duminică, 25 septembrie 2011

Katsura

Katsura este un municipiu situat în sudul prefecturii Chiba. Este faimos pentru portul pescăresc Katsura, care oferă una dintre cele mai mari trei pieţe de dimineaţă din Japonia. Are o populaţie estimativă de 20.570 locuitori şi o suprafaţă de 94.20 locuitori pe kilometru pătrat.
Geografie
Katsura este situat pe coasta de est a părţii de sud a prefecturii Chiba aproximativ în centrul peninsulei Boso. Este mărginit de oceanul Pacific în est, bucurându-se de un climat oceanic cu ierni scurte şi răcoroase şi veri fierbinţi şi umede, datorită curentului oceanic Kuroshio. Zona este renumită pentru dealurile sale nisipoase. Unele părţi din municipiu se învecinează cu parcul cvasi-naţional Minami-Boso.
Se învecinează cu Kamogawa, Isumi, Otaki şi Onjuku.
Istorie
Zona Katsura a făcut parte din districtul Isumi a fostei provincii Kazusa. În perioada Edo mare parte din teritoriu a fost o zonă aflată sub contrtolul direct al shogunatului Tokugawa, administrată de diverşi hatamoto. Satul Katsuura a fost fondat în aprilie 1889. Se spune că numele este originar de la o locaţie cu aceiaşi denumire din peninsula Kii. A fost ridicat la statutul de oraş în martie 1890. În aprilie 1937 s-a extins prin anexarea satului Toyohama. În februarie 1955 s-a extins şi mai mult prin unirea cu oraşul Okitsu şi cu satele Ueno şi Sono. Katuura a fost ridicat la statutul de municipiu în octombrie 1958.
Economie
Economia din Katsuura este dominată de turism, incluzând sporturi nautice, golf şi alte activităţi de petrecere a timpului liber. Pescuitul comercial şi agricultura la scară mică rămân sectoare importante ale economiei locale. Industriile includ industria de procesare a alimentelor şi  fabricarea sake-ului.
Persoane faimoase
Politicianul Eisuke Mori şi scriitorul Hitomi Takagaki.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu