vineri, 28 octombrie 2011

Matsudo

Matsudo este un municipiu din nordul prefecturii Chiba, cu o populaţie estimativă de 484.578 locuitori şi o suprafaţă de 61.33 kilometrii pătraţi.
Geografie
Matsudo este situat în nord-vestul prefecturii, fiind mărginit în vest de râul Edogawa. Se învecinează cu Ichikawa, Kashiwa, Nagareyama, Kamagaya, Misato (prefectura Saitama), Edogawa şi Katsuhika, ultimele două fiind cartiere ale Tokyo-ului.
Istorie
Teritoriul din jurul Matsudo a fost locuit încă din timpuri preistorice, arheologii descoperind atât rămăşiţe din perioada Jomon cât şi morminte din perioada Kofun. În timpul perioadei Edo zona a fost controlată direct de shogunatul Tokugawa, aici aflându-se o serie de ferme ce aprovizionau armatele shogunului cu cai de război. S-a dezvoltat totodată şi ca o staţie pe drumul Mito Kaido, ce lega Edo de Mito. După restauraţia Meiji oraşul Matsudo a fost creat în districtul Higashikatsushika din prefectura Chiba în 1878. A căpătat statutul de municipiu în octombrie 1943.
În septembrie 1954 oraşul vecin, Kashiwa, s-a unit cu oraşul Kogane şi cu satele Tsuchi şi Tanaka, formând noul municipiu Tokatsu. Cu toate acestea, mulţi politiceni din oraşul Kogane s-au opus vehement fuziunii şi au forţat dizolvarea acesteia în octombrie 1954, o mare parte din oraşul Kogane fuzionând în schimb cu municipiul Matsudo. Începând cu anul 1960creşterea economică rapidă a Japoniei (în special zona Tokyo) au provocat un avânt în ceea ce priveşte sectorul construcţiilor în Matsudo, la fel ca şi dezvoltarea zonei drept o suburbie majoră a Tokyo-ului. În prezent Matsudo este al treilea cel mai mare oraş din prefectura Chiba şi o importantă comunitate de navetişiti (al 11-lea cel mai mare municipiu) pentru zona metropolitană Tokyo.
Economie
Oraşul este un centru regional comercial şi o comunitate de navetişti pentru municipiile învecinate, Chiba şi Tokyo. Zona are o bază industrială mixtă.
Atracţii locale
Templul budit Manman-ji.
Personalităţi
Luptătorul de sumo Matsunobori Shigeo, actorul Tsutomu Yamazaki, seiyuu-ul Yasunori Matsumoto, jucătorul profesionist de baseball Yutaka Wada, astronauta Naoko Yamazaki, actorul şi muzicianul Sado Abe, patinatorul Akiyuki Kido, jucătorii profesionişti de fotbal Ryoichi Kurisawa, Kenta Shimizu şi Yuji Unozawa şi jucătorul profesionist de baseball Hideaki Wakui.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu