miercuri, 31 august 2011

Ichihara

Ichihara este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia, ce avea în august 2010 o populaţie estimativă de 279.080 locuitori şi o suprafaţă de 368.20 kilometrii pătraţi. Municipiul este, împreună cu Chiba, sediul clubului de fotbal JEF United.
Geografie
Ichihara este situat în partea de vest a peninsulei Boso, iar din punct de vedere geografic este cea mai mare aşezare dintre municipiile şi oraşele prefecturii. Partea de nord oraşului, puternic industrializată, este aşezată lângă golful Tokyo, în timp ce partea de sud a oraşului este îndeosebi montană. Ichihara, compact în ceea ce priveşte dezvoltarea locuinţelor, serveşte pe post de oraş satelit pentru municipiile Tokyo şi Chiba.
Se învecinează cu Chiba, Mobara, Sodegaura, Kisarazu, Kimitsu, Nagara, Chonan şi Otaki.
Istorie
Zona modernă a Ichihara era centrul vechii provincii Kazusa. Ruinele din perioada Nara a kokubun-ji, altar provincial al Kazusei a fost descoperit la limitele municipiului, cu toate că locaţia exacta a capitalei provinciale din perioada Nara rămâne incertă. În timpul perioadei Sengoku zona a fost disputată de clanurile Chiba şi Satomi. În timpul perioadei Edo teritoriul a fost împărţit între domeniile Goi şi Tsurumaki şi mari teritorii controlate direct de către shogunatul Tokugawa şi administrate de diverşi hatamoto. În timpul perioadei Meiji zona a fost reorganizată în 171 de sate, aparţinând districtului Ichihara. Pe la 1945 aceste sate au fost consolidate în cinci oraşe şi 16 sate. Datorită consolidării şi a fuziunilor continue, municipiul Ichihara a fost fondat în mai 1963. În octombrie 1967 oraşul învecinat, Nanso, şi satul Kamo, au fost alipite municipiului.
Într-o vineri, 11 martie 2011, Ichihara a fost lovit de cutremurul din zona Tohoku. Rezervoarele de depozitare a gazului natural de la rafinăria de petrol Cosmo din zonă au luat foc din cauza cutremurului.
Economie
Economia oraşului este alimentată de un mare complex industrial cu ieşire la golful Tokyo. Cuprinde cel mai mare număr de rafinării de petrol din Japonia, precum şi companii petrochimice, electrice şi navale.
Infracţionalitatea şi siguranţa
Grupul yakuza Soai-kai îşi are cartierul general în Ichihara. Un grup cunoscut de yakuza, Soai-kai este al treilea grup ca dominanţie din prefectura Chiba, împreună cu Sumiyoshi-kai şi Inagawa-kai.
Cetăţeni notabili
Modelul Harumi Nemoto, muzicianul şi actorul Shigeru Joshima, comediantul Neko Hiroshi, boxer-ul Katsushige Kawashima, jucătorul profesionist de baseball Hirotoshi Ishii, jucătorul profesionist de fotbal Kohei Kudo, motocicliştii profesioniştii Hiroshi Aoyama şi Shuhei Aoyama.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu