marți, 19 iulie 2011

Itayanagi, Nakadomari şi Tsuruta

Itayanagi este un oraş situat în nord-estul prefecturii Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 15.404 locuitori şi o suprafaţă de 41.81 kilometrii pătraţi.
Geografie
Itayanagi este situat la baza peninsulei Tsugaru şi are un climat rece şi umed, caracterizat prin veri scurte şi răcoroase şi ierni reci, lungi şi bogate în zăpadă.
Se învecinează cu Aomori, Hirosaki, Goshogawara, Fujisaki şi Tsuruta.
Istorie
În perioada Edo Itayanagi a fost controlat de către clanul Nanbu, găzduind totodată şi o magistratură.
În martie 1895, după resturaţia Meiji, a fost recunoscut ca sat. A fost ridicat la statutul de oraş în aprilie 1920 iar în martie 1995 şi-a anexat satele Hataoka, Koami şi Arakawa.
Economie
Economia oraşului se bazează mai ales pe horticultură, în special pe mere dar şi pe orez.
Persoane notabile
Chu Kudo, politician în Manciuria, Hayateyumi Hidehito şi Takamisakari Seken, luptători de sumo, Kayoko Fukushi, atletă, Mami Matsuyama, idol şi cântăreaţă pop şi Norio Nagayama, romancier şi ucigaş în masă.

Nakadomari este un oraş din districtul Kitatsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 14.890 locuitori şi o suprafaţă de 216.3 kilometrii pătraţi.
Geografie
Nakadomari constă în două zone discontinue din peninsula Tsugaru, una pe coasta de nord-vest, cu ieşire la Marea Japoniei şi cealaltă în interiorul insulei Honshu, în centrul peninsulei. Are un climat rece şi umed, cu veri răcoroase şi scurte şi ierni lungi, firguroase şi bogate în zăpadă.
Se învecinează cu Goshogawara, Tsuruta, Yomogita şi Sotogahama.
Istorie
Nakadomari a fost creat în martie 2005 ca rezultatul fuzionării satului Kodomari cu oraşul Nakasato, ambele din districtul Kitatsugaru.
Economie
Economia se bazează pe pescuitul comercial şi pe agricultură.
Persoane importante
Cântăreţul de folk Kan Mikami.

Tsuruta este un oraş din districtul Kitatsugaru aflat în partea de nord-est a prefecturii Aomori. Are o populaţie de 14.395 locuitori şi o suprafaţă de 46.5 kilometrii pătraţi. Numele "Tsuruta" este o combinaţie între caracterul pentru cocor, "tsuru", şi cel pentru câmp de orez, "ta".
Geografie
Oraşul este situat la baza penisulei Tsugaru şi are un climat umed şi răcoros, cu veri scurte, răcoroase şi ierni lungi, bogate în zăpadă. Primăria Tsuruta, aflată în centrul oraşului, se află la aproximativ 20 de kilometrii de Marea Japoniei şi la 45 de kilometrii de municipiul Aomori.
Se învecinează cu Hirosaki, Goshogawara, Itayanagi şi Tsugaru.
Istorie
În timpul perioadei Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. După restauraţia Meiji, în 1895, Tsuruta a devenit un sat. În martie 1941 a fost ridicat la statutul de oraş iar în martie 1955 şi-a anexat satele Umezawa, Rokugo şi Mizumoto iar în 1958 şi-a anexat şi o parte din Itayanagi.
Economie
Economia Tsuruta se bazează mai ales pe horticultură, în special mere. Specii de orez rezistente la frig şi diferite varietăţi de meri cresc în oraş. Fermierii din zonă au dezvoltat o specie de meri care nu oxidează (nu devin maro) cănd sunt tăiate.
Educaţie
Sistemul educaţional din Tsuruta face parte dintr-un nou program pilot al guvernului. Şcolile incluse în program îşi aleg o specialitate şi dezvoltă un program de studiu pe acea specializare, astfel copiii învaţă pentru o specializare încă de la vârste fragede. Sistemul de învăţământ din Tsuruta se concentrează pe predarea limbii engleze începând de la copiii preşcolari. Pentru a implementa acest program în şcolile primare Tsuruta a angajat atât un profesor de engleză JET cât şi un profesor privat din oraşul cu care este înfrăţit, Hood River din Oregon.
Evenimente
Tsuruta este faimos în Japonia pentru că are cel mai lung pod din lemn din ţară (300 de metrii). Se spune că cel care traversează podul va avea o viaţă lungă. Podul trece peste lacul Fujimi către parcul Fujimiko, unde se ţine festivalul anual al cireşilor înfloriţi, care cade uneori în perioada Golden Week, între 3-5 mai. Oraşul găzduieşte de asemena şi un festival de vară, Tsuruta matsuri, când care nebuta defilează pe străzile oraşului. În această perioadă se prepară cel mai lung sushi din Japonia.
Parcul central al oraşului, parcul Sakura Tsutsumi, are o vedere asupra vulcanului din apropiere, muntele Iwaki, şi o scenă unde au loc diferite evenimente în lunile de vară.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu