vineri, 28 octombrie 2011

Kisarazu

Kisarazu este un municipiu situat în prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie de 126.960 locuitori şi o suprafaţă de 138.73 kilometrii pătraţi.
Imaginea oraşului a fost popularizată recent de popularul show de televiziune şi de filmul ulterior, "Kisarazu Cat's eye", care se petrece şi este filmat în Kisarazu.
Geografie
Kisarazu este localizat în partea de vest a peninsulei Boso. Tokyo Bay Aqua-Line, un mare pod pe deasupra golfului Tokyo, leagă municipiul de oraşele Yokohama şi Kawasaki din prefectura Yokohama.
Se învecinează cu Ichihara, Sodegaura şi Kimitsu.
Istorie
Zona modernă a Kisarazu a fost locuită încă din paleoliticul japonez, numeroase artefacte din perioadele Jomon, Yayoi şi Kofun fiind descoperite între hotarele oraşului. Este o zonă proeminentă şi în mitologia Yamatotakeru. Sub sistemul Rituryo din perioada Nara zona a devenit o parte a provinciei Kazusa. Suprafaţa a fost disputată de clanurile Hojo, Takeda şi Satomi în timpul perioadei Sengoku. În timpul perioadei Edo, sub shogunatul Tokugawa, unele părţi s-au aflat sub controlul domeniului feudal Jozai; însă cea mai mare parte a fost un teritoriu controlat direct de câtre shogun şi administrat de diverşi hatamoto. După restauraţia Meiji, teritoriul a făcut parte din prefectura Kisarazu, de scurtă durată, ce a fost absorbită de prefectura Chiba în 1873.
Oraşul Kisarazu a fost fondat în aprilie 1889. Acesta s-a extins prin fuzionarea cu oraşul învecinat, Aoyagi, în martie 1955, şi apoi cu oraşele Amaha şi Osawa în aprilie 1971. Kisarazu a atins statutul de municipiu în noiembrie 1982.
Economie
Kisarazu are o economie mixtă, bazată pe pescuitul comercial, agricultură şi industrie grea, de-a lungul ţărmului golfului Tokyo. Serveşte drept centru comercial pentru partea centrală a peninsulei Boso şi este o comunitate de navetişiti într-o continuă expansiune pentru metropoplele Kawasaki-Yokohama, aflate de cealaltă parte a golfului.
Atracţii locale
Templul budist Enmyo-in.
Cetăţeni notabili
Muzicianul Haruo Oka, actorii Hideki Takahashi şi Akira Nakao, seiyuu-ul Kaori Fukuhara, karatistul Miuki Miura.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu