în Japonia atât ca suprafaţă cultivată cât şi ca producţie de pere. Au fost cultivate încă din perioada Edo- au o istorie de mai bine de 200 de ani. Dulcele şi suculentele "Kosui" sunt recoltate în august, urmate de "Hosui", care au un excelent echilibru între dulceaţă şi acrime.
Carne
În prefectura Chiba aproximativ 40.000 de vaci sunt crescute cu atenţie, într-o climă blândă. În ceea ce priveşte carnea de porc, atelierele care prepară şunca de casă folosesc incrediente atent selecţionate şi cu cât mai puţini conservanţi posibil.
Produse lactate
În 1728 Yoshimune Tokugawa a importat vaci albe din India, le-a crescut în Mineokamaki (Minamiboso din prezent) din Chiba şi a produs Hakugyuraku (ceva în genul untului de astăzi)- acesta este considerat a fi începutul a animalelor de lapte în Japonia. Mineokanochi, din Minamiboso a fost desemnat în 1963 ca un loc istoric pentru Chiba, ca locul de naştere a produselor lactate din Japonia.
În prefectură se cresc cam 50.000 de vaci de lapte în 1.200 de ferme. Producţia de lapte este de 300.000 de tone, ceea ce înseamnă a treia poziţie din Japonia.
Mâncăruri specifice
Mâncărurile specifice ale prefecturii Chiba sunt rulourile groase de sushi cu ouă în centru, orez gratinat cu igname, onigiri, pâine proaspăt coaptă, îngheţată Biwa la cornet, curry Biwa, orez cu carne de porc mistreţ Ohtaki, tăieţei de hrişcă cu sushi sub formă de flori, curry cu muguri de bambus, tăieţei Yachiyo din hrişcă şi orez cu fructe de mare.
Simbolurile prefecturii
Steagul şi emblema prefecturii
Emblema prefecturii este o combinaţie între caracterele katakana "chi" şi "ha". Emblema caracteristică a steagului, împodobită cu galben deschis, este centrată pe un fundal albastru deschis. Albastrul reprezintă speranţa şi dezvoltarea, iar galbenul este culoarea rapiţei. Emblema a fost oficial adoptată pe 28 decembrie 1909, iar steagul pe 29 iulie 1963.
Floarea neoficială a prefecturii: rapiţa
Rapiţa a fost aleasă printr-o competiţie publică organizată în principal de postul de televiziune NHK, în aprilie 1954. Cu toate că nu a fost desemnată oficial, floarea este recunoscută pe scară largă ca floarea prefecturii Chiba.
Pasărea prefecturii: presura siberiană de fâneaţă
Se spune că presura este cea mai iubită pasăre din prefectura Chiba. A fost desemnată pe 10 mai 1965.
Peştele prefectural: plătica de mare
Plătica de mare a fost aleasă pentru că s-a considerat că această specie de peşte este cea mai potrivită alegere pentru a reprezenta progresul prefecturii Chiba. Peştele are un aspect strălucitor şi este familiar întrtegii istorii a prefecturii. A fost desemnat oficial pe 23 februarie 1989.
Arborele prefectural: pinul budiştilor
Maki, sau pinul budiştilor, a fost ales pentru că se potriveşte foarte bine cu climatul din Chiba şi pentru că este cea mai familiară specie cetăţenilor din Chiba. Copacul este adesea întâlnit de-a lungul străzilor, în parcuri şi în grădinile proprietarilor. A fost desemnat p 29 septembrie 1966.
Ziua cetăţenilor prefecturii: 15 iunie
Această sărbotoare publică comemorează înfiinţarea prefecturii Chiba prin unirea prefecturilor Kisarazu şi Inba pe 15 iunie 1873.





 

vineri, 29 iulie 2011

Rina Aiuchi

Rina Aiuchi, născută pe 31 iulie 1980 în Higashiosaka, Osaka, este o fostă cântăreaţă japoneză de pop. Ea îşi scria versurile la propriile cântece pe care şi le-a produs de una singură câţiva ani, înainte de a se retrage. A fost afiliată cu casa de discuri Giza Studio.
Biografie
Primii ani
Când era copi, Rinei îi plăcea să cânte pentru ceilalţi şi să facă spectacole pentru mama sa. La cinci ani şi-a început antrenamentul muzical la pian, devenind pinanista clasei sale la grădiniţă şi în şcoala primară.
Carieră
Rina şi-a făcut debutul pe 23 martie 2000, cu lansarea melodiei "Close To Your Heart". Ea a mai lansat încă trei cântece în acel an, iar unul dintre ele, "Koi wa Thrill, Shock, Suspense", a fost folosit pentru opening-ul seriei anime Detective Conan, devenind un mare hit pentru prima oară în cariera sa. În 2001, primul album al Rinei, "Be Happy", incluzând şi "Koi wa Thrill, Shock, Suspense", a fost lansat. De atunci ea a început să apară la televizor şi a devenit foarte populară în Japonia. În 2002, al doilea album al lui Aiuchi,"POWER OF WORDS", a fost lansat, fiind cel mai popular album din cariera sa. "POWER OF WORDS" a ajuns pe prima poziţie în topul Oricon şi a vândut 540.000 de copii. Al treilea ei album, "A.I.R", a ajuns iarăşi pe primul loc în Oricon.
De atunci melodiile ei au fost folosite şi în alte animeuri, ca şi în jocuri video. "MIRACLE" a fost utilizat pentru al cincilea ending pentru animeul Märchen Awakens Romance, iar "Bara ga Saku, Bara ga Chiru" a fost folosit drept openingul animeului Souten no Ken. Cânntecul ei, "CODE CRUSH", a fost ales ca opening pentru Rockman X7, ceea ce a ajutat-o ca melodia "Over Shine" şi al treilea ei album să câştige popularitate în 2003. De asemenea, odată cu succesul celui de-al 13 single (şi unul dintre cele mai populare ale sale), "FULL JUMP", Rina a fost invitată să cânte pe scena "NHK Kōhaku Uta Gassen", cel mai mare concert ce se susţine în Japonia. De atunci popularitatea ei s-a stabilizat, căpătând un constant succes cu cel de-al patrulea şi al cincilea album,"PLAYGIRL", respectiv "DELIGHT". Pe 21 mai 2008 Aiuchi şi-a lansat al şaselea album, "TRIP", după doi ani de la "DELIGHT". Încă odată, albumul a ajuns în primele 10 poziţii din topul Oricon însă cu toate acestea a devenit cel mai prost cotat şi vândut album de până atunci. Vânzările ei au devenit şi mai rele odată cu cel de-al şaptelea album, "THANX", care a ajuns pe poziţia a 12-a.
În 2010 şi-a lansat al 23-lea şi ultimul ei cântec, "HANABI", ce a atins poziţia a 28 în Oricon. Două luni mai târziu, pe 15 septembrie, şi-a lansat al optulea şi ultimul album, 'LAST SCENE'. Pe 18 şi 26 septembrie Rina şi-a programat concertul 'LAST SCENE 2010 LAST LIVE' şi imediat după aceea a anunţat că se retrage din muzică datorită problemelor de sănătate. Al optulea album a ajuns pe poziţia a opta în topul Oricon, ocupând o poziţie mai bună decât în ultimii ani, odată cu albumul "THANX".
Discografie
Cântece
  1. Close To Your Heart (23 martie 2000) #19
  2. It's crazy for you (31mai 2000) #16
  3. Ohh! Paradise Taste!! (26 iulie 2000) #23
  4. Koi wa Thrill, Shock, Suspense (25 octombrie 2000) #5
  5. FAITH (11 aprilie 2001) #8
  6. Run up (27 iunie 2001) #7
  7. NAVY BLUE (3 octombrie 2001) #7
  8. Forever You ~Eien ni Kimi to~ (14 februarie 2002) #5
  9. I can't stop my love for you♥ (10 aprilie 2002) #2
  10. Sincerely Yours/Can you feel the POWER OF WORDS? (1 august 2002) #4
  11. Deep Freeze (20 noiembrie 2002) #3
  12. Kaze no nai Umi de Dakishimete (15 ianuarie 2003) #3
  13. FULL JUMP (14 mai 2003) #3
  14. Over Shine (30 iulie 2003) #6
  15. Kuuki (15 octombrie 2003) #7
  16. Dream×Dream (28 aprilie 2004) #6
  17. START (26 mai 2004) #8
  18. Boom-Boom-Boom (20 octombrie 2004) #11
  19. Akaku Atsui Kodou (4 mai 2005) #7
  20. ORANGE★NIGHT (2 noiembrie 2005) #12
  21. GLORIOUS/PRECIOUS PLACE (29 martie 2006) #5
  22. MIRACLE (3 mai 2006) #11
  23. Bara ga Saku, Bara ga Chiru (1 ianuarie 2007) #15
  24. Mint (15 august 2007) #21
  25. Nemurenu Yo ni/PARTY TIME PARTY UP (19 decembrie 2007) #8
  26. I believe you ~Ai no Hana~ (7 mai 2008) #17
  27. Kimi to no Deai ~good bye my days~ (15 octombrie 2008) #20
  28. Friend / Sugao no Mama (17 decembrie 2008) #8
  29. Ai no Kotoba (11 februarie 2009) #17
  30. Story / Summer Light (22 iulie 2009) #9
  31. MAGIC (21 octombrie 2009) #17
  32. HANABI (28 iulie 2010) #28
Singleuri digitale
  1. GOOD DAYS (14 aprilie 2010)
  2. Sing a Song (26 mai 2010)
  3. C・LOVE・R (23 iunie 2010)
Cântece în colaborare
100 Mono Tobira (14 iunie 2006) #8
- cu Rina Aiuchi & U-ka Saegusa
- cântec tematic pentru aniversarea de 10 ani a animeului Detective Conan
  1. - cu Rina Aiuchi &U-ka Saegusa
    - pentru al 11-lea film Detective Conan
      







  2. Nanatsu no Umi wo Wataru Kaze no You ni (11 aprilie 2007) #6 







Albume originale
  1. Be Happy (24 ianuarie 2001) #3
  2. POWER OF WORDS (15 mai 2002) #1
  3. A.I.R. (15 octombrie 2003) #1
  4. PLAYGIRL (15 decembrie 2004) #7
  5. DELIGHT (31 mai 2006) #4
  6. TRIP (21 mai 2008) #10
  7. THANX (25 martie 2009) #12
  8. LAST SCENE (15 septembrie 2010) #8
DVD-uri
  1. PREMIER SHOT #1 (5 decembrie 2001)
  2. RINA AIUCHI LIVE TOUR 2002 POWER OF WORDS (17 iulie 2002)
  3. PREMIER SHOT #2 (25 iunie 2003)
  4. Rina Matsuri 2003 (25 septembrie 2003)
  5. RINA AIUCHI LIVE TOUR 2003 "A.I.R." (22 martie 2004)
  6. Rina Matsuri 2004 (3 noiembrie 2004)
  7. PREMIER SHOT ♯3 CLIP & LIVE COLLECTION (27 iulie 2005)
  8. Rina Matsuri 2005 (28 septembrier 2005)
  9. Rina Matsuri 2006 (11 noiembrie 2006)
  10. Rina Aiuchi Valentine Live 2007 (23 mai 2007)
  11. PREMIER SHOT #4 VISUAL COLLECTION (15 octombrie 2008)
  12. RINA AIUCHI THANX 10th ANNIVERSARY LIVE - MAGIC OF THE LOVE- (28 iulie 2010)
  13. RINA AIUCHI LAST LIVE 2010 ~LAST SCENE~ (31 decembrie 2010)
It's crazy for you

Snow drop

DreamXDream

Mint

Deep Freez



Puteţi să-i ascultaţi şi celelate cântece aici sau aici (1, 2).

    Am terminat prefectura Aomori

    Şi cu postarea precedentă am terminat şi prefectura Aomori. Aşadar, până acum avem traduse prefectura Aichi, Akita şi Aomori ^_^ După ce voi posta câte ceva despre Rina Aiuchi voi începe prefectura Chiba. Probabil aceasta vă va capta mai mult interesul. Pauza de o zi am luat-o ieri, deci cel mai posibil nu va mai fi vreo pauză până am să încep această prefectură.

    miercuri, 27 iulie 2011

    Higashidori, Kazamaura, Oma şi Sai

    Higashidori este un sat din nord-estul prefecturii Aomori. Are o populaţie estimativă de 7.544 locuitori şi o suprafaţă de 293.39 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Higashidori ocupă coasta de nord-est a peninsulei Shimokita, având ieşire la oceanul Pacific şi la strâmtoarea Tsugaru, cu capul Shiriyazaki care formează o limită între cele două ape. Satul are un climat oceanic rece, caracterizat de ierni lungi, cu zăpadă abundentă, şi veri scurte şi răcoroase. O parte din sat se afllă la limita parcului cvasi-naţional Shimokota Hanto.
    Se învecinează cu Mutsu, Yokohama şi Rokkasho.
    Istorie
    Zona Higashidori a fost locuită de poporul Emishi, rămăşiţe arhelogice datând din perioada Jomon fiind descoperite aici. În timpul perioadei Edo a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka dar a fost slab populată cu cătune pescăreşti risipite. În timpul reformei cadastrale din timpul restauraţiei Meiji, satul Higashidori a luat naştere prin unirea a 12 mici cătune, cu toate că centrul administrativ al satului s-a aflat la primăria oraşului Tanbu, acum parte din municipiul Mutsu. În 1988, pentru a sărbători aniversarea de o sută de ani ca sat, o primărie a fost în sfârşit construită la frontiera Higashidori-ului.
    Economie
    În mod tradiţional, economia satului a depins în totalitate de pescuitul comercial. Cu toate acestea, din anii 80, a început o investiţie masivă din partea companiilor Tohoku Electric power şi Tokyo electric power spre a construi centrala nucleară Higashidori şi a celorlate instalaţii de sprijin. În plus, ferma eoliană Iwaya, cu o capacitate totală de 32.5 MW, este cea mai mare din Japonia.
    Atracţii turistice
    Capul Shiriyazaki, farul Shiriyazaki şi dunele de nisip Sarugamori.

    Kazamaura este un sat din districtul Shimokita, Aomori. Are o populaţie estimativă de 2.311 locuitori şi o suprafaţă de 69.60 kilometrii pătraţi. O mare parte din oraş se află la limita cu parcul cvasi-naţional Shimokita Hanto.
    Geografie
    Cel mai nordic sat din Honshu, Kazamaura se află pe ţărmul nordic al peninsulei Shimokita. Este separat de insula Hokkaido de strâmtoarea Tsugaru. Mare parte din sat face parte din lanţul muntos Osoreyama, de unde rezultă că există puţine locuri joase. Râul Ikokuma curge prin sat. Cam 96% din suprafaţa satului este acoperită de păduri.
    Se învecinează cu Mutsu şi Oma.
    Istorie
    Kazamaura a fost fondat în 1889 prin unirea satelor Shimofuro, Ikokuma şi Hebiurakani, noul sat lând câte un kanji de la fiecare denumire pentru a forma "Kzamaura".
    Economie
    Economia depinde de silvicultură şi de pescuitul comercial (mai ales scoici, calmari şi alge).

    Oma este un oraş din nord-estul prefecturii Aomori. Are o populaţie de 5.950 şi o suprafaţă de 52.06 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Oma ocupă ţărmul de nord-est al peninsulei Shimokita, având ieşire la strâmtoarea Tsugaru. Oraşul are un climat oceanic rece, caracterizat de ierni lungi, reci, abundente în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase. O mare parte din oraş se află la limita parcului cvas-naţional Shimokita Hanto. Capul Omazaki este cel mai nordic punct al insulei Honshu.
    Se învecinează cu Mutsu, Sai şi Kazamaura.
    Istorie
    La început zona Oma a fost locuit de poporul Emishi. În timpul perioadei Edo a fost controlată de către clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Ooku a luat naştere prin unirea cătunului Oma cu satul învecinat, Ooku. A fost redenumit oraşul Oma în 1942. Oma a fost un popular loc de filmare a filmelor şi a serialelor TV. A fost ales ca locaţie de filmare a filmului "Gyoei no mure", avându-l în rol principal pe Ogata Ken. În 2000 Oma a fost locul de filmare a serialului "Watashi no aoi sora" de la postul NHK cu Tabata Tomoko. Acesta a fost urmat de un alt serial, "Maguro", cu Tetsuya Watari, în 2007, difuzat la postul Asahi TV.
    Economie
    Tradiţional, economia oraşului a depins de pescuitul comercial. Oma era renumit pentru ton, care era prins după metoda tradiţională, cu mâna, folosindu-se o barcă de două persoane şi vândut sub marca înregistrată "Oma". Alte capturi includ scoicile, icrele, iarba de mare konbu şi calmarul. Oraşul este şi locul centarlei nucleare Oma, ce va deveni o centrală unică datorită combustibilului, atunci când va fi deschisă, în noiembrie 2014.
    Atracţii turistice
    Omazaki, cel mai nordic punct al insulei Honshu, farul Omazaki, unul dintre cele "50 de faruri ale Japoniei", Oma Onsen, staţiune cu izvoare termale şi plaja Akaishi.
    Cetăţeni notabili
    Hiroshi Izumi, medaliat cu argint la judo la Jocurile Olimpice din 2004.

    Sai este un sat din peninsula Shimokita, în nord-estul prefecturii Aomori. Are o populaţie estimativă de 2.492 şi o suprafaţă de 135.03 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Sai ocupă ţărmul vestic al peninsulei Shimokita, având ieşire la golful Mutsu şi la strâmtoarea Tsugaru.  Satul are un climat oceanic umed, caracteritizat de ierni reci, abundente în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase. O mare parte din sat se află la limita parcului cvasi-naţional Shimokita Hanto. Munţii sunt casa multor specii indigene, cum ar fi maimuţele macac japoneze, kamoshika, tanuki şi urşii negrii asiatici.
    Se învecinează cu Oma şi Mutsu.
    Istorie
    Zona din preajma Sai a fost locuită la început de poporul Emishi. În timpul perioadei Edo a fost controlată de clanul Nanbu şi a prosperat datorită industriei lemnului şi pentru că era un terminal al feribotului către Ezo. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Sai a luat naştere prin unirea cătunului Sai cu Chogo, un cătun învecinat.
    Economie
    Economia satului se bazează pe agricultură, pescuit comercial şi silvicultură. Capturile locale includ icre de arici de mare, ananaşi de mare, castraveţi de mare, scoici şi calmari. Sai are şi o fermă de shiitake (ciuperci), care se vând în pieţele locale.
    Atracţii turistice
    Hotokegaura, o serie de formaţiuni stâncoase erodate în mod natural de apă, Yagen Onsen, o staţiune cu apă termală şi Gankake, un mare bolovan din mare ce atrage vizitatorii vara, datorită proveliştii de pe vârful acestuia. Este un loc popular petru înnot, existând şi cabine în apropiere.
    Evenimente
    Sai Matsuri din septembrie, cu care împinse de localnici în timpul dansului tradiţional Kagura şi cu preoţi ce binecuvântează casele localnicilor.
    În noiembrie, festivalul cultural Sai, în timpul căruia se cântă cântece tradiţionale de festival şi se dansează Kagura.
    În februarie satul Fuukura ţine un spectacol de Kabuki, în stilul nordic.
    În iunie Sai are un festival al icrelor de arici de mare.
    Persoane importante
    Gataro Mikami, medic şi susţinător al Crucii roşii din Japonia în timpul războiului ruso-japonez.








    marți, 26 iulie 2011

    Gonohe, Hashikami, Nanbu, Sannohe, Shingo şi Takko

    Gonohe este un oraş din districtul Sannohe, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 18.849 locuitori şi o suprafaţă de 177.82 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Râul Gonohegawa, care curge de la munţii Heraidake până la oceanul Pacific, şi râul Asamizugawa, ce izvorăşte dintr-o mlaştină, ca mai apoi să se unească cu râul Mabechigawa, curg paralel unele cu altele pe întregul cuprins al oraşului. Sub îmbrăţişarea acestor două râuri s-au format zonele rezidenţiale, iar lanuri de orez pot fi găsite pe suprafeţele joase ce beneficiază de curgerea favorabilă a acestor ape. Zone uşor înclinate sunt răspândite la est de munţii Ou şi sunt utilizate ca terenuri agricole şi pentru livezile de mere.
    Climat
    Tipul cel mai caracteristic de vreme pentru această regiune este yamase, vânturile estice ce aduc aer rece în timpul verii. În Gonohe, yamase aduce ploaie, iar când aceasta se prelungeşte pentru o lungă perioadă de timp culturile sunt serios afectate datorită temperaturii scăzute şi a lipsei luminii solare. Oricum, oraşul are parte de mai puţine căderi de zăpadă decât ar lăsa să se înţeleagă poziţia sa în nordul regiunii Tohoku.
    Istorie
    Se spune că numele oraşului ar proveni de la sistemul de organizare agicolă a clanului Nanbu, care a dominat aceste locuri. În 1189, în timpul perioadei Kamakura, Nanbu Mitsuyuki, un servitor al lui Minamoto Yoritomo din provincia Kai, a fost recompensat cu fostul district Nukabe (districtele Sanhachi şi Kamikita din prezent ale prefecturii) după înfrângera clanului Fujiwara din nord. Deoarece ţinutul era potrivit pentru creştera cailor de luptă, el l-a divizat în nouă he (ferme), ca mai târziu să împartă fiecare he în patru parcele pentru nord, sud, est şi vest. Acest sistem agricol ce cuprindea patru mon (direcţii) şi nouă he, se spune că a stat la originea numelui Gonohe. Caracterul chinezesc utilizat pentru numele oraşului s-ar traduce ca "a cincea poartă" sau "a cincea uşă".
    În aprilie 1889, odată cu introducera sistemului de sate şi oraşe, ţinutul a devenit satul Gonohe. În noiembrie 1915 satul a fost ridicat la statutul de oraş. În iulie 1955 orşul Gonohe a fost combinat cu oraşul învecinat Kawauchi şi cu satul Asada. S-au mai încorporat şi părţi din satele Toyosaki şi Toyomauchi. După fuziunea cu satul Kuraishi din iulie 2004 Gonohe avea o populaţie estimativă de 25 de mii de locuitori. În anii recenţi în Kuraishi existase o mică comunitate a japonezilor repatriaţi din Manciuria.
    Cultura locală
    La începutul istoriei sale Gonohe se bucura de reputaţia de centru de creştere a raselor de cai de o calitate excepţională, populari printre samurai. Odată cu declinul samurailor, rasele de cai din Gonohe au continuat să fie crescute pentru carne. Carnea macră de cal este considerată a fi o delicatesă, în special când este servită curdă, cunoscută sub numele de basashi. Această carne este o specialitate atât a oraşului Gonohe cât şi a oraşului Kumamoto din regiunea de sud a Kyushu-ului. După cai, Gonohe este cel mai bine cunoscut pentru popularitatea pe care o are în zonă fotbalul.
    Economie
    Industria cheie a oraşului este agricultura, care se concentrează pe legume, orez şi animale. De când Gonohe a fost desemnat ca un nou centru industrial pentru districtul Hachinohe, industriile interioare s-au dezvoltat în complexul industrial Jizo Daira, unde operază în prezent 20 de companii.
    Persoane celebre
    Jucătorii de fotbal Masayoshi Miura, Makoto Tehuramori, Hiroshi Teguramori, Takahiro Shimotaira şi Tsuyoshi Furukawa şi eroul local de război Kyosuke Eto.

    Hashikami este un oraş din districtul Sannohe. Are o populaţie estimativă de 14.978 locuitori şi o suprafaţă de 93.91 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Hirakami ocupă colţul sudic al prefecturii Aomori, având deschidere la oceanul Pacific. Coasta este accidentată şi foarte dantelată, formând numeroase mici golfuri. Pe uscat zona este deluroasă, ridicându-se în vest la o înălţime maximă de 740 de metrii. Oraşul are un climat rece şi umed, caracterizat de veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă.
    Hashikami se învecinează cu Hachinohe, Karumai şi Hirono, ultimele două din prefectura Iwate.
    Istorie
    Zona din jurul Hashikami a fost locuită încă din timpuri antice iar o serie de temple budiste pretind a fi fondate în era Nara sau Heian. În timpul erei Edo a fost controlat de clanul Nanbu iar după 1664 a făcut parte din domeniul Hachinohe. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Hashikami a fost proclamat prin unirea a opt mici cătune. A fost ridicat la gradul de oraş în mai 1980.
    Economie
    Economia oraşului se bazează pe pescuitul comercial şi pe agricultură, incluzând creşterea puilor şi a porcilor. Oraşul serveşte şi ca o suburbie a municipiului Hachinohe.
    Persoane importante
    Luptătorul de sumo Jumonji Tomokazu.

    Nanbu este un oraş din districtul Sannohe al prefecturii Aomori. Are o populaţie de 20.381 locuitori şi o suprafaţă de 153.150 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Nanbu ocupă dealurile înalte din colţul sudic al prefecturii. Mare parte din oraş e monatan şi are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni reci şi bogate în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
    Se învecinează cu Sannohe, Shingo, Gonohe, Hachinohe, Ninohe şi Karumai, ultimele două din prefectura Iwate.
    Istorie
    În timpul perioadei Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu al domeniului Morioka, mai apoi domeniul Hachinohe. Satul Nanbu a fost creat în 1955 prin unirea fostelor sate Hirasaki şi Muko. A fost ridicat la statutul de oraş în februarie 1859. În ianuarie 2006 s-a unit cu Fukuchi şi Nagawa pentru a forma noul oraş Nanbu.
    Economie
    Economia se bazează pe agricultură, în special pe horticultură. Principalele culturi sunt cele de mere, struguri şi pere europene.
    Persoane importante
    Muzicianul Satoru Sakamoto, jucătorul profesionist de baseball Hirotaka Neichi, seiyu-ul Yoshimi Akaishi şi ciclistul Tsutomu Sakamoto, medaliat cu bronz la Olimpiada de vară din 1984.

    Sannohe este un oraş din districtul Sannohe, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 11.426 locuitori şi o suprafaţă de 151.55 kilmetrii pătraţi.
    Geografie
    Sannohe ocupă o zonă fără ieşire la ocean dn sudul prefecturii, la sud de munţii Hakkoda. Are un climat oceanic rece, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni reci, bogate în zăpadă.
    Se învecinează cu Nanbu, Takko, Shingo, Ninohe, din prefectura Iwate şi Kazuno din prefectura Akita.
    Istorie
    Zona din jurul Sannohe a fost locuită încă din antichitate iar în zonă s-au găsit artefacte din perioada Jomon. În timpul perioadei Kamakura a fost centrul domeniului stăpânit de Nanbu Mituyuki, un servitor al lui Minamoto Yoritomo, care a primit acest domeniu ca o recompensă după înfrângerea clanului Fujiwara din nord în 1187. Aşezarea a rămas sub controlul clanului Nanbu şi în perioada Senkoku, ca un oraş-castel centrat pe castelul Sannohe. În timpul perioadei Edo s-a aflat sub controlul domeniului Morioka, iar o magistratură daikansho a fost ridicată pe locul fostului castel. După restauraţia Meiji, în timpul reformei cadastrale din 1889, a fost proclamat ca oraş. În martie 1955, trei sate învecinate, Sarube, Tomesakai şi Tonai au fuzionat cu Sannohe.
    Economie
    Economia se bazează pe agricultură, principala producţie fiind tutunul, apoi merele şi orezul.
    Persoane notabile
    Luptătorul de sumo Kagamisato Kiyoshi, politicianul Kanpei Matsuo şi graficianul şi mangaka Noboru Baba.

    Shingo este un sat din partea central-sudică a prefecturii Aomori. Are o populaţie de 2.830 locuitori şi o suprafaţă de 150.8 kilometrii pătraţi. Satul se autopromovează ca fiind locul mormântului lui Iisus Hristos, după cum spune o legendă locală.
    Geografie
    Shingo se află în partea central-sudică a prefecturii, la est de lacul Towada. Mare parte din sat e montană, ridicându-se la o altitudine de aproape 1.000 de metrii la graniţa cu prefectura Akita. Are un climat oceanic rece, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, reci, cu foarte multă zăpadă.
    Se învecinează cu Towada, Gonohe, Nanbu, Sannohe şi Kazuno, din prefectura Akita.
    Istorie
    Zona din jurul Shingo a fost controlată în perioada Edo de către clanul Nanbu. În timpul reformei cadastrale din 1889, satele Herai şi Nozawa au luat naştere. În iulie 1955 porţiunea vestică a satului Nozawa a fost anexată satului Herai, care a fost redenumit totodată Shingo.
    Economie
    Economia satului Shingo depinde mai ales de agricultură. Cele mai importante culturi sunt cele de crizanteme comestibile, igname japoneze şi tutun. Cunoscut pentru tradiţia creşterii cailor, mai este cunoscut şi pentru rasele de bovine.
    Mormântul lui Iisus Hristos
    Satul Shingo pretinde a fi ultimul loc de odihnă al lui Iisus, incinerat în "Mormântul lui Iisus". Potrivit învăţăturilor locale, Iisus ar fi călătorit la 21 de ani în Japonia, unde ar fi studiat teologia timp de 12 ani, ca mai apoi să se întoarcă în Iudeea la 33 de ani. El nu ar fi murit pe cruce la Golgotha. În schimb, fratele său, Isukiri, i-a luat locul pe cruce, în timp ce Iisus a fugit prin Siberia către provincia Mutsu, în nordul Japoniei, unde a devenit un agricultor de orez, s-a căsătorit cu o femeie numită Miyuko şi şi-a întemeiat o familie lângă ceea ce este acum Shingo. Antreprenorii vând amintiri şi suveniruri cu Iisus către turişti. Un alt mormânt din Shingo se spune că ar conţine urechea fratelui lui Iisus şi o şuviţă de păr de la Fecioara Maria. Presupunerile au început în 1933, după descoprirea unor presupuse "documente ebraice antice ce detaliează despre viaţa şi moartea lui Iisus în Japonia", care se presupun a fi un testament al lui Iisus. Aceste documente au fost confiscate de către autorităţile japoneze şi aduse la Tokyo cu puţin timp înaintea celui De-al doilea război mondial şi nu au mai fost văzute de atunci.
    Textul în engleză de pe panou explică legenda Mormântului lui Iisus cititorilor:
    Cândi Iisus Hristos avea 21 de ani el a venit în Japonia şi şi-a continuat studiile asupra divinităţii timp de 12 ani. El a plecat din nou în Iudeea la 33 de ani, angajându-se în misiunea sa. Cu toate acestea, în acele timpuri oamenii din Iudeea nu i-au acceptat predica lui Hristos. În schimb, l-au arestat şi au încercat să-l răstignească pe o cruce. Fratele său mai mic, Isukiri, i-a luat fără a se fi ştiut locul lui Hristos şi a sfârşit pe cruce. Hristos, care a scăpat de răstignire, trecând prin sui;uri şi coborâşuri de-a lungul călătoriei sale, s-a reîntors în Japonia. El s-a stabilit chiar aici, în locul ce se numeşte astăzi satul Hiranai, şi a murit la 106 ani. Pe acest pământ sfânt există o colină mortuară pentru al slăvi pe Iisus şi un mormânt la stânga pentru al slăvi pe Isukiri. Descrierea de mai sus a fost luată dintr-un testament al lui Iisus Hristos.

    Takko este un oraş din estul districtului Sannoge, prefectura Aomori. Are o populaţie de 6.316 locuitori şi o suprafaţă de 242.01 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Takko ocupă colţul de sud-est al prefecturii Aomori, la sud de munţii Hakkoda. Mare parte din oraş este montan şi are un climat oceanic rece, caracterizat de ierni lungi, bogate în zăpadă, şi veri scurte şi răcoroase. Munţii găzduiesc de asemenea şi multe specii de plante şi animale indigene. Viaţa sălbatică include maimuţele macac japoneze, kamoshika, tanuki şi urşii negri asiatici.
    Se învecinază cu Sannohe, Kazuno, din prefectura Akita şi Ninohe şi Hachimantai din prefectura Iwate.
    Istorie
    Takko a fost locuit încă din timpurile preistorice, numeroase rămăşiţe din perioada Jomon fiind descoperite aici. Numele oraşului derivă de la cuvântul ainu "tapkop", care înseamnă "deal mic". În timpul perioadei Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka, mai târziu domeniul Hachinohe. În timpul reformei cadastrale din 1889 a fost creat ca un sat separat de fostul sat Kamigo. A fost ridicat la statutul de oraş în noiembrie 1928. În martie 1955 satul Kamigo s-a unit din nou cu oraşul Takko.
    Economie
    Economia orşului se bazează pe sivicultură şi agricultură. Principala cultură este cea de usturoi, Takko fiind cel mai mare producător din Japonia al acestuia.
    Persoane importante
    Mangaka Sanpachi Kawa.






    luni, 25 iulie 2011

    Mago mago Arashi

    Revenim la Mago mago Arashi ca să vedem ce au mai făcut cei de la Arashi la lecţia de chineză şi să aflăm cum s-au descurcat Aiba, Ohno şi Ninomiya cu bunicii lor de o zi.
    Mago mago Arashi episodul 7

    Mago mago Arshi episodul 8

    Mago mago Arashi episodul 9

    Vizionare plăcută ^_^ 

    Aira Mitsuki

    Aira Mitsuki este o cântăreaţă electro japoneză. Născută în Saitama, pe 21 septembrie 1988, a fost lansată de către Terukado Onishi. A debutat în august 2007 cu "Colorful Tokyo Sounds No. 9" şi şi-a lansat primul ei album, "Copy", în septembrie 2008.
    Fundal muzical şi lansări
    Aira a fost aleasă câştigătoare la concursul Mega Trance 2007 dintre 6.325 concurenţi. Ea şi-a lansat cântecul de debut, "Colorful Tokyo Sounds No. 9" pe 8 august a aceluiaşi an. Unul dintre cântece a fost selecţionat pentru tema oficială a cafenelei Transformers din Roppongi, Tokyo, bazată pe filmul Transformers. Mitsuki a concertat la un eveniment pentru acest film, sponsorizat de MTV, pe 25 iulie.
    Primul ei album, "Copy", a fost lansat pe 3 septembrie 2008. A fost lansat în două versiuni diferite: un album cu 12 melodii şi unul cu 16 melodii. Melodia a opta de pe prima versiune este versiunea originală a "High Bash", în timp ce versiunea de 16 melodii include cântecele "Star Fruits Surf Rider", "Rock'n Roll Is Dead" şi "Romantic Rope". În plus, cei care au cumpărat albumul de la Tower Records au primit o melodie exclusivă, "Yakenohara Megamix", în timp ce cei care au cumpărat albumul prin HMV au primit ca bonus "L0ne1yBoy L0ne1yGirl".
    Primul cântec de pe album, intitulat "Galaxy Boy", a fost utilizat pe post de ending pentru emisiunea Bonita!Bonita!! a postului de televiziune TV Aichi. A fost utilizat şi pentru a promova Dream car club of Tamoei Yakushiji. Albumul a atins poziţia a 31-a în topul zilnic Oricon şi poziţia 48 în clasamentul săptămânal a aceluiaşi top şi a vândut 3.163 copii. Primul single important al lui Mitsuki a fost scris ca un tribut pentru Jocurile Olimpice din China şi a fost lansat pe 5 martie 2008. Al doilea single major (şi al patrulea per ansamblu), numit "Robot Honey", a fost lansat pe 29 octombrie 2008 şi a fost urmat de Valentine Step", respectiv "Sayonara Technopolis", în februarie 2009. Pe 20 mai şi-a lansat a şaptea melodie,"Barbie Barbie", şi un CD compilaţie, "Aira's Science CD", în 17 iunie 2009.
    Aira şi-a lansat al doilea album, intitulat "Plastic" în 22 iulie 2009, şi la treilea album "???", în 17 noiembrie 2010.
    Stil muzical şi influenţe
    Stilul muzical al lui Aira Mitsuki a fost comparat cu cel al producătorului Yasutake Nakata, care a lansat formaţiile Perfume şi Capsule. Aira a declarat că este o fană a lui Nakata şi a citat pe pagina ei de MySpace pe Pizzicato Five, Kahimi Karie, Yuki, Justice, Cornelius şi Daft Punk ca cei ce au influenţat-o.
    De obicei muzica lui Mitsuki abordează teme ştinţifico-fantastice şi din cultura pop, cu efecte de sunet ambientale, utilizează din plin sintetizatorul vocoder iar versurile sale abordează subiecte precum spaţiul, roboţii şi tehnologia. "Galaxy Boy", de exemplu, are o temă spaţială şi se centrează pe "prototipul băiatului galactic", în timp ce "Sayonara Technopolis" abordează aspecte precum apatia umană, încălzirea globală şi propune să ne mutăm pe lună.
    Aira a experimentat cu diferite genuri de muzică; o mare parte din albumul "Copy" a avut un sunet dance, în timp ce "Valentine Step" are puternice influenţe latine, iar "Sayonara Technopolis" a fost comercializat ca "muzica electro întâlneşte big beat-ul". Ea a înregistrat de asemenea şi câteva balade şi un cover al melodiei "Rock and Roll Is Dead" al lui Lenny Kravitz. Cu toate acestea, ea a rămas constantă în utilizarea sintetizatoarelor şi a filtrelor vocale.
    Vidioclipurile lui Aira se folosesc de animaţii şi imagini generate pe calculator şi haine în pas cu moda. Ea a mărturisit că este un mare fan al jocurilor pe calculator cum ar fi Pokemon, declarând într-un interviu că este inspirată de tehnologie şi de ştiinţă. Ea a cumpărat şi o parcelă de teren pe lună pentru lansarea melodiei "Sayonara Technopolis".
    Discografie
    Melodie de debut
    Colorful Tokyo Sounds No.9 (9 august 2008)
    Singleuri majore
    China Discotica (5 martie 2008)
    Robot Honey (29 octombrie 2008)
    Sayonara Technopolis (21 ianuarie 2009)
    Barbie Barbie (20 mai 2009)
    Albume
    [8 septembrie 2008] Copy (5.010 de copii vândute, poziţia 48 în Oricon)
    [22 iulie 2007] Plastic (4.195 vândute, poziţia 33 în Oricon)
    [17 noiembrie 2010] ??? (Trei întrebări) (2.758 de copii vândute, poziţia 45 în Oricon)
    Mini-albume
    [2 iunie 2010] 6 Force (3.391 copii vândute, poziţia 34 în Oricon)
    Alte cântece
    Everytime We Touch (2007)
    Heavenly Star (2007)
    Darling Wondering Staring / Star Fruits Surf Rider (7 mai 2008)
    Valentine Step (21 ianuarie 2009)
    Aira no Kagaku CD (17 iunie 2009)
     Out edit. vol.1(31 ianuarie 2010)
    [20 aprilie 2011] Hound Dog (împreună cu Terukado)
    Downloaduri digitale
     Knee-high Girl (29 octombrie 2008)
    [1 iulie 2009] Bad Trip (împreună cu. Terukado)
    Plastic Live From Tokyo (4 noiembrie 2009)
    Heat My Love (21 aprilie 2010)
    Level 5 (5 mai 2010)
    Aishi Aisarete Ikiru no Sa (13 octombrie 2010)
    Why Two? (21 octombrie 2010)
    Viniluri
     Aira Mitsuki "5" mix (19 octombrie 2009)
    DVD-uri
    Aira Mitsuki Special Live "090319" in LiquidRoom (20 mai 2009)
    ??? LiVE IN LIQUIDROOM (DVD+CD) (20 aprilie 2011)
    Compliaţii
    [8 iunie 2008] Mega Trance 08 (#2 Colorful Tokyo Sounds NO.9 [DJ U☆Hey? & Red Clavia Remix])
    [16 iulie 2008] Beautiful Techno (#2 China Discotica (Remix))
    [17 decembrie 2008] Teardrop (#5 Senjou no Merry Christmas, #8 Mike Alway'S Diary)
    [11 noiembrie 2009] for Winter Music Lovers Techno Pop Xmas (#2 Senjou no Merry Christmas)
    Plastic Doll

    China Discotica

    Robot Honey

    Barbie Barbie

    Galaxy Boy

    Puteţi să-i downloadaţi melodiile de aici (1 şi 2).

    duminică, 24 iulie 2011

    Ajigasawa şi Fukaura

    Ajigasawa este un oraş din districtul Nishitsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 11.561 locuitori şi o suprafaţă de 342.99 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Ajigasawa ocupă colţul sud-vestic al prefecturii Aomori şi se învecinează cu prefectura Akita în sud şi cu munţii Iwaki în est şi are ieşire la Marea Japoniei în nord. Are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni reci, lungi şi bogate în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
    Se învecinează cu Hirosaki, Tsugaru, Fukaura, Nishimeya, Happo şi Fujisato, ultimele două din prefectura Akita.
    Istorie
    În perioada Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. Oura Mitsunobu, fondatorul clanului Tsugaru, a ridicat o aşezare în Tanesato (astăzi o parte din Ajigasawa) în 1491, care s-a dezvoltat mai târziu ca un port pentru regiunea Tsugaru. Ajigasawa a devenit un sat din districtul Nishitsugaru în 1889 şi a fost ridicat la statutul de oraş în martie 1955, când şi-a anexat satele Akaishi, Nakamura, Narusawa şi Maido
    Economie
    Economia din Ajigasawa depinde în principal de agricultură (orez şi horticultură) şi pescuitul comercial. Cel mai comun tip de peşte este calmarul. Alte tipuri de peşti prinse de obicei în zonă sunt peştii plaţi, plătica, cambula, macroul, codul, peştele înger, caracatiţa, rechinul şi somonul.
    Educaţie
    În anul şcolar 2011-2012 Ajigasawa avea şase grădiniţe, cu un total de 238 copii, două şcoli elementare cu 528 de elevi, un gimnaziu cu 328 de elevi şi un liceu cu 273 elevi.
    Şcoala de natură Shirakami este o organizaţie non-profit găzduită înt-o clădire din lemn din secolul 19 care a fost folosită pe post de şcoală elementară până în primăvara lui 2003. Şcoala de natură Shirakami organizează o serie de evenimente educaţionale în sălbăticie incluzând activităţi în clasă şi ore în aer liber pentru oameni de toate vârstele.
    Puncte de interes
    Zona cu calmari Kikuya de la marginea oraşului este locul de baştină al Wasso, o rasă de câine Akita care a stârnit atenţia naţională după ce a făcut parte dintr-un film din 2011 filmat într-o locaţie din oraş.
    Pârtia de schi NAQUA Shirakami permite atât schiatul cât şi snowboard-ingul. Există patru telescaune şi o gondolă. Şcoala de schi/snowboard este deschisă pentru persoane de toate vârstele şi are şi echipament de închiriat. Pârtia oferă totodată şi două restaurante, patru tipuri de camere, un izvor termal în aer liber şi unul acoperit, locuri de căţărat şi un teren de golf cu 36 de găuri.
    Plaja Ajigasawa se află la 10 minute de mers de la gară şi are atât zone cu nisip cât şi cu iarbă, având o privelişte spectaculoasă a Mării Japoniei.
    Umi no Eki Wando este un complex de magazine, cam ca o piaţă, în care se vând bunătăţi locale direct de la fermieri şi pescari. Toate produsele vândute aici sunt foarte proaspete.
    Piscina acoperită şi încălzită se află lângă liceul Ajigasawa, la o mică distanţă de gară. Facilităţile includ o piscină de înot cu o lungime în conformitate cu Federaţia japoneză de înot, o piscină pentru copii, o piscină în aer liber, un tobogan cu apă, saune pentru femei şi bărbaţi, o sală de antrenament, o sală de conferinţe şi o galerie.
    Shirakami-Sanchi, o zonă de partimoniu mondial. 
    Parcul Otaka-yama este deschis publicului şi inculde un stadion multifuncţional, un teren de tenis, un amfiteatru, carting şi un teren de joacă eşaborat.
    Cascadele Kurokuma, denumite după înfăţişarea lor, arată ca un urs negru în picioare. Sunt cotate pe locul 7 în topul celor 100 de cascade ale Japoniei.
    Persoane faimoase
    Luptătorul de sumo Mainoumi Shuhei

    Fukaura este un oraş din districtul Nishitsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 9.917 locuitori şi o suprafaţă de 488.85 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Fukaura ocupă coasta sud-vestică a prefecturii Aomori, având ieşire la Marea Japoniei. Are un climat rece şi umed, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni reci, bogate în zăpadă.
    Istorie
    Zona Fukaura a fost controlată de clanul Nanbu în perioada Edo. În 1889 a devenit un sat din districtul Nishitsugaru iar în aprilie 1926 a fost ridicat la statutul de oraş. În iulie 1955 Fukaura şi-a anexat satul Otose iar în martie 2005 satul Iwasaki.
    Fukaura este locul de naştere a patru luptători de sumo din zilele noastre: Kaiho, Aminishiki, Asofuji şi Masatsukasa. Se crede că este pentru prima oară când patru elite ale sumo-ului, cotate la rangul sekitori, se se nasc în acelaşi oraş.
    Economie
    Economia oraşului se bazează pe pescuitul comercial. Există şi o industrie a turismului, centrată pe zona de patrimoniu UNESCO Shirakami Sanchi, în special pe zona lacurilor Juniko de la periferie.
    Persoane importante
    Luptătorii de sumo Aminishiki Ryuji, Asofuji Seiya, Kaiho Ryoji şi Masatsukasa Koshin.



    Nishimeya

    Nishimeya este un sat din districtul Nakastugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 1.470 locuitori şi o suprafaţă de 246.58 kilometrii pătraţi.
    Geografie
    Nishimeya este situat în marginea de sud a prefecturii, învecinându-se cu prefectura Akita şi cu lanţul muntos Shirakami-Sanchi. Satul are un climat rece şi umed, caracteriza de veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă. În munţi se află multe specii de plante şi animale indigene. Viaţa sălbatică include maimuţa macac japoneză, kamoshika, tanuki şi ursul negru asiatic.
    Se învecinează cu Hirosaki, Ajigasawa, Odate şi Fujisato, ultimele două din prefectura Akita.
    Istorie
    În perioada Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. În aprilie 1898 a devenit un sat din districtul Nakatsugaru.
    Economie
    Economia depinde în special de agricultură şi silvicultură.