sâmbătă, 10 septembrie 2011

Inzai

Inzai este un municipiu din nord-vestul prefecturii Chiba. În februarie 2011 avea o populaţie de 88.652 locuitori şi o suprafaţă de 128.20 kilometrii pătraţi.
Geografie
Inzai este situat în importanta zonă de nord a prefecturii Chiba, legând Tokyo de Narita. În afară de râul Tone care curge prin nord, lacul Tenaguma este aşezat în nord-vest, lacul Inba în sud-est, municipiul fiind totodată înconjurat de un areal natural, cum ar fi pădurile.
Se învecinează cu Kashiwa, Abiko, Shiroi, Sakae, Narita, Shisui, Sakura şi Tone, ultimul din prefectura Ibaraki.
Istorie
Zona din jurul Inzai a fost locuită încă din paleoliticul japonez, câteva unelte de piatră utilizate de oamenii acelor timpuri fiind descoperite în Kikaribyo. În timpul perioadei Edo satul Kiroshi s-a dezvoltat ca un port pe malul râului Tone.
După restauraţia Meiji, în aprilie 1889, oraşul Kioroshi şi satele Omori, Taisha, Funoho, Rokugo, Munakata, Hongo şi Eiji au fost fondate. Era Meiji este totodată perioada de aur a navelor cu abur de pe râul Tone, ce navigau între Tokyo şi Choshi. Taisha a fost ridicat la statutul de oraş în martie 1913, preschimbându-şi totodată numele în Omori. În 1942 un centru de instruire al piloţilor a fost construit la Sofuke. Locul a fost ţinta unor raiduri aeriene ale Aliaţilor în cel De-al doilea război mondial. După sfârşitul războiului centrul de antrenament a fost abandonat.
În decembrie 1954 oraşul Inzai a fost fondat prin unirea oraşelor Kioroshi şi Omori cu satele Eiji şi Funaho. În acele timpuri populaţia era de doar 11.000 de locuitori. Dezvltarea proiectului "Noul oraş al Chibei" şi linia de cale ferată Hokuso au amplificat considerabil dezvoltarea oraşului Inzai din anii 80. Inzai a căpătat statutul de municipiu în 1996. În martie 2010 Inzai s-a unit cu satele învecinate, Inba şi Motono, formând noul municipiu Inzai.
Atracţii locale
Festivalul Yappari Yume, un festival ce are loc anual în zona Kioroshi şi Rokken, cireşii de la ferma Kobayashi, monumentul din parcul Kioroshi, ceaţa de dimineaţă de pe râul Tone şi priveliştea de seară a podului Cosmos.
Persoane importante
Luptătorul de sumo Otori Tanigoro, actriţa Yoko Maki şi voleibalista medaliată cu argint olimpic Makiko Furukawa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu