duminică, 17 iulie 2011

Hiranai, Imabestu, Sotogahama şi Yomogita

Hiranai este un oraş situat în districtul Higashinaruse, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 12.470 locuitori şi o suprafaţă de 217.00 kilometrii pătraţi.
Geografie
Hiranai ocupă peninsula Natusdomari, o proeminănţă din golful Mutsu. Oraşul are o climă rece şi umedă, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, bogate în zăpadă.
Se învecinează cu Tohoku, Aomori, Noheji şi Shichinohe.
Istorie
Zona din preajma Hiranai a fost controltă în perioada Edo de către clanul Nanbu al domeniului Morioka. În timpul reformei cadastrale din 1889 peninsula Natsudomari a fost împărţită în trei sate, Nakahiranai, Nishihiranai şi Higashihiranai. Nakahiranai a devenit oraşul Kominato în octombrie 1928. În martie 1955 oraşul Kominato s-a unit cu satele Nishihiranai şi Higashihiranai, formând oraşul Hiranai.
Economie
Economia oraşului Hiranai depinde în special de pescuitul comercial. Unele dintre fructele de mare prinse aici includ arici de mare, castraveţi de mare, scoici, scoici abalone şi calmari. Turismul joacă de asemena un rol important, Hiranai având plaje apropiate de municipiul Aomori, staţiuni de schi şi izvoare termale, ceea ce atrage turişti pe tot parcursul anului

Imabetsu este un oraş situat în districtul Higashitsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 3.328 locuitori şi o suprafaţă de 125.28 kimlometrii pătraţi.
 Geografie
Imabetsu ocupă coasta de nord a peninsulei Tsugaru, având deschidere la strâmtoarea Tsugaru. Oraşul are un climat rece şi umed, caracterizat de veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi şi reci, bogate în zăpadă. O mare parte din oraş de află la graniţa cu parcul cvasi-naţional Tsugaru.
Se învecinează cu Goshogawara şi cu Sotogahama.
Istorie
În perioada Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. În timpul refeormei cadastrale din 1889 satele Minmaya, Kanita şi Tairadate erau separate de Imabetsu, care era de asemenea un sat. În martie 1955 şi-a anexat şi satul Ippongi.
Economie
Economia din Imabetsu se bazează în special pe pescuitul comercial.

Sotogahama este un oraş situat în partea de nord-est a districtului Higashitsugaru, în prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 2.492 locuitori şi o suprafaţă de 135.03 kilometrii pătraţi.
Geografie
Sotogahama ocupă coasta estică a peninsulei Tsugaru, având deschidere la strâmtoarea Tsugaru şi la intrarea în golful Mutsu. Are un climat umed şi rece, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă. O mare parte din oraş se află la graniţa cu parcul cvasi-naţional Tsugaru.
Se învechineată cu Goshogawara, Imabetsu, Nakadomari şi Yomoita.
Istorie
În perioada Edo zona s-a aflat sub controlul clanului Nanbu de pe domeniul Morioka. În timpul refeormei cadastrale din 1889 satele Minmaya, Kanita şi Tairadate erau separate de Imabetsu. În 2005 aceste trei municipalităţi au fost încorporate în noul oraş Sotogahama. Din punct de vedere geografic Minmaya este o enclavă discontinuă a centrului oraşului, aflat în Kanita.
Economie
Economia oraşului Sotogahama depinde în principal de pescuitul comercial. Capturile de mare includ arici de mare, scoici, calmari, castraveţi de mare şi ananaşi de mare.
Persoane notabile
Cântăreţul tsugaru-jiamisen Takahashi Chikuzan, jucătorul profesionist de baseball Toru Hosokawa şi biologul Shinkishi Hatai.

Yomogita este un sat situat în districtul Higashitsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 3.251 locuitori şi o suprafaţă de 80.60 kilometrii pătraţi.
Geografie
Yomogita ocupă coasta de est a peninsulei Tsugaru şi are ieşire la golful Mutsu. Satul are un climat rece şi umed, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, reci şi cu mari căderi de zăpadă.
Se învecinează cu Aomori, Goshogawara, Sotogahama şi Nakadomari.
Istorie
În perioada Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. Satul a fost înfiinţat în timpul reformei cadastrale din 1889.
Economie
Economia satului  Yomogita depinde în principal de agricultură ( roşii şi orez) şi pescuitul comercial (castaveţi de mare, scoici, calmari, arici de mare şi scoici abalone).
Persoane notabile
Cea mai importantă figură a satului este reprezentată de artistul manga Hiroyuki Takei, creatorul manga-ului şi anime-ului Shaman King.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu