miercuri, 20 iulie 2011

Fujisaki, Inakadate şi Owani

Fujisaki este un oraş situat în districtul Minamitsugaru, în partea central-estică a prefecturii Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 16.000 locuitori şi o suprafaţă de 37.26 kilometrii pătraţi.
Geografie
Fujisaki ocupă câmpiile din partea centrală a prefecturii. Are un climat rece şi umed, cu veri scurte şi răcoroase şi ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă.
Se învecinează cu Aomori, Kuroishi, Hirosaki, Itayanagi şi Inakadate.
Istorie
În timpul perioadei Edo zona Fujisaki a fost controlată de clanul Tsugaru de pe domeniul Hirosaki. După restauraţia Meiji a devenit o parte din districtul Minamitsugaru. În mai 1923 Fujisaki a primit statutul de oraş. În 1955 acesta s-a unit cu satul Junisato, iar în august 1956 şi-a anexat o parte din Itayanagi. În ianuarie 2006 a fuzionat cu oraşul Tokiwa. În septembrie 2007 o porţiune din oraşul Fuijisaki a fost anexată municipiului Aomori.
Economie
Economia oraşului se bazează pe agricultură şi horticultură. Merele Fuji au fost dezvoltate la Fujisaki.
Persoane notabile
Politicenii Moriya Kimura şi Taro Kimura, luptătorul profesionist Kendo Kashin şi jucătorul de fotbal Masato Harasaki.

Inakadate este un sat din districtul central-estic Minamitsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 8.421 locuitori şi o suprafaţă de 22.31 kilometrii pătraţi.
Geografie
Inakadate ocupă câmpiile din centrul prefecturii Aomori. Are un climat rece şi umed caracterizat de ierni reci, lungi şi bogate în zăpadă şi veri scurte, răcoroase.
Se învecinează cu Hirakawa, Kuroishi, Hirosaki şi Fujisaki.
Este cea mia mică aşezare din prefectura Aomori.
Istorie
În timpul perioadei Edo zona din jurul Inakadate a fost controlată de clanul Tsugaru de pe domeniul Hirosaki. După restauraţia Meiji a devenit o parte din districtul Minamitsugaru. În aprilie 1889 Inakadate a fost proclamat ca sat. În aprilie 1955 şi-a anexat satul învecinat, Kodaji, dar a pierdut o parte din teritoriu în favoarea oraşului Onoe, în octombrie 1956.
Stimularea artei
În 1993, ca parte a eforturilor de revitalizare, Inakadate a început să creeze artă tanbo, adică picturi murale utilizând lanuri de orez.
Cetăţenii au căutat o nouă cale prin care să-şi revitalizeze aşezarea. Arheologii au arătat că orezul fost cultivat în zonă de mai bine de 2000 de ani. Pentru a onora acest lucru sătenii au utilizat un câmp de orez din spatele primăriei, pe care l-au cultivat cu patru tipuri de orez pentru a crea o pictură gigantică. Pentru a le permite privitorilor să observe imaginea de ansamblu o machetă a unui castel-turn de 22 de metri a fost ridicată lângă poşta oraşului. În 2006 mai mult de 200.000 de oameni au vizitat Inakadate pentru a vedea pictura din lanul cu orez.
Economie
Economia satului se bazează pe agricultură, mai ales pe horticultură şi pe cultivarea orezului.
Persoane faimoase
Cea mai importantă personalitate a satului este luptătorul de sumo Tochinoumi Teruyoshi.

Owani este un oraş din districtul Minamitsugaru, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 11.131 locuitori şi o suprafaţă de 163.41 kilometrii pătraţi.
Geografie
Owani ocupă dealurile sudice de la graniţa ce separă prefectura Aomori de nordul prefecturii Akita. Are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni lungi şi bogate ţin zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învecinează cu Hirosaki, Hirakawa şi cu Odate din prefectura Akita.
Istorie
Zona a fost controlată în perioada Edo de clanul Tsugaru de pe domeniul Hirosaki. După restauraţia Meiji a făcut parte din districtul Minamitsugaru iar în aprilie 1923 a fost proclamat ca oraş. În iulie 1954 Owani şi-a anexat oraşul Kuradate dar a pierdut şi o parte din teritoriu în favoarea municipiului Hirosaki în septembrie 1964.
Economie
Economia oraşului depinde de agricultură, horticultură şi silvicultură. Turismul datorat pârtiei de schi şi izvoarelor termale contribuie de asemenea la  bunăstarea aşezării.
Persoane importante
Cea mai marcantă figură a oraşului este reprezentată de luptătorul de sumo Wakanohana Kanji II.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu