duminică, 4 decembrie 2011

Urayasu

Municipiul Urayasu este situat în colţul de vest al prefecturii Chiba, Japonia. În februarie 2011 avea o populaţie estimativă de 164.822 locuitori şi o suprafaţă de 17.29 kilometrii pătraţi. Acest municipiu este cel mai bine cunoscut pentru parcul de distracţie Tokyo Disney şi pentru sediul central al companiei The Oriental Land.
Geografie
Urayasu este divizat în două părţi: satul pescăresc iniţial, mărginit de golful Tokyo, şi partea mai nouă, ce se învecinează cu parcul Disney, aflat pe teren recuperat. Noua zonă este denumită "Shin Urayasu" şi are un aspect de inspiraţie americană, cu străzi largi, trotuare mari, palmieri şi parcuri. Clădirile sunt înalte, cu apartamente moderne, unele dintre ele având vedere la golful Tokyo. Urayasu este una dintre cele mai căutate zone metropolitane de către familiile tinere ce-şi doresc o locuinţă. Cu toate acestea, există deja planuri pentru transformarea în viitor a unor instituţii şcolare în azile pentru bătrâni. Totuşi, aproximativ 85 % din infrastructura de utilităţi a municipiului, drumuri, clădiri şi locuinţe a fost distrusă sau afectată într-o anumită măsură de lichefierea solului în urma cutremurului din martie 2011. Prejudiciul a costat oraşul aproape 3.4 miliarde de yeni.
Municipiul Urayasu se învecinează cu Ichikawa şi cu Edogawa, acesta făcând parte din zona metropolitană Tokyo.
Istorie
Zona din jurul Urayasu a fost în timpul perioadei Edo un teritoriu din provincia Shimosa, controlat direct de către shogunatul Tokugawa. După restauraţia Meiji a devenit o componentă a prefecturii Chiba. Satul Urayasu a fost creat în aprilie 1889 în districtul Higashikatsushika. A devenit un oraş în 1909. Mulţi locuitori ai oraşului au pierit în timpul bobardamentului asupra Tokyo-ului. Între anii 60-70 Urayasu s-a dezvoltat datorită proiectelor de depozitare masivă a deşeurilor de-a lungul coastei golfului Tokyo, proiectelor publice de locuinţe şi a infrastructurii în expansiune. În aprilie 1981 a devenit un municipiu.
Economie
Urayasu este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti pentru Chiba şi Tokyo. Principlalul angajator în oraş este compania The Oriental Land, dar şi întreprinderile aflate în strânsă legătură cu parcul de distracţii Disney Tokyo.
Cetăţeni notabili
Desingerul de jocuri video Keita Amemiya, jucătorul profesionist de baseball Shinnosuke Abe, jucătorul profesionist de fotbal Keiji Tamada şi jucătorul profesionist de fotbal Daisuke Hayakawa.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu