luni, 4 iulie 2011

Aomori

Municipiul Aomori este capitala prefecturii Aomori, situată în regiunea Tohoku, în partea nordică a insulei Honshu. În 2009 municipiul avea o populaţie de 302,068 locuitori şi o suprafaţă de 824,52 kilometrii pătraţi.
Istorie
Mot-a-mot, Aomori înseamnă "pădure albastră". În general se consideră că numele se referă la o mică pădure de pe un deal ce a existat lângă oraş. Această pădure a fost adesea folosită de pescari ca un punct de reper. O altă teorie sugerează că denumirea ar putea fi derivată din limba minorităţii ainu.
Zona a fost populată extensiv încă din timpuri preistorice, numeroase situri arheologice din perioada Jomon au fost descoperite de către arheologi, cel mai faimos fiind ruinele de la Sannai-Maruyama, aflate la sud-vest de centrul municipiului, datând din 5500-4000 î..Hr. Un alt sit important este situl Komakino, datând din 4000 î.Hr. Dimensiunile mari ale acestor aşezări a revoluţionat teoria cu privire la civilizaţia din perioada Jomon. În timpul perioadei Heian zona a făcut parte din teritoriul clanului Fujiwara de nord, dar a rămas în continuare locuită de poporul emishi. După căderea clanului Fujiwara din nord în timpul perioadei Kamakura, teritoriul a făcut parte din domeniul atribuit clanului Nanbu, iar în perioada Sengoku a ajuns sub controlul clanului rival Tsugaru, a cărui castel principal se afla în Namioka. După începutul perioadei Edo Aomori a devenit un mic port numit Uto, pentru domeniul Hirosaki. Oraşul a fost reconstruit în 1626 de către Moriyama Yashichiro din ordinul daimiyo-ului Tsugaru Nomuhira şi redenumit Aomori însă numele nu a fost utilizat frecvent până în 1783.
După Restauraţia Meiji diferitele domenii au fos desfiinţate şi înlocuite cu prefecturi, cu un total de şase pe teritoriul actualei prefecturi. Acestea au fuzionat într-o singură prefectură cu o viaţă scurtă, prefectura Hirosaki, în iulie 1871. Cu toate acestea, datorită duşmăniei istorice dintre fostele teritorii Tsugaru din vest şi fostele teritorii Nanbu, din est, capitala a fost mutată de la Hirosaki la Aomori, o locaţie mult mai centrală, şi imediat după aceasta prefectura a fost redenumită Aomori, pe 23 septembrie 1871. Cu toate acestea, Aomori nu a primit statutul de oraş fără încorporarea districtului Higashitsugaru în aprilie 1889, nefiind desemnat ca municipiu până în aprilie 1898.
Biroul de colonizare Hokkaido şi-a început serviciul de transport cu feribotul din Aomori până în Hakodate, Hokkaido în 1872. Din septembrie 1891 Aomori a fost legat de Tokyo prin deschiderea liniei principale Tohoku. Linia principală Ou, aflată de-a lungul coastei Mării Japoniei a fost deschisă în decembrie 1894. Dezvoltarea Aomori-ului modern a avut loc în principal pentru că avea statutul de capitală prefecturală şi prin faptul că era capătul a acestor căi ferate şi a serviciului de feribot Seikan, ce s-a deschis în 1908. A opta divizie a armatei imperiale japoneze a staţionat în Aomori din 1896. În iarna anului 1902, între 199 şi 210 de soldaţi ce făceau exerciţii pe vreme rece au pierit în timp ce încercau să traverseze munţii Hakkoda din Aomori spre Hirosaki. Acest incident a fost numit mai târziu incidentul din munţii Hakkoda.
O mare parte din oraş a ars în timpul unui însemnat incendiu, pe 3 mai 1910. Facilităţile portuare au fost extinse în 1924, iar în 1926 oraşul s-a bucurat de inagurarea serviciului de transport în comun cu autobuzul. Din 1937 compania aeriană japoneză a început să ofere servicii aeriene regulate.
Spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 28 iulie 1945, Aomori a devenit ţinta unui raid aerian ce făcea parte din campania de bombardamente strategice duse de SUA împotriva obiectivelor militare, civile şi a populaţiei în timpul campaniei din insulele japoneze. Bombardamentul din 28 iulie a curmat 1,767 de vieţi şi a distrus 88 % din oraş.
În perioada de după război Aomori a fost reconstruit ca un centru politic şi comercial. Linia de cale ferată Tsugaru s-a deschis în 1951 iar aeroportul Aomori în 1954. Municipiul a fost legat de Tokyo printr-o autostradă, autostrada Tohoku, în 1979. Centrul prefectural de turism Aomori a fost deschis în 1986. În octombrie 2002 Aomori a fost proclamat ca un municipiu core, adică un municipiu cu o independenţă crescută faţă de guvernul central.
În aprilie 2005 Aomori şi-a anexat oraşul învecinat, Namioka
Geografie
Aomori este situat în centrul prefecturii Aomori, între capătul sudic al golfului Mutsu, aflat spre nord, şi munţii Hakkoda, în sud.
Aşezări vecine
Kuroishi, Goshogawara, Towada, Hirakawa, Itayanagi, Fujisaki, Hiranai, Yomogita şi Shichinohe.
Climă
Aomori are un climat oceanic rece, cu veri scurte, răcoroase, şi ierni foarte geroase. Municipiul şi zonele înconjurătoare sunt renumite pentru ninsorile abundente, care se spune că ar fi cele mai însemnate dintre toate oraşele japoneze. În februarie 1945 a înregistrat un maxim al grosimii stratului de zăpadă, de 209 centimetrii, iar 14 ani mai târziu s-a înregistrat o temperatură extrem de scăzută, de minus 24,7 grade celsius. În comparaţie, cea mai mare cădere de zăpadă din Sapporo, înregistrată în 1939, a fost de doar 164 centimetri. Căderile deosebit de mari de zăpadă sunt cauzate de o serie de vânturi ce bat în preajma oraşului. Acest lucru face ca aerul să se ridice şi să se răcească, ducând la formarea rapidă a formaţiunilor dense de nori şi a precipitaţiilor.
Vara, un vânt rece numit Yamase bate din est frecvent ceea ce cauzează uneori o vreme extrem de rece şi recolte proaste. În plus, ceaţa groasă poate fi întâlnită de multe ori în zonele montane, tot în timpul verii.
Municipiul se află aproape de punctul de mijloc de tranziţie de la un climat continental umed la un climat subtropical umed, cu medii lunare cuprinse între -1,4 grade celsius în ianuarie şi 23 de grade celsius în august.
Economia
Aomori serveşte ca un centru comercial regional pentru prefectura Aomori. Pescuitul comercial şi agricultura alcătuiesc doar 4% din economia oraşului, în timp ce industria şi serviciile alcătuiesc 16%, respectiv 72 %.
Obiective truristice
Aomori neputa este un faimos festival ce are loc între 2 şi 7 august în fiecare an, şi este catalogat ca unul dintre cele 100 de sunete ale Japoniei. În afară de acestea alte atracţii importante din Aomori includ ruine, muzee şi munţi. Munţii Hakkoda sunt un bun loc pentru drumeţii sau relaxarea la un izvor termal, cum ar fi Sukayu onsen. Alte atracţii ar fi acvariul Asamushi, Asamushi onsen, Muzeul municipal de silvicultură Aomori, Muzeul prefectural de folclor Aomori,  Muzeul municipal de istorie şi de arte folclorice Aomori, Muzeul memorial de artă Munakata Shiko, ruinele de la Sannai-Maruyama şi templul Seriyu-ji.
Colinele Moya
Colinele Moya reprezintă un complex de recreaţie în aer liber ce oferă activităţi pentru fiecare anotimp.
În timpul "sezonului verde" vizitorii se pot bucura de jocuri de tenis şi alpinism. Sau pur şi simplu pot să admire frumuseţea naturii înconjurătoare şi splendida privelişte a oraşului Aomori dintr-unul dintre cele mai înalte puncte din oraş.
În timpul iernii colinele Moya se acoperă de zăpadă, ceea ce atrage mulţi schiori şi snowboarderi din întreaga regiune. Iar cabanele şi locul de campare din apropiere fac ca acesta să fie locul ideal unde să-ţi petreci o zi sau două în Aomori.
Hakkoda
Hakkoda este zona de sud a municipiului, locul unde se afală lanţul muntos Hakoda şi muntele Hakkoda, unul dintre cei 100 de munţi faimoşi ai Japoniei. Hakkoda este o atracţie turistică din trei motive: izvoare termale, funicularele (telecabină) şi natura.
Dintre toate izvoarele termale din Hakkoda, cel mai vechi şi mai renumit este Sukayu onsen, faimos pentru sennin buro, o baie uriaşă în care se spune că încap 1000 de persoane, făcută în întregime din chiparos japonez. Sukayu este deasemnea şi un ryokan, un han tradiţional japonez, ceea ce face posibilă şi cazarea peste noapte.
În apropiere vizitatorii pot merge cu funicularul Hakkoda, care te duce într-o plimbare "prin aer" timp de 10 minute, pe o distanţă de 2,5 kilometrii, până la vârful muntelui Tamoyachidake, de unde se poate admira o superbă privelişte panoramică a munţilor şi a golfului Mutsu.
Zona Hakkoda este de asemnea şi casa unei pure faune sălbatice şi a naturii ce ia o altă înfăţişare diferită în fiecare anotimp. Frumoasele culori ale frunzelor proaspete primăvara, verdele închis al verii, frunzele uscate, arse, ale toamnei şi apoi peisajul acoperit cu zăpadă iarna, face ca Hakkoda să poată fi vizitată de patru ori în timpul anului şi de fiecare dată să poţi să experimentezi o altă privelişte. Indubitabil, cel mai aglomerat anotimp este iarna, când mulţi se adună în zonă pentru a practica sporturi de iarnă. Terenul accidentat al muntelui oferă o provocare chiar şi pentru schiori şi snowbaorderii experimentaţi.
Asamushi
Dacă Hakkoda este un locu cunde să te afli iarna, atunci Asamushi revine la viaţă vara. Situat în partea de est a golfului Mutsu, acest oraş termal este centrat în jurul plajei pitoreşti Sunset beach. Aici vizitatorii se pot relaxa pe nisip, juca în apă, gusta delicatesele locale din hoya (ananas de mare) de la choşcurile de pe litoral sau să ia o barcă până la insula Yu no shima.
În apropiere vizitatorii vor găsi acvariul Asamushi. Deschis pe tot parcursul anului, acvariul este cel mai mare din regiunea Tohoku. Printre atracţii se numără un tunel de 15 metrii lungime sub apă, spectacole cu delfini şi "Touch tank", care le permite nu doar să observe viaţa marină din golful Mutsu, ci să o şi atingă.
Asamushi este cel mai faimos pentru izvoarele termale, îndeletnicirea aceasta având o istorie de cam 1.200 de ani. La fel ca variatele hoteluri şi ryokan-uri, aici există un total de 14 izvoare termale, vizitatorii putând profita de avantajul unui Asamushi yufuda, de 1,500 yeni, care le oferă prilejul de a încerca oricare trei dintre cele 14 izvoare. Combinând acestea cu priveliştea naturală sublimă, relaxarea în izvoarele termale de la Asamushi reprezintă o experienţă de neuitat.
Livada de meri Kanko
Situată în apropierea poalelor munţilor Hakkoda, livada de meri Kanko oferă vizitatorilor şansa de a-şi culege propriile mere şi de a le lua acasă şi a le mânca. Cu peste 30 de soiuri din care poţi alege, sezonul de recoltare durează din august şi până în noiembrie. Alte fructe, cum ar fi cireşele, nectarinele şi strugurii sunt de asemenea disponibile. 
Parcul Gappo
Parcul Gappo încorporează o plajă cu vedere la golful Mutsu, zone cu gazon şi chiar o mică grădină zoologică. Este cotat ca unul dintre cele 100 de parcuri municipale şi este cunoscut ca un loc foarte bun pentru admirarea florilor de cireş primăvara. O varietate de evenimente au loc aici în timpul anului iar vizitatori pot vedea şi monumente din piatră al faimosului poet japonez Takuboku Ishikawa.
A-factory
Deschisă în decembrie 2010, odată cu sosirea trenului Shinkansen în Aomori, A-factory este locul perfect pentru a gusta din bucătăria contemporană din Aomori. Situată lângă muzeul Warrase Neputa, la doar un minut de mers din staţia Aomori, A-factory găzduieşte diferite restaurante, un magazin cu produse locale şi o mică fabrică de cidru de mere, toate sub un singur acoperiş.
Ruinele de la Sannai Maruyama şi situl Komakino
Descoperirea ruinelor de la Sannai Maruyama din 1992 (când prefectura Aomori începea să facă planuri pentru construirea unui nou stadion de baseball) a revoluţionat teoriile existente cu privire la cultura jomon. La Sannai Maruyama vizitatori por vedea un sat jomon reconstruit şi să intre în interiorul locuinţelor unde ar fi trăit locuitori jomon de acum mii de ani. Centrul expoziţional Jomon Jiyukan oferă deasemenea experenţe pe placul copiilor, cum ar fi crearea unor traiste şi a unor figurine din lut de pe timpul epocii jomon .
În apropiere vizitatorii pot observa şi situl Komakino, cuprinzând mari cercuri de piatră din perioada jomon, a căror mister a rămas nedescoperit până în zilele noastre.
Muzeul de artă Aomori
Muzeul de artă Aomori se află aproape de ruinele de la Sannai Maruyama şi găzduieşte variate expoziţii, permanente sau temporare, de la artişti recunoscuţi în întreaga lume. Clădirea distinctivă, de culoare albă, a fost concepută de arhitectul japonez Jun Aoki şi este o operă de artă în sine, la fel ca şi lucrările pe care le deţine. Vizitatori por admira de asemnea unul dintre cele mai faimoase simboluri ale Aomori, imensa sculptură albă, "Câinele Aomori".
Muzeul Warasse neputa
Deschis în ianuarie 2011 şi aflat lângă staţia Aomori, muzeul Warase neputa este o comemorare modernă a festivalului Neputa din municipiul Aomori. Datorită diverselor exponate interactive şi a afişelor, vizitatorii pot să experimenteze atmosfera şi să înveţe despre istoria festivalului Neputa pe tot parcursul anului. Muzeul găzduieşte şi cinci care câştigătoare de la festivalul precedent, dându-ţi ocazia să observi aceste opere de artă uimitoare îndeaproape.
Spaţii multi-funcţionale utilizate de oricare persoană şi un restaurant sunt disponibile.
Vasul memorial al serviciului de feribot Aomori- Hakkodate: Hakkoda maru
În zilele noastre tunelul Seikan leagă prefectura Aomori de Hakkodate, Hokkaido, permiţând traversarea cu trenul, dar înainte ca tunelul să fie deschis vase precum Hakkoda maru erau angajate ca feribot-uri feroviar, pentru a transporta trenurile de-a lungul strâmtorii Tsugaru. Când acest serviciu a luat sfârşit în 1988, Hakkoda maru a fost transformat în primul muzeu japonez de feribot feroviar şi a ajuns acostat în permanenţă în portul Aomori.
Pe vas există şi un bar şi un restaurant.
Centrul prefectural Aomori pentru turism ASPAM
Situat lângă port şi construit în formă de A (pentru a reprezenta prima literă din Aomori), ASPAM este recunoscut automat ca o parte din orizontul Aomori-ului. În interior veri găsi un birou informativ pentru turişti, magazine de suveniruri, restaurante, artizanat local şi o punte de observare unde puteţi admira o panoramă a oraşului şi vă puteţi bucura de un cinema cu o panoramă de 360 de grade care rulează un superb video educaţional despre prefectura Aomori.
Muzeul memorial de artă Munakata Shiko
Munakata Shiko a fost un rezident din Aomori faimos pentru picturile sale pe lemn. Muzeul îi găzduieşte lucrările, incluzând şi celebra lui lucrare "Zece mari discipoli ai lui Buddha", picturile în stil japonez, caligrafii şi picturi în ulei.
Muzeul memorial al zăpezii din martie de pe muntele Hakkoda
În ianuarie 1902, 210 soldaţi al regimentului de infanterie numărul cinci din batalionul al doilea au murit în timpul antrenamentului în zăpadă de pe muntele Hakkoda. Evenimentul a rămas cunoscut ca Incidentul zăpezii din martie de pe muntele Hakkoda şi acest muzeu deschis în 2004 reprezintă un monument durabil în memoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în acest eveniment nefericit.
Centrul de artă contemporană Aomori
Situat în pădurile alpine luxuriante, la ieşirea din oraş, Centrul de artă contemporană Aomori este un liniştit centru al activităţii artistice. Considerând arta şi natura ca teme constante, centrul le oferă şansa diferiţilor artişti să-şi expună lucrările ca parte a programului "Artişti locali". Facilitatea în sine, creată de Tado Ando, încorporează "câmpii de apă" în structura sa, ceea ce trebuie văzut neapărat.
Showa daibutsu de la templul Seiryu-ji
Templul Seiryu-ji a fost construit în 1984 şi găzduieşte cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din Japonia, o statuie de 20 de metrii înălţime. Înconjuraţi de un peisaj forestier liniştitor, aici vizitatorii pot să ia parte şi la meditaţia zen de dimineaţă sau să încerce shojin ryorin, un tip de hrană simplă, tradiţional budistă.  
Sport
Aomori a găzduit câteva competiţii internaţionale de curling, două în 2003 (incluzând Jocurile de iarnă din Asia), iar echipa feminiă locală "Echipa Aomori", a fost selectată să reprezinte Japonia la Jocurile olimpice de iarnă din 2006, ţinute la Torino, Italia, şi la Jocurile olimpice de iarnă de la Vacouver, Canada, în 2010. În martie 2007 Aomori a găzduit Campionatele mondiale de curling feminin.
Educaţie
Aomori este singura capitală prefecturală din Japonia care nu are nici o universitate naţională. În schimb municipiul învecinat, Hirosaki, a devenit locul pentru cele mai înalte facilităţi educaţionale ale prefecturii. Aomori are 21 de gimnazii, 14 licee, 4 colegii şi 3 universităţi.
Evenimente anuale şi festivale
Festivalul primăverii din Aomori
Acest festival are loc în fiecare an în timpul Golden week, de la sfârşitul lui aprilie şi până în prima săptămână din luna mai, când cireşii sunt în plină floare. În această perioada cafenelele ambulante se aliniază pe trotuarele din zonele unde se desfăşoară festivalul iar lămpioanele de hârtie iluminează cireşii pe timpul nopţii. Are loc în parcurile Gappo şi Nogiwa.
Festivalul nebuta din Aomori
Centrul identităţii culturale Aomori este reprezentat de festivalul Neputa, ţinut în fiecare vară de pe 2 pe 7 august. Festivalul atrage în jur de 3 milioane de vizitatori din interiorul şi din afara Japoniei iar în 1980 a fost desemnat de către guvernul japonez ca un bun cultural semnificativ. Există o varietate de diferite festivale nebuta (sau neputa) în afara prefecturii Aomori, cu diferite oraşe având propriul lor stil unic, dar vizitatorii călătoresc de obicei în municipiul Aomori pentru a-şi definitiva experienţa neputa.
"Nebuta" se referă la masivele care iluminate care au dimensiuni în jur de 5 metrii înălţime, 9 metrii lăţime. Carele sunt construite din hârtie japoneză aşezată peste un cadru de sârmă, fiind purtate pe străzile oraşului în timpul festivalului, defilând în întunericul nopţii şi capturând simţurile privitorilor. Între care există ansambluri muzicale ca cântă la tobele taiko, fluere şi gonguri, urmate de mii de "haneto" ( participanţi la festival) îmbrăcaţi în haine tradiţionale, dansând şi ovaţionând ore în şir. Oricine se poate alătura atâta timp cât poartă haine potrivite, ce pot fi închiriate de la numeroase magazine din oraş. Pe 7 august, în ultima seară a festivalului, enormele care sunt ridicate pe vase şi apoi purtate prin întreg portul, în fundalul magic al unui spectacol de artificii.
Evenimente din timpul iernii
Aomori este cunoscut pentru zăpada abundentă şi pentru iernile aspre însă acest anotimp este celebrat printr-o varietate de evenimente ce au loc în lunile ianuarie, februarie şi martie. La Festivalul de iarnă de pe colinele Moya vizitatorii pot lua parte la o vânătoare de comori sau să privească turneul de schi iar la Festivalul de iarnă Aomori de la parcul Gappo se pot juca pe un gigantic tobogan de zăpadă, încerca îndemânarea la mochi tsuki (frământarea orezului pentru prăjiturile de orez cu ajutorul uni ciocan gigant) sau lua parte la competiţii cu bulgări de zăpadă.
Persoane importante
Cântăreaţa Noriko Awaya, arcaşul Takahara Furukawa, boxerul profesionist Takanori Hatakeyama, scriitorul de literatură ştiinţifico-fantastică Yuji Hayami, artistul Shigeru Izumiya, scriitoarea de literatură pentru copii Yaho Kitabatake, fotograful Ichiro Kojima, fostul moderator Helgen, schiorii Keizo Miura şi Yuichiro Miura, pictorul pe lemn Shiko Munakata, judoka Hitoshi Saito,  fotograful Koichi Sawada, scriitorul de romane poliţiste Akimitsu Takagi, luptătorul de sumo Bushuyama Takashi, boxerul Kiyoshi Taneba, artistul modern Shuji Terayama, luptătorul de sumo Takanosato Toshihide, compozitoarea Akiko Yano şi jucătorul de baseball Daisuke Matsuzaka.
Munakata Shiko (1903-1975)
Lustruindu-şi talentul încă din anii tinereţii, Munakata a atins apogeul artei sale, pictura pe lemn, şi a obţinut faima internaţională şi internaţională pentru munca sa cât şi recunoaşterea oraşului Aomori, locul unde s-a născut. În 1970 a devenit prima persoană din prefectura Aomori care a fost decorată cu Ordinul pentru meritul cultural.
Minoru Yokoyama (1903-1974)
În 1947 Yokoyama a devenit primar în urma primelor alegeri electorale de după război. Contribuţia sa la reconstruirea oraşului după ravegiile suferite în timpul războiului şi faptul că a slujit oaşul timp de patru mandate, până în 1963, au pus bazele oraşului modern din prezent.
Morizo Ishidate (1901-1996)
În timpul carierei sale strălucitoare acest fiu al Aomori-ului s-a ridicat până la nivelul de decan al prestigioase Universităţi de ştiinţe farmaceutice din Tokyo. Printre contribuţiile sale în ştiinţa medicală se numără dezvoltarea medicamentului cardiotonic Vitacamphor şi agentul chimio-terapeutic anti-cancer Nitromin. El a fost şi primul din Japonia care a sintetizat Promine, poate primul medicament eficient împotriva bolii Hansen. A militat împotriva legii de segregare a leproşilor şi a trăit suficient de mult pentru a asista la abolirea ei în aprilie 1996.
Nori Awaya (1907-1999)
În istoria muzicii populare japoneze Nori Awaya va fi mereu amintită ca Noriko Awaya, regina blues-ului. În anii agitaţi de dinainte şi din timpul războiului ea le-a dat japonezilor curaj şi speranţă prin cântecele sale. În 1972 a fost decorată cu Medalia cu panglică violet iar în 1982 a primit Ordinul regal wisteria.
Yuichiro Miura ( născut în 1932)
Yuichiro Miura este un schior şi un aventurier care şi-a câştigat un renume naţional şi internaţional datorită realizărilor sale, care includ schiatul pe cei mai înalţi munţi de pe cele şapte continente şi pentru faptul că a urcat de două ori cu succes muntele Everest deşi avea cam şaptezeci de ani. Mai mult, ca director al Liceului internaţional memorial Clarck, el este o figură activă în sectorul educaţional, susţinând potenţialul şi ambiţiile studenţilor aflaţi în grija sa.
Simboluri
Emblema oraşului
Adoptată în aprilie 2005, emblema municipiului este derivată de la caracterul kanji "ao", însemnând albastru sau verde, iar partea de jos a acestui caracter, însemnând lună, iar cele şapte colţuri stilizate de de-asupra reprezintă Carul Mare, o constelaţie asociată de multe ori cu nordul. Prin urmare, emblema nu simbolizează doar numele Aomori-ului, dar şi cel mai nordic punct al insulei principale japoneze.
Arborele prefecturii- Aomori todomatsu
Este ceva extrem de special ca un copac să aibă încorporat în nume "aomori" şi pentru că acest copac veşnic verde îşi menţine frumuseţea în toate cele patru anotimpuri a fost o alegere potrivită pentru un arbore prefectural.
Floarea prefecturală- Hamanasu (trandafir sălbatic)
Florile fragile şi cu un parfum trecător ale acestor trandafiri au fost de multe ori admirate în cântece şi poezii. Petalele de un roşu sclipitor îi accentuiază şi mai mult frumuseţea.
Pasărea municipală- Bufniţa
În zona Namioka a oraşului multe bufniţe cuibăresc în livezile de mere, fiind antent protejate şi iubite de cetăţeni.
Insecta prefecturii- Licuriciul
Deoarece licuricii trăiesc doar lângă apă curată ei au devenit un simbol al naturii nealterate. Licuricii au fost mereu un obiect al admiraţiei în Japonia şi datorită eforturilor locuitorilor din Aomori ei încă pot fi întâlniţi în zonele Hosogoe şi Yoshinoda.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu