duminică, 18 decembrie 2011

Sakae şi Shisui

Sakae este un oraş din prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 22.445 locuitori şi o suprafaţă 32.46 kilometrii pătraţi.
Geografie
Sakae este localizat în nordul îndepărtat al prefecturii în câmpia ce mărgineşte râul Tone.
Se învecinează cu Narita, Inzai, Tone şi Kawachi, ultimele două aflându-se în prefectura Ibaraki.
Istorie
Satul Sakae a fost fondat în aprilie 1889 datorită fuzionării a şapte mici cătune din districtul Shimohabu. În aceaşi zi în districtul Inba s-a fondat satul Fukama prin unirea a 15 cătune. În decembrie 1892 satul a fost promovat la statutul de oraş şi redenumit Ajiki. În aprilie 1897 districtul Shimohabu a fost desfiinţat iar oraşul Ajiki a devenit o parte a districtului Inba. În decembrie 1955 oraşul Ajiki şi satul Fukuma s-au unit pentru a forma un nou oraş: Sakae. Pentru a-şi fixa graniţele teritoriale Sakae şi-a anexat în ianuarie1956 o porţiune a oraşului Kawaichi din prefectura Ibaraki.
Economie
Oraşul este un centru comercial regional bazat în principal pe industriile de procesare a hranei.
Atracţii locale
Templul budist Ryukaku-ji, fondat în perioada Nara, ce conţine numeroase movile funerare.
Cetăţeni notabili
Jucătorul profesionist de baseball Masafumi Togano.

Shisui este un oraş localizat în districtul Inba, prefectura Chiba. Are o populaţie de 21.205 locuitori şi o suprafaţă de 19.02 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oraşul este situat în nordul prefecturii.
Se învecinează cu Narita, Inzai, Sakura, Yachimata şi Tomisato.
Istorie
Zona de astăzi a oraşului a fost locuită cel puţin din paleoliticul japonez. Arheologii au descoperit aici unelte de pietre şi fundaţii de case datând de acum 24.000 de ani în urmă. În timpul perioadei Muromachi s-a aflat sub controlul clanului Chiba. După începutul perioadei Edo mare parte din teritoriu a făcut parte din domeniul Sakura, un domeniu feudal aflat sub conducerea shogunatului Tokugawa. După restauraţia Meiji oraşul Shisui a fost fondat în aprilie 1889 în districtul Inba al prefecturii Chiba. Propunerea unirii oraşului Shisui cu municipiul învecinat, Sakura, a eşuat în 2002 printr-un referendum public.
Economie
Shisui este un centru comercial regional, având câteva manufacturi ale industriei uşoare.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu