sâmbătă, 24 decembrie 2011

Kujukuri, Oamishirasato, Shibayama şi Yokoshibahikari

Kujukuri este un oraş din prefectura Chiba, districtul Sanbu. Are o populaţie de 17.749 locuitori şi o suprafaţă de 23.72 kilometrii pătraţi.
Kujukuri îşi datorează numele plajei sale, plaja Kujukuri, care este a doua plajă ca lungime din Japonia. Traducerea mot-a-mot ar însemna "99 de ri", "kujuku" însemnând "99" iar "ri" fiind o veche unitate de măsură egală cu aproximativ 600 de m.
Geografie
Oraşul este situat în partea central-vestică a peninsulei Boso, la vest fiind mărginit de golful Ajiro.
Se învecinează cu Togane, Sanbu şi Oamishirasato.
Istorie
Kujukuri a fost fondat în martie 1955.
Economie
Pescuitul comercial şi procesarea alimentelor (în special a sardinelor) rămân industria principală a oraşului, cu toate că Kujukuri este cunoscut mai ales drept o staţiune litorală, a cărui locaţie pe malul mării şi climat blând atrag mai mult de un milion de turişti în fiecare an. Kujukuri şi oraşele înconjurătoare sunt de asemenea destinaţii populare pentru surfing. Se fac eforturi pentru a ridica profitul de pe urma acestora, inclusiv stabilirea unei taxe rutiere pe şoseaua Togane-Kujukuri pentru a îmbunătăţi accesibilitatea oraşului şi deschiderea Muzeului sardinelor Kujukuri ca punct de interes cultural.
Transport
În ciuda faptului că este popular ca o staţiune litorală, Kujukuri nu este deservit nici de o autostradă şi nici de o linie de cale ferată.
Atracţii locale
Plaja Kujukuri şi Muzeul sardinelor Kujukuri.
Persoane notabile
Cartograful din perioada Edo Ino Tadataka.

Oamishirasato este un oraş din districtul Sanbu cu o populaţie estimativă de 50.303 locuitori şi o suprafaţă de 58.06 kilometrii pătraţi. Prezintă una dintre cele mai mari populaţii ca oraş, situându-se din acest punct de vedere după oraşele Miyoshi (Aichi), Takizawa (Iwate) şi Fuchu (Hiroshima).
Geografie
Oraşul este situat în partea central-estică a peninsulei Boso, fiind mărginit la est de oceanul Pacific.
Se învecinează cu Chiba, Togane, Mobara, Kujukuri şi Shirako.
Istorie
Oraşul Oami şi satul Shirasato au fost create în timpul organizării districtului Sanbu din prefctura Chiba în aprilie 1889. Shirasato a fost ridicat la statutul de oraş în august 1935. Oraşul Oami s-a extins prin anexarea satelor Yamane şi Mizuho în aprilie 1951. Oraşele Oami şi Shirasato şi satul Masuho au fuzionat pentru a forma oraşul Oamishirasato în decembrie 1954. Oraşul şi-a anexat o porţiune din oraşul Honno într-o ajustare a limitelor în noiembrie 1957.
Economie
Oamishirasato este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti către metropola Chiba.
Cetăţeni notabili
Jucătoarea profesionistă de tenis Misaki Doi şi jucătoarea profesionistă de fotbal Aya Miyama.

Shibayama este un oraş din districtul Sanbu, prefectura Chiba, Japonia, la sud de municipiul Narita. În anul 2010 avea o populaţie aproximativă de 7.989 locuitori şi o suprafaţă de 43.75 locuitori.
Geografie
Shibayama este localizat în partea central-nordică a prefecturii. Astfel, aeroportul internaţional Narita este situtat la graniţa dinte Shibayama şi municipiul Narita. Majoritatea facilităţilor aeroportului sunt situate în partea dinspre Narita; cu toate acestea, Shibayama şi-a dezvoltat bază industrială datorită prezenţei aeroportului, găzduind trei zone industriale şi terenuri agricole. Deoarece se află aproape de una dintre căile principale de pătrundere în aeroport, poluarea sonoră şi problema exproprierilor au determinat un centru de activism ati-aeroport.
Se învecinează cu Narita, Tomisato, Sanmu, Yokoshibahikari şi Tako.
Istorie
Oraşul Shibayama a fost înfiinţat în iulie 1955 prin unirea satelor Chiyoda şi Nikawa.
Atracţii locale
Ceramica Haniwa este un simbol cultural al oraşului Shibayama. Principala şosea nord-sud, şoseaua 62, mai este cunoscută şi ca "bulevardul Haniwa" deoarece este împânzit cu remake-uri moderne ale statuilor Haniwa. Aceste statui vin din movilele funerare ce au fost descoperite în Shibayama. Festivalul Haniwa are loc în fiecare an în a doua duminică din noiembrie. Creat în 1982, este un festival de o zi, atracţia principală a acestuia fiind o procesiune compusă din majoritatea elevilor de şcoală primară şi gimnazială, care se îmbracă ca "Kodaijin"- oameni din antichitate.
Templul Shibayama Nioson este un templu budist construit în 781 ce conţine o pagodă de trei niveluri, o importantă proprietate culturală a prefecturii Chiba, împreună cu un muzeu care prezintă atât ceramică haniwa cât şi artă budistă.

Yokoshibahikari este un oraş situat în districtul Sanbu, prefectura Chiba, ce are o populaţie de 24.913 locuitori şi o suprafaţă de 66.91 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oraşul este localizat în nord-estul peninsulei Boso, mărginit la est de oceanul Pacific. Oraşul nu are un centru, ci este constituit din mai multe cătune împrăştiat peste zona rurală ce se întinde de la gara Yokoshiba la linia principală de cale ferată Sobu. Având o structură atât de risipită, este nevoie de destul de mult timp pentru ca mijloacele de transport în comun să străbată tot oraşul.
Se învecinează cu Sanmu, Shibayama, Sosa şi Tako.
Istorie
Yokoshibahikari s-a format prin unirea în martie 2006 a oraşelor Hikari, din districtul Sosa, şi a oraşului Yokoshiba, din districtul Sanbu. Drept rezultat, districtul Sosa a fost dizolvat.
Persoane importante
Luptătorul de sumo Konishiki Yasokichi I.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu