sâmbătă, 24 septembrie 2011

Kashiwa

Kashiwa este un municipiu situat în nordul prefecturii Chiba. În februarie 2011 avea o populaţie estimativă de 404.820 locuitori şi o suprfaţă de 114.90 kilometrii pătraţi.
Geografie
Kashiwa este situat în colţul nord-estic al prefecturii. Se învecinează cu Matsudo, Abiko, Kamagaya, Noda, Nagareyama, Toride şi Moriya (ultimele două din prefectura Ibaraki).
Istorie
Zona din preajma Kashiwa a fost în locul de desfăşurare a bătăliei de la Sakainehara din timpul perioadei Sengoku. În timpul perioadei Edo zona a fost un teritoriu controlat direct de către shogunatul Tokugawa şi a cuprins o serie de ferme de cai ce aprovizionau armata shogunului cu cai de război. S-a dezvoltat ca un post pe drumul Mito Kaido, ce lega Tokyo de Mito. După restauraţia Meiji satul Kashiwa a fost creat în prefectura Chiba în octombrie 1889. În 1896 a fost conectat cu Tokyo printr-o cale ferată. Kashiwa a devenit un oraş în septembrie 1926. La sfârşitul anilor '30 Armata imperială japoneză a înfiinţat aici aerodromul Kashiwa şi spitalul militar Kashiwa. Aeroportul  a fost abandonat după cel De-al doilea război mondial, dar spitalul a continuat să existe sub denumirea de Spitalul public Kashiwa. În septembrie 1951 Kashiwa s-a unit cu oraşul învecinat, Kogane şi cu satele Tsuchi şi Tanaka, formând noul municipiu Tokatsu. Cu toate acestea, mulţi politicieni din oraşul Kogane s-au opus vehement unirii, forţând dizolvarea acesteia în octombrie 1954, mare parte din fostul oraş Kogane unindu-se cu municipiul Matsudo. În noiembrie 1954 satul Fuse s-a despărţit de Tokatsu, alăturându-se oraşului Abiko pentru a forma noul municipiu Abiko. Porţiunea care a rămas din Tokatsu a fost redenumită Kashiwa. În decembrie 1955 un incendiu cu cauză necunoscută a distrus vechiul sediu al primăriei Kashiwa, arzând o mare parte din centrul oraşului. În anii 60 Kashiwa a fost propus pentru a fi reconstruit cu un fond special din partea guvernului central, care a inclus prima punte pietonală din Japonia, terminată la gara Kashiwa în 1973. În aprilie 2008 Kashiwa a fost desemnat drept un municipiu core, care i-a permis creşterea autonomiei faţă de guvernul prefectural. În august 2010 populaţia oraşului a depăşit patru mii de locuitori.
Economie
Kashiwa este un cetru comercial regional şi o comunitate de navetişti pentru municipiile Chiba şi Tokyo din apropiere. Municipiul are bază industrială mixtă, industriile ce procesează alimente fiind o importantă parte a economiei. Nikka, Whisky Distilling, Asahi Soft Drinks şi Ito Ham au toate sedii de producţie în Kashiwa. În ceea ce priveşte agricultura, se cultivă napi, spanac şi ceapă.
Sport
Kashiwa este sediul echipei de fotbal Kashiwa Reysol.
Cetăţeni importanţi
Jucătorul profesionist de baseball Shigeyuki Furuki, atletul Fumio Imamura, jucătorul profesionist de fotbal Naoki Ishikawa, luptătorul de sumo Kirinji Kazuharu, pugilistul Masato Kobayashi, actriţa şi modelul Yuri Mitsui, cântăreaţa Yoko Oginome, mangaka Takeshi Okano, seyuu Megumi Urawa şi creatorul de jocuri video Kazunori Yamauchi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu