joi, 1 decembrie 2011

Tateyama

Tateyama este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 49.315 locuitori şi o suprafaţă de 110.21 kilometrii pătraţi. Popularul serial Beach Boys, difuzat pentru prima oară în Japonai în vara anului 1997, a fost filmat în mare parte în Tateyama.
Geografie
Municipiul este situat la capătul sudic al peninsulei Boso, având deschidere la oceanul Pacific către sud şi est, dar şi la golful Tokyo, în vest. Datorită climatului temperat oceanic verile sunt fierbinţi iar iernile blânde.
Se învecinează cu municipiul Minamiboso.
Istorie
Teritoriul pe care se întinde acum Tateyama a făcut parte din antica provincie Awa, dominată în timpul perioadei Sengoku de către clanul Satomi, ce a domnit din castelul Tateyama. În perioadei Edo cea mai mare parte a teritoriului a intrat în componenţa domeniului feudal Tateyama han. După începutul perioadei Meiji oraşul Tateyama din districtul Awa, prefectura Chiba, a fost proclamat în aprilie 1889. În aprilie 1914 i-a fost anexat satul învecinat, Toyosu, iar în aprilie 1933 a fuzionat cu oraşul Hojo pentru a forma oraşul Tateyamahojo.
Municipiul Tateyama a luat naştere în noiembrie 1939 prin unirea oraşului Tateyamahonjo cu oraşele Funagata şi Nago. Până la sfârşitul celui De-al doilea război mondial aici s-a aflat o bază a Marinei imperiale japoneze. În mai 1954 Tateyama s-a extins prin încorporarea a şase sate vecine.
Economia
Economia municipiului se bazează pe pescuitul comercial, horticultură şi turism estival. Aproape pe tot parcursul verii populaţia este într-o continuă agitaţie, deoarece Tateyama este o destinaţie de vacanţă populară datorită apropierii de Tokyo, având şi reputaţia de "oraş al plajei" sau "al surf-ului". Există numeroase hoteluri şi staţiuni de vacanţă risipite de-a lungul ţărmului. În fiecare august zeci de mii de oameni se adună pe plaja Hojo pentru a privi anualul foc de artificii.
Atracţii locale
Castelul Tateyama, grădina botanică Nambo Paradise, altarul shintoist Awa Jinja, Sala zeiţei Kannon de la templul Daifuku-ji şi templul budist Nago-dera.
Personalităţi
Seiyu-ul Testuro Sagawa şi muzicienii Toshi şi Yoshiki.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu