sâmbătă, 16 iulie 2011

Towada

Towada este un municipiu din prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 65.818 locuitori şi o suprafaţă de 725.67 kilometrii pătraţi.
Geografie
Towada este situat la poalele munţilor Hakkoda şi cuprinde porţiunea lacului Towada a prefecturii Aomori. Râul Oirase curge prin oraş. Municipiul are un climat rece şi umed, caracterizat de veri răcoroase şi ierni reci, bogate în zăpadă. Se află la limita de nord a culturii de orez. Unele părţi din oraş se află la limita cu parcul naţional Towada-Hachimantai.
Se învecinează cu Aomori, Rohoku, Rokunohe, Shichinohe, Gonohe, Shingo, Hirakawa, Kazuno şi Kosaka, ultimele două din prefectura Akita.
Istorie
Zona din jurul municipiului Towada de astăzi a fost iniţial un teren deşertic cunoscut sub numele de Sanbongihara ce a devenit locaţia proiectului de colonizare şi creştere funciară iniţiat de clanul Nanbu din domeniul Morioka în 1855. Proiectul a fost condus de Nitobe Tsuto, bunicul lui Inazo Nitobe. Proiectul a fost continuat de guvernul Meiji iar zona a fost desemnată ca o zonă de creştere a speciilor de cai de cavalerie a Armatei imperiale japoneze în 1885. Climatul aspru al zonei a fost considerat ideal pentru caii care vor fi potriviţi pentru a fi folosiţi în regiunile reci ale Manciuriei şi Siberiei. În septembrie 1910 Sanbongi a fost desemnat ca oraş. În februarie 1955 oraşul a fost ridicat la rangul de municipiu iar un an mai târziu şi-a schimbat numele în Towada. În ianuarie 2005 oraşul vecin, Towadako, a fost incorporat în municipiul Towada.
Economie
Economia municipiului depinde foarte mult de turismul din zona lacului Towada şi a împrejurimilor parcului Towada-Hachimantai, unde se găsesc numeroase staţiuni cu ape termale. Agricultura şi silvicultura continuă de asemenea să joace un rol important. Încă există ample locuri ecvestre iar liceul agricol Sanbongi are una dintre cele mai bine clasate echipe ecvestre din Japonia.
Persoane importante
Luptătorul profesionist Takashi Okita, jucătorul de fotbal Koji Kumagai, jucătorul de sumo Maikaze Masahiro, jucătorul de fotbal Hidenori Tabata, regizorul Ken'ichi Kawakami, cântăreaţa Tsuzuko Sugawara şi compozitorul Akira Mutsu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu