joi, 14 iulie 2011

Misawa

Misawa este un municipiu din prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 42.399 locuitori şi o suprafaţă de 119.97 kilometrii pătraţi. Misawa găzduieşte o mare bază militară, Baza aeriană Misawa, o colaborare cu forţele SUA, 35 Fighter wing şi Forţele aeriene de auto-apărare ale Japoniei. Este de asemenea şi o bază importantă bază Americană pentru semnale inteligente. Populaţia nu include şi personalul militar american de cam 10.000 de locuitori la Baza militară Misawa.
Geografia
Misawa este situată în câmpiile de pe ţărmul sudic al pitorescului lac Ogawa din partea de est a prefecturii Aomori, având ieşire la oceanul Pacific. Municipiul are un climat umed şi rece, caracterizat de veri răcoroase şi ierni reci, bogate în zăpadă. Anotimpurile sunt bine delimitate. Cu toate că este scurtă, toamna este frumoasă, cu temperaturi plăcute, cu flori ce înfloresc spre sfârşitul anotimpului şi copaci ce îşi schimbă culorile frunzelor. Iarna devine aspră în decembrie, atinge punctul culminant în ianuarie şi februarie, şi îşi pierde din intensitate la sfârşitul lui martie. Vânturile puternice intensifică adesea temperaturile scăzute. Căderile de zăpadă sunt neregulate şi chiar şi zăpada abundentă se poate topi uşor. Drumurile îngheţate sunt cea mai mare problemă căci, odată ce soarele răsare, zăpada se topeşte adesea iar apoi, când temperaturile coboară, apa de la zăpada şi gheţa topită îngheaţă iarăşi. Odată ce zăpada şi gheaţa sunt curăţate şi solul se usucă, furtunile de praf devin un adevărat pericol pentru terenurile agricole din apropiere. La începutul primăverii direcţia vântului se schimbă. Acesta începe să sufle din est, dinspre ocean. Ceaţa groasă este un fenomen obişnuit dimineaţa sau seara devreme. Luna mai este destul de plăcută, cu temperaturi calde. Cu toate acestea, deobicei este "calmul dinaintea furtunii", sau în acest caz, înaintea sezonului ploios. Debutul verii aduce de cele mai multe ori sezonul ploios. În mod normal, acesta începe de la mijlocul lunii iunie şi continuă pe o perioada de timp imprevizibilă, deobicei până la mijlocul sau la sfârşitul lui iulie. Sfârşitul lui iulie şi luna august pot fi foarte calde. Nu este ceva neobişnuit să-ţi porneşti într-o zi sistemul de încălzire din cauza frigului şi a umezelii asociate cu sezonul ploios, iar peste câteva zile să-ţi cauţi ventilatorul şi aerul condiţionat, căci norii s-au risipit şi frigul şi umiditatea au luat sfârşit.
Cel mai apropiat oraş este Hachinohe, aflat la 30-40 de minute de mers cu maşina. Zona înconjurătoare este în cea mai mare parte rurală şi pitorească. Există o viaţă de noapte limitată, cea mai mare parte concentrându-se în jurul bazei aeriene americane. Tokyo se află la o oră de zbor distanţă, trei ore şi jumătate cu trenu şi 10-12 ore de mers cu maşina.
Aşezările învecinate sunt Oirase, Rokunohe, Tohoku şi Rokkasho.
Istorie
Regiunea din zona Misawa a fost locuită încă din timpuri preistorice, fiind un centru major pentru popurul Emishi. Numeroase rămăşiţe din perioada Jomon au fost descoperite la limitele municipiului, inclusiv la baza aeriană Misawa. În epoca Heian zona a fost stăpânită de clanul Fujiwara din nord iar apoi, odată cu înfrângerea clanului Fujiwara din nord în perioada Kamakura, de către Minamoto Yoritomo, regiunea trecând în stăpânirea clanului Nanbu. Clanul Nanbu a construit numeroase grajduri şi o serie de aşezări fortificate. În timpul perioadei Edo zona a făcut parte din domeniul Morioka. După restauraţia Meiji în zonă s-au stabilit mai mlţi foşti samurai de pe domeniul Aizu.
Prin reforma de la 1889 s-a creat satul Misawa şi totodată şi districtul Kamikita, prin unirea cătunelor Misawa şi Tengamori. Zona a fost devastată de un tsunami în martie 1896. În 1931 primul zbor trans-pacific efectuat cu succes de către Clyde Pangborn şi copilotul Hugh Herndon, cu avionul Missn Veedol, a decolat de pe plaja Sabishiro din Misawa, cu destinaţia East Wenatchee, Washington. Zonele de coastă ale aşezării Misawa au fost din nou devastate de către un tsunami în martie 1933. O bază a Serviciului militar aeriano-maritim imperial japonez a fost înfiinţată în 1941, raportându-se mai apoi că lacul Ogawara a fost unul dintre lacurile pe care Marina imperială japoneză le-a folosit pentru a se pregăti pentru atacul de la Pearl Harbor, în principal datorită adâncimii sale. Baza a fost bombardată intens de către Marina Statelor unite în 1945 şi ulterior ocupată de aceştea, după capitularea Japoniei în cel De-al doilea război mondial.
În februarie 1948 oraşul Omisawa a fost fondat datorită fuzionării satului Misawa cu anumite porţiuni din satele Rokunohe, Shimoda şi Uranodate. Aeroportul Misawa s-a deschis în ianuarie 1952, oferind zboruri regulate căte aeroportul Haneda din Tokyo şi aeroportul Chitose din Hokkaido. Oraşul a fost ridicat la rangul de municipiu în septembrie 1958. Aeroportul Misawa a fost închis în martie 1965. Pe 11 ianuarie 1966 un mare incendiu a distrus o mare parte din centrul oraşului. În august 1969 a 51 ediţie a Campionatului naţional de baseball între licee a avut loc în Misawa. Aeroportul Misawa s-a redeschis în mai 1975. În anul 2000 Misawa a găzduit probele de iarnă a celei de-a 55-a ediţii a Festivalului naţional de sporturi.
Economie
Misawa serveşte drept un centru comercial şi industrial regional, agricultura şi pescuitul comercial jucând un rol secundar în economia municipiului. Numărul mare de străini de la baza aeriană Misawa constitue de asemnea un mare impact asupra economiei locale.
Festivaluri
Municipiul Misawa se mândreşte cu o mulţime de festivaluri pe parcursul anului, cum ar fi festivalul florilor de cireş, desfăşurat în parcul Train, festivalul Tanabata, şi cel mai specific festival, Kosuimatsuri, festivalul lacului Okawara. În cadrul festivalului Kosuimatsuri noua regină a lacului Ogawara este încoronată. Sinonim cu Miss Okawara, în care sunt premiate două femei din Misawa şi una de la baza aeriană Misawa, toate trei având între 15 şi 25 de ani. Misawa găzduieşte de asemenea şi "Ziua Japoniei", în baza Misawa, la liceul Edregen a acesteia. Există şi "Ziua Americii", la o săptămână după Ziua memorială. În cadrul acestei zile prietenia americano-japoneză este consolidată. Atracţiile festivalului sunt standurile cu mâncare şi de o mare paradă.
Persoane marcante
Actriţa Yoko Imai, jucătorul profesionist de baseball Koji Ota, modelul Shinobu Kai, jucătorul profesionist de baseball Yukio Kakizaki, politicianul Masaya Kitamura, pugilistul Norio Kimura, creatorul de jocuri pe calculator Takeshi Kobayashi, muzicianul Kahoru Koshiruimaki, luptătorul profesionist Takayuki Kohiruimaiki, foto-jurnalistul Kyoichi Sawada, jucătorul profesionist de baseball Akiyoshi Sasaki, luptătorul de sumo Takanonami Sadahiro, teroristul Armatei roşii jaooneze Yoshimi Tanaka, poetul şi regizorul Shuji Terayama, seiyuu-ul Issei Futamata, actriţa porno Nanako Sakurazawa şi actorul şi modelul Kazuoki Takahashi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu