miercuri, 11 mai 2011

Toyohashi

Toyohashi este un municipiu din prefectura Aichi, având în ianuarie 2010 o populaţie de 183,691 locuitori şi o suprafaţă de 261,26 kilometrii pătraţi.
Oraşul este situat în partea de est a prefecturii şi este capitala districtului Higashi Mikawa. Portul Mikawa, un port pentru comerţul cu întreaga lumea, a făcut din Toyohashi un oraş important şi cel mai mare loc te export-import din punct de vedere al volumului al automobilelor. Am putea spune că acest port ar putea fi comparat cu portul german Bremerhaven.
Oraşul are de asemenea o plajă la oceanul Pacific, unde ţestoasele îşi depun ouăle. Până în 2005 oraşul a fost al doilea ca mărime din prefectură dar odată ce municipiul Ichinomiya s-a unit cu alte două orăşele a devenit clar că în curând va surclasa Toyohashi. Dar se presupune că municipul vecin Hanamatsu, din prefectura Shizuoka, ar putea să se unească cu Toyohashi într-un viitor apropiat.
Gara Toyohashi face parte din cunoscuta linie de cale ferată Shinkansen.
Prin Toyohashi sunt exportate şi importate automobile produse de Toyota, Suzuki, Mitsubishi, Ford, Audi, Proche, etc. Astfel prin port trec aproximativ 50 % din automobilele importate de Japonia şi numărul de automobile străine importate creşte anual.
În cel de-al Doilea Război Mondial a fost cel mai important producător de fibre şi textile.
Oraşul este un important producător de varză şi prepeliţe.
Dintre delicatesele locale amintim cârnaţii Chikuwa, făcuţi din peşte, prăjitura de orez Gohei, soia fermentată, peştele goby fiert în soia şi ouăle de prepeliţă.
Este şi un mare producător de pensule pentru caligrafie.
Printre locurile de interes se numără ruinele castelului Yoshida, ruinele Urigo, Maeshiba a lui Toumeidai, muzeul de tehnică Toyohashi Ichimi, primăria Toyohashi şi templul Akaiwa.
În Toyohashi sunt multe parcuri şi spaţii verzi, incluzând muzeul de istorie şi parcul zoologic, pădurea Mikawa de pe malul oceanului, mlaştina Imou, grădina de irişi Kamo şi grădina Mukaiyama ume. Se consideră de asemnea că are cea mai bună plajă pentru surf din Aichi şi din regiunile înconjurătoare.
Printre festivalurile desfăşurate în oraş se numără festivalul Toyohashi, festivalul primăverii, festivalul florilor de iris, festivalul demonilor şi un spectacol de marionete tradiţionale. La unele dintre aceste festivale au loc focuri de artificii.
În filmul Kikujiro povestea se învârte în jurul călătoriei personajelor din Tokyo până în Toyohashi.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu