sâmbătă, 10 decembrie 2011

Yotsukaido

Yotsukaido este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie de 86.911 locuitori şi o suprafaţă de 34.70 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul este situat în nordul prefecturii Chiba.
Se învecinează cu Chiba şi Sakura.
Istorie
Yotsukaido a fost locuit în antichitate de către clanul Mononobe, de unde a derivat şi numele regiunii Monoi a municipiului. În perioadele Heian şi Kamakura a fost un feud controlat de clanul Chiba mai bine de 600 de ani. În timpul perioadei Edo porţiuni din acesta au aparţinut domeniului Sakura, iar alte porţiuni au făcut parte dintr-un teritoriu controlat direct de către shogunatul Tokugawa. După restauraţia Meiji satele Chiyoda şi Asahi au fost fondate în aprilie 1889 în districtul Inba, prefectura Chiba. Totuşi, mare parte din teritoriul acestor sate se afla deja sub controlul Armatei imperiale japoneze care a înfiinţat aici o şcoală de formare a artileriei în 1886. Şcoala de artilerie a rămas activă până în anul 1945. Chiyoda a fost ridicat la statutul de oraş în decembrie 1940 şi s-a unit cu satul Asahi în martie 1955 pentru a forma oraşul Yotsukaido. Yotsukaido a devenit un municipiu în aprilie 1981. Propunerile de a fuziona cu municipiul învecinat, Chiba, au fost respinse printr-un referendum public atât în 2003 cât şi în 2004.
Economie
Municipiul este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti pentru Chiba şi Tokyo. Cea mai mare industrie din interiorul graniţelor oraşului este o fabrică de procesare a alimentelor operată de Yakult.
Cetăţeni notabili
Preşedintele partidului comunist japonez, Kazuo Shii şi boxerul profesionist Yusuke Kobori.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu