sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Noda

Noda este un municipiu din prefectura Chiba, având o populaţie de 155.431 locuitori şi o suprafaţă de 103.54 kilometrii pătraţi.
Geografie
Noda este situat în colţul nord-vestic al prefecturii.
Se învecinează cu Kashiwa şi Nagareyama din prefectura Chiba, Kasukabe, Yoshikawa, Satte, Matsubushi şi Sugito din prefectuta Saitama şi cu Bando, Moriya, Joso, Goka şi Sakai din prefectura Ibaraki.
Istorie
Zona din preajma Noda a fost locuită încă din preistorie, arheologii descoperind movile de scoici din antichitate. Spre sfrârşitul perioadei Heian teritoriul a fost controlat de către samuraiul Kamakura Gongoro Kagemasa şi de către o succesiune de războinici minori în timpul perioadei Sengoku. În timpul perioadei Edo Noda s-a dezvoltat ca un port fluvial şi ca un punct de popas pentru pelerinii ce se duceau la Nikko, şi un centru de producţie a sosului de soia. Învecinatul teritoriu Sekiyado, controlat de clanul Hojo în timpul perioadei Sengoku, s-a dezvoltat ca un oraş-castel în domeniul Sekiyado, un domeniu feudal al shogunatului Tokugawa. După restauraţia Meiji, oraşele Noda şi Seikiyado au fost create în aprilie 1889. Noda a dobândit statutul de municipiu în mai 1950. În iunie 2003, municipiul Noda şi oraşul Sekiyado s-au unit.
Economie
Noda este un centru regional comercial şi datorită apropierii, o comunitate de navetişti către Chiba şi Tokyo. Municipiul are o economie mixtă, cel mai proeminent angajator fiind firma producătoare de sos de soia, Kikoman. În ceea ce priveşte agricultura, se cultivă în special edamame, pentru care Noda a fost faimos în istorie.
Atracţii locale
Castelul Sekiyado.
Cetăţeni notabili
Regizoarea şi actriţa porno Kyoko Aizome, instructorul de arte marţiale Masaaki Hatsumi, cântăreţul rap Dabo, cântăreaţa Mai Oshima şi jucătorul profesionist de fotbal Takahiro Oshima.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu