vineri, 26 august 2011

Futtsu

Futtsu este un municipiu din Japonia, având o populaţie de 47.705 locuitori şi o suprafaţă de 205.35 kilometrii pătraţi.
Geografie
Futtsu este situat pe coasta sud-vestică a peninsulei Boso, la sus-sud-vest de capitala Chiba, având ieşire la canalul Uraga şi aproape corespunde ca poziţie Tokyo-ului, aflat la capătul sudic al golfului Tokyo.
Se învecinează cu Kimitsu, Kamogawa şi Kyonan.
Istorie
Zona de astăzi a municipiului a fost locuită încă din paleoliticul japonez, numeroase rămăşiţe din perioadele Jomon, Yayoi şi Kofun fiind descoperite la limitele oraşului. Zona este de asemea proeminentă şi în mitologia Yamatotakeru. Sub sistemul Ritsuryo în perioada Nara zona a făcut parte din domeniile Amaha şi Sue ale provinciei Kazusa. Un feud la scară mare în perioada Heian a fost oferit ca moşie a samurailor feudali în perioada Kamakura, cu mari porţiuni controlate de templul Shomiyo-ji din Mutuura. În timpul perioadei Sengoku zona a fost disputată între clanurile Satomi şi Takeda. În timpul perioadei Edo, sub shogunatul Tokugawa, mare parte din teritoriu s-a aflat sub stăpânirea domeniului Sanuki. După restauraţia Meiji teritoriul a ajuns să facă parte din districtul Kimitsu.
Oraşul Futtsu a fost fondat în decembrie 1897. S-a extins prin unirea cu oraşul Aoyagi în martie 1955 şi cu oraşele Amaha şi Osawa în aprilie 1971. Futtsu a căpătat statutul de municipiu în septembrie 1971.
Potrivit documentarului "Victory at Sea", Futtsu a fost pe 30 august 1945 locul iniţial de debarcare a forţelor aliate pe principala insulă japoneză, conform declaraţiei de capitulare. Acesta a fost un test pentru a se constata dacă japonezii se supun ordinului de capitulare a împăratului. Nu a fost întâmpinată nici o rezistenţă.
Economie
Municipiul are o economie mixtă, bazată pe pescuitul comercial, agricultură turism şi generarea energiei electrice.
Atracţii locale
Castelul Tsukumori
Cetăţeni importanţi
Politicianul Yasukazu Yamada, muziciana şi actriţa Kei Yasuda, seiyuu-ul Yukana şi istoricul culinar Masaki Hirano.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu