sâmbătă, 24 decembrie 2011

Kozaki, Tako şi Tonosho

Kozaki este un oraş din districtul Katori, prefectura Chiba, Japonia. În februarie 2011 avea o populaţie estimativă de 6.433 locuitori şi o densitate de 19.85 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oraşul este situat în partea de nord a prefecturii.
Se învecinează cu Narita, Katori şi Inashiki (din prefectura Ibaraki).
Istorie
Satele Kozaki şi Yonezewa au fost fondate în aprilie 1889 în districtul Katori din prefectura Chiba. Kozaki a fost ridicat la statutul de oraş în martie 1890. În ianuarie 1955 Kozaki şi Yonezawa au fuzionat.
Economie
Oraşul este un centru comercial regional ce deţine câteva manufacturi ale industriei uşoare.

Tako este un oraş din districrul Katori, cu o populaţie de 15.902 locuitori şi o suprafaţă de 72.68 locuitori.
Geografie
Oraşul este situat în porţiunea nord-estică a prefecturii, majoritatea terenului fiind plat. Situat în câmpiile Shimosa şi Kujiukuri, râul Kuriyama străbate centrul oraşului.
Se învecinează cu Sosa, Katori, Narita, Shibayama şi Yokoshibahikari.
Istorie
Tako a fost locuit încă din timpuri preistorice, arheologii descoperind canoe dougout şi morminte din perioada Jomon şi câmpuri de orez din perioada Yayoi. Zona prezinztă şi numeroase morminte din perioada Kofun, a căror ceramică haniwa a fost recuperată. În timpul perioadei Heian a fost divizat într-un shoen controlat de clanul Fujiwara, şi apoi de clanul Chiba, în perioada Kamakura. În timpul perioadei Edo a fost un teritoriu din cadrul provinciei Shimosa, controlat de shogunatul Tokugawa prin administratorii hatamoto.
După restauraţia Meiji satul Tako a fost înfiinţat în aprilie 1889 în districtul Katori. Tako a fost ridicat la statutul de oraş în iunie 1890. În aprilie 1951 oraşul şi-a anexat satul Tojo. Tako a continuat să se extindă prin încorporarea în martie 1954 a satelor Naka, Kuga şi Tokiwa.
Economie
Oraşul este un centru comercial regional şi un centru agricol. Împreună cu orezul, un factor economic important este creşterea animalelor, în mod special creşterea intensivă a porcilor.
Cetăţeni notabili
Samuraiul din perioada Muromachi Iizasa Ienao şi motociclistul profesionist Youichi Ui.

Tonosho este un oraş din districtul Katori, prefectura Chiba. Are o populaţie estimativă de 15.103 locuitori şi o suprafaţă de 46.16 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oraşul este localizat în nord-estul îndepărtat al prefecturii. În nord este mărginit de râul Tone, care formează şi graniţa cu prefectura Ibaraki. Terenul este în general plat, înălţimea medie fiind de 40-50 de metrii deasupra nivelului mării.
Se învecinează cu Choshi, Asahi, Katori şi Kamisu (din prefectura Ibaraki).
Istorie
Zona Tonosho a fost locuită încă din paleoliticul japonez, arheologii descoperind aici unelte din piatră şi morminte din perioada Kofun. În timpul perioadelor Kamakura şi Muromachi zona s-a aflat sub controlul clanului Chiba. După începutul perioadei Edo o mare parte din Tonosho a făcut parte din domeniul Omigawa, un domeniu feudal minor din shogunatul Tokugawa. După restauraţia Meiji satele Tojo, Tachibana, Jindai şi Sasagawa au fost fondate în aprilie 1889 în districtul Katori din prefectura Chiba. Sasagawa a fost ridicat la statutul de oraş în august 1907. Zona s-a dezvoltat rapid după cel De-al doilea război mondial odată cu apariţia liniei de cale ferată Narita şi cu dezvoltarea complexului industrial Kashima din prefectura Ibaraki. Oraşul Tonosho a fost creat în iulie 1955 prin unirea oraşului Sasagawa cu satele Tachibana, Jindai şi Tojo.
Economie
Tonosho este un centru comercial regional a cărui economie primară este agricolă, cu unele manufacturi ale industriei uşoare. Principalele culturi includ orezul şi napii. Industria include procesatul peştelui şi prosucţia sosului de soia.
Persoane importante
Politicianul Totoo Hayashi










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu