duminică, 27 noiembrie 2011

Sosa

Sosa este un municipiu din Japonia, situat în prefectura Chiba. Are o populaţie estimativă de 38.764 locuitori şi o suprafaţă de 101.78 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul este situat în nord-estul îndepărtat al prefecturii. De la nord la sud-vest este mărginit de oceanul Pacific. Terenul este în cea mai mare parte plat şi se află, în medie, la 40-50 de metrii deasupra nivelului mării.
Secţiunea nordică, o mixtură de văi, porturi şi lanuri de orez, constă într-un platou de sol cu caracteristici complexe. Jumătatea sudică este formată dintr-un sol plat, mărginit de plaja Kujukuri.
Prin centrul municipiului circulă atât linia principală de calea ferată Sobu, a Companiei de căi ferate japoneze, cât şi autostrada naţională 126, de la est la vest. Spre partea de vest a centrului întâlnim autostrada naţională 296, ce se desfăşoară de şa nord la sud.
Sosa se învecinează cu Asahi, Tako, Katori şi Yokoshibahikari.
Istorie
Municipiul Sosa a fost fondat în ianuarie 2006 ca rezultat al fuzionării dintre fostul municipiu Yokaichiba şi oraşul Nosaka, ambele din districtul Sosa.
Economie
Sosa este un centru comercial regional a cărui industrie primară este agricultura. Oraşul este cunoscut pentru faptul că aici se cresc puieţi ce sunt vânduţi în întreaga Japonie.
Locuri faimoase, obiective istorice, monumente turistice, expoziţii, locuri publice, festivaluri
Locuri faimoase, obiective istorice, monumente turistice
Altarul Oio, menţionat din timpul împăratului Sujin (258 î.Hr)
Templul Iidaka, cunoscut de localnici sub numele de Iidaka Danrin (ato).
Templul Chotoku.
Templul Chofuku, al sectei budiste Shingon-Chisan.
Biserica ortodoxă Suka.
Expoziţii, locuri publice
Muzeul de artă Matsuyama
Parcul Fureai Koen- Yokaichiba. Numit oficial "Parcul comunitar terminal municipal şi de schimb agricol Yokaichiba". Acesta a fost construit şi este administrat de către municipalitate pentru a promova activităţile industriei locale, cu scopul de a se efectua schimburi între zonele municipale şi cele agricole ale oraşului.
Zona de înnot a plajei Horikawa-hama. Cu un ţărm de 150 metrii, în medie, valurile acestei zone litorale sunt, combarabil cu plaja Kujukuri, mai calme.
Festivaluri
Odaka Hadaka Matsuri (la începutul lui ianuarie), dansul leului Jinkumi (în fiecare ianuarie), festivalul dansului Yokaichiba Bon, festivalul Gion (la altarul Yaegaki, pe 4 şi 5 august), festivalul Yokkapi (în octombrie).
Cetăţeni notabili
Fostul membru al Dietei, Kan Kase, actorul Takeo Chii, actriţa şi modelul Nabuko Sakuma, comediantul Arekisanda Oryo, seiyuu-ul Yumiko Kobayashi, jucătorii profesionişti de baseball Shigeya Iijima şi Masaru Uno, preotul budist din perioada Kamakura, Nichiro.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu