luni, 31 octombrie 2011

Minamiboso

Minamiboso este un municipiu din prefectura Chiba, cu o populaţie estimativă de 42.035 locuitori şi o suprafaţă de 230.22 kilometrii pătraţi.
Geografie
Minamiboso se află în porţiunea sudică a peninsulei Boso, având ieşire la oceanul Pacific în partea de est şi de sud şi la golful Tokyo în vest. Zona are un climat temperat ocenic, cu veri fierbinţi şi ierni răcoroase.
Se învecinează cu Kamogawa, Tateyama şi Kyonan.
Istorie
Teritoriul din prezent al Minamiboso a făcut parte din antica provincie Awa, dominată în perioada Sengoku de clanul Satomi, iar în perioada Edo a fost în ceea mai mare parte controlat direrct de către shogunatul Tokugawa, mici părţi aflându-se şi sub controlul a diferite domenii minore. Zona a fost divizată în numeroase sate şi oraşe în perioada Meiji, toate făcând parte din districtul Awa al prefecturii Chiba.
Municipiul Minamiboso s-a format prin fuzionarea oraşelor Chikura, Maruyama, Shirahama, Tomiura, Tomiyama şi Wada, şi a satului Miyoshi în martie 2006.
Economie
Minamiboso serveşte drept un cetru comercial pentru regiunile înconjurătoare din sudul prefecturii. Principalele industrii sunt pescuitul comercial şi agricultura (horticultură şi flori). Industria turismului este o componentă a economiei în continuă creştere, zonele turistice fiind plajele şi izvoarele termale.
Cetăţeni notabili
Politiciana şi fosta cântăreaţă Ai Aoki şi actorul Sessue Hayakawa.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu