sâmbătă, 10 decembrie 2011

Chonan, Chosei, Ichinomiya, Mutsuzawa, Nagara şi Shirako

Chonan este un oraş din districtul Chosei, prefectura Chiba. Are o populaţie de 9.154 locuitori şi o suprafaţă de 65.38 kilometrii pătraţi.
Geografie
Situat în zona muntoasă care împarte peninsula Boso, Chonan are relativ puţin teren plat. Ca alte municipalităţi din regiune, oraşul susţine rezervele agricole. Câteva terenuri de golf  întregesc peisajul.
Se învecinează cu Ichihara, Mobara, Nagara, Mutsuzawa şi Otaki.
Istorie
Oraşul Chonan a fost creat în februarie 1955 prin unirea fostului oraş Chionan cu satele Nishimura, Higashimura şi Toyosaka.
Transport
Oraşul nu este deservit de nici o linie de cale ferată. În schimb, este străbătut de două drumuri naţionale.
Atracţii locale
Templele Kasamori-ji, Hoon-ji, Shoen-ji, Shotoku-ji şi Chofuku-ji şi zona forestieră din jurul templului Kasamori-ji.

Chosei este un sat din districtul Chosei, prefectura Chiba. Are o populaţie de 14.437 locuitori şi o suprafaţă de 28.32 locuitori pe kilometru pătrat.
Geografie
Satul este situat pe coasta Pacificului, în peninsula Boso, cumprinzând zona popularei plaje Kujukuri. Zona are un climat oceanic temperat, cu veri fierbinţi şi ierni blânde. Râul Ichinomiya se varsă în oceanul Pacific la plaja Kujukuri, în Chosei.
Se învecinează cu Mobara, Ichinomiya, Mutsuzawa şi Shirako.
Istorie
Satul Chosei a fost creat în noiembrie 1953 prin unirea cătunelor Hitotsumatsu, Yatsumi şi Takane. Unele ajustări teritoriale minore au avut loc în anii 1954 şi 1955 cu oraşul învecinat, Ichinomiya.
Economia
Economia satului se bazează în principal pe horticultura la scară mică şi pe cultivarea fructelor.

Ichinomiya este un oraş din districtul Chosei, prefectura Chiba. Are o populaţie de aproximativ 12.079 locuitori şi o suprafaţă de 23.02 locuitori.
Geografie
Oraşul este situat pe coasta Pacificului, în peninsula Boso, în zona popularei plaje Kujukuri. Zona are un climat temperat oceanic, cu veri fierbinţi şi ierni blânde.
Se învecinează cu Isumi, Chosei şi Mutsuzawa.
Istorie
Zona de astăzi a Ichinomiya a fost locuită încă din timpuri preistorice. Numele teritoriului provine de la latarul shinto Tamisaki, ichinomiya-ul, sau primul altar al provinciei Kazusa. În timpul perioadei Sengoku clanul Satomi, praactic conducătorii independenţi ai peninsulei Boso, au construit la Ichinomiya un castel. În perioada Edo un domeniu de 13.000 de koku, numit Ichinomiya a fost înfiinţat. După restauraţia Meiji zona s-a dezvoltat rapid ca o staţiune de vară, mulţi politiceni, militari, artişti şi scriitori şi-au ridicat aici case de vacanţă. Oraşul Ichinomiya a fost creat în districtul Chosei în aprilie 1889 prin reforma cadastrală.
Economia
Principala industrie a oraşului este agricultura specializată, centrată pe roşii, pepeni şi fructe. Industria turistică este o componentă majoră a economiei.
Tracţii locale
Plaja Kujukuri şi templul Tamasaki Jinja.

Mutsuzawa este un oraş din prefectura Chiba, având o populaţie de 7.419 locuitori şi o suprafaţă de 35.59 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oraşul este situat în zona montană ce împarte centrul peninsulei Boso. Din această cauză beneficiază de puţin teren plat. Astfel, zona se compune în principal din dealuri, uneori abrupte.
Se învecinază cu Mobara, Isumi, Ichinomiya, Chosei, Chonan şi Otaki.
Istorie
Mutsuzawa a fost stabilit încă din antichitate, existând chiar câteva movile funerare din perioada Kofun. Myoraku-ji, un templu fondat în perioada Heian, găzduieşte o statuie de lemn al lui Dainichi Nyorai, ce a fost desemnată una dintre proprietăţile culturae importante ale Japoniei. În perioada Edo Mutsuzawa a făcut parte din domeniul Otaki.
Satul de astăzi a fost fondat în 1955 prin unirea satelor Tsuchimutsu, Mizusawa şi o parte a oraşului Chonan. A fost ridicat la statutul de oraş în anul 1983.
Economie
Zonele agricole din Mutsuzawa produc orez şi lapte. Oraşul are şi unele rezerve de gaz natural.
Transport
Mutsuzawa nu este deservit de nicio linie de cale ferată. În schimb, este străbătut de trei drumuri prefecturale.

Nagara este un oraş din prefectura Chiba. Are o populaţie de 8.117 locuitori şi o suprafaţă de 47.20 kilometrii pătraţi.
Geografie
Situat în zona montană care împarte centrul peninsulei Boso, are relativ puţin teren plat. Oraşul este aşezat în principal pe coline, uneori abrupte. Datorită faptului că oraşul este străbătut de unele râuri majore, câteva baraje, incluzând şi barajul Nagara, au fost construite pentru a susţine resursele de apă ale peninsulei Boso.
Se învecinează cu Mobara, Ichihara şi Chonan.
Istorie
Oraşul din prezent s-a format în 1955 prin unirea satelor Nagara, Hiyoshi şi a unei porţiuni din satul Mizukami în perioada fuziunilor şi dizolvărilor municipalităţilor din Japonia. Principalele activităţi economice se bazează pe agricultură şi terenurile de golf.
Atracţii turistice
Templele Genso-ji şi Iio-ji, barajul Nagara şi Centrul de aerobic.
Persoane notabile
Minoru Ota, amiral al Marinei imperiale japoneze şi Shibata Ainosuke, actor în filme de acţiune.

Shirako este un oraş din prefectura Chiba, având o populaţie de aproximativ 12.222 locuitori şi o suprafaţă de 27.46 kilometrii pătraţi.
Geografie
Shirako este situat pe coasta pacifică, cuprintând populara plajă Kujukuri. Zona are un climat temperat oceanic, cu veri fierbinţi şi ierni blânde.
Se învecinează cu Mobara, Chosei şi Oamishirasato.
Istorie
Zona de astăzi a oraşului a fost compusă în perioada Edo din numeroase cătune pescăreşti. În perioada Meiji a fost încorporată în districtul Chosei datorită reformelor cadastrale. Oraşul modern a fost fondat în februarie 1955, prin unirea oraşului Shirakata cu satele Seki şi Nabaki. Numele "Shirako" a fost adoptat de la un altar shinto local numit Shirako Jinja, care susţine că a fost fondat în perioada Heian.
Economie
Iniţial, principala industrie din Shirako a fost pescuitul comercial. Totuşi, industria turistică şi balneară domină acum economia locală.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu