miercuri, 9 noiembrie 2011

Narashino

Narashino este un municipiu situat în prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 164.809 locuitori şi o suprafaţă de 20.99 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul este situat în marginea de nord-vest a prefecturii, find mărginit în partea de suf-vest de golful Tokyo.
Se învecinează cu Chiba, Funabashi şi Yachiyo.
Istorie
Zona din jurul Narashino a fost locuită încă din timpuri preistorice. Arheologii au găsit mormane de scoici şi numeroase alte rămăşiţe din perioada Jomon, la fel ca şi morminte din perioada Kofun. Cu toate acestea, pe parcursul istoriei zona a fost de cele mai multe ori slab populată deoarece era o mlaştină de-a lungul ţărmului nordic al golfului Edo.
După restauraţia Meiji, Tsudanuma a fost fondat în districtul Chiba, în aprilie 1889, prin unirea a cinci mici cătune, cu o populaţie totală de 4.500 de locuitori. Zona a început să se dezvolte doar odată cu apariţia liniei de cale ferată, iar Tsudanuma a fost ridicat la statutul de oraş în martie 1903. În acel moment avea o populaţie de 6.000 de locuitori. Zona Tsudanuma din Narashino a fost utilizată pentru manevre ale cavaleriei de către Armata imperială japoneză timpurie, iar un lagăr pentru prizonieri de război a fost construit în 1904, pentru a găzdui prizonierii de război capturaţi în urma războiului ruso-japonez dintre 1904-1905 şi pe cei din Primul război mondial. Şcoala militară Narashino era principala şcoală de pregătire a cavaleriei, iar mai târziu pentru tanchişti.
În august 1954 Tsudanuma s-a unit cu o porţiune din municipiul Chiba (fostul oraş Makuhari), pentru a forma noul municipiu Narashino.
Economie
Narashino este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti către Chiba şi Tokyo. Zona de coastă, formată în principal din teren recuperat, face parte din centura industrială Keiyo şi găzduieşte mare parte a industriei grele, în special cea legată de procesarea chimică.
Locuri notabile
Yatsu-higata, o zonă mlăştinoasă, stabilită prin convenţia de la Ramsar, unde păsările migratoare sunt protejate. În lunile de primăvară şi de toamnă se observă o creştere a numărului de meduze şi mici crapi, datorită umidităţii.
Yatsu Bara-en, o grădină de trandafiri ce conţine peste 6.000 de specii de trandafiri, ce înfloresc în lunile mai şi octombrie. Grădina a fost fondată odată cu Yatsu Yue, un parc de distracţii care a fost gestionat de Keisei Electric Railway şi a fost închis în 1982. Când parcul a fost închis, municipalitatea a cumpărat grădina, administrând-o de atunci.
Persoane importante
Înotătorul medaliat cu aur olimpic, Daichi Suzuki, jucătorii profesionişti de fotbal Maasaki Takada, Kota Hattori, Makoto Sunakawa şi Hideaki Kitajima.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu