marți, 20 septembrie 2011

Kamagaya

Kamagaya este un municipiu situat în nordul prefecturii Chiba. În februarie 2011 avea o populaţie estimativă de 108.142 locuitori şi o suprafaţă de 21.11 kilometrii pătraţi.
Geografie
Kamagaya este situat în colţul nord-vestic al prefecturii.
Se învecinează cu Kashiwa, Shiroi, Matsudo, Ichikawa şi Funabashi.
Istorie
Zona din preajma Kamagawa a fost locuită încă din timpuri preistorice, arheologii descoperind în zonă movile de cochilii de scoici din perioada Jomon. În timpul perioadei Kamakura zona a fost controlată de către clanul Soma. În timpul perioadei Edo a fost un mare teritoriu din provincia Shimosa, controlat direct direct de shogunatul Tokugawa, împărţit între mai multe ferme de cai care aprovizionau armata shogunului. După restauraţia Meiji a devenit o parte a prefecturii Chiba. Satul Kamagaya a fost unul dintre satele ce au luat naştere în 1889 sub jurisdicţia districtului Inba. În 1945 armata imperială japoneză şi-a însuşit fosta asociaţie ţărănească Musashino, transformând terenul de golf într-un aerodrom. După cel De-al doilea război mondial baza a fost predată forţelor aeriene americane, devenind baza aeriană Shiroi, fiind transferată Forţelor maritime de auto-apărare japoneze în 1959, deavenind baza aeriană JMSDF Shimofusa. Kamagaya a devenit un oraş în august 1968, ajungând la statutul de municipiu în septembrie 1971.
Economie
Kamagaya este un centru comercial regional şi datorită numeroaselor căi ferate, o comunitate de navetişti pentru municipiile Chiba şi Tokyo. Produsul de marcă a oraşului sunt rotundele pere Nashi, existând multe livezi de peri în jurul oraşului, ale căror albe flori se deschid la sfârşitul sezonului florilor de cireş.
Atracţii locale
Marea statuie a lui Buddha (Kamagaya Daibutsu), cea mai mică statuie de acest tip din Japonia.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu