sâmbătă, 9 iulie 2011

Goshogawara

Goshogawara este un municipiu situat în partea de nord-vest a prefecturii Aomori, având o populaţie de 59.395 locuitori şi o suprafaţă de 202.56 kilometrii pătraţi.
Geografie
Goshogawara ocupă două zone discontinue ale vestului peninsulei Shimokita. Zona mai întinsă nu are ieşire la mare şi se află în mijlocul peninsulei, pe când zona mai mică se află pe coasta Mării Japoniei. Municipiul are un climat rece şi umed, caracterizat de veri răcoroase şi ierni reci, cu căderi mari de zăpadă. Unele părţi din oraş se află la graniţa cu parcul cvasi-naţional Tsugaru.
Municipalităţi învecinate: Aomori, Tsugaru, Itayanagi, Tsuruta, Nakadomari, Imabetsu, Shotogahama şi Yomogita.
Istorie
Zona Goshogawara a făcut parte în perioada Edo din proprietăţile clanului Tsugaru, aflat pe domeniul Morioka. După restauraţia Meiji, zona a devenit parte din districtul Kitatsgaru şi a fost divizată în 1889 în numeroase sate. Pe 1 iulie 1898, Goshogawara a fost ridicat la statutul de oraş. În octombrie 1954 s-a unit cu satele Sakae, Nakagawa, Nagahashi, Matsushima şi Iizume, formând municipiul Goshogawara. În 1958 Goshogawara şi-a anexat o porţiune din oraşul Kizukuri. În martie 2005 oraşul Kanagi şi satul Shiura au fost anexate municipiului.
Economia
Economia municipiului este diversă. Oraşul serveşte drept un centru comercial regional. Produsele agricole includ merele şi orezul iar pescuitul comercial include peştele şi scoicile. Cel mai mare angajator industrial este Toshiba, ce deţine în oraş o fabrică de DVD-uri HD.
Persoane notabile
Scriitorul Osamu Dazai, politicianul Bunji Tsushima, cântăreţul şi compozitorul enka Ikuzo Yoshi, luptătorii de sumo Shimizugawa Motokichi şi Kashiwado Risuke şi politicianul Koji Hirayama.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu