vineri, 23 septembrie 2011

Kamogawa

Kamogawa este un municipiu situat în prefectura Chiba, Japonia. În 2010 avea o populaţie estimativă de 35.257 locuitori şi o suprafaţă de 191.30 locuitori.
Geografie
Kamagawa este situat în apropiere de extremitatea sudică a peninsulei Boso, având ieşire la oceanul Pacific. Zona are un climat oceanic, cu veri fierbinţi şi ierni blânde.
Se învecinează cu Futtsu, Kimitsu, Katsuura, Minamiboso, Kyonan şi Otaki.
Istorie
Zona din zilele noastre a municipiului Kamogawa a fost o parte a vechii provincii Awa. În timpul perioadei Edo a fost în cea mai mare parte un teritoriu controlat direct de către shogunatul Tokugawa, existând şi porţiuni aparţinând domeniilor feudale Funagata, Tateyama, Iwasuki şi Tsurumaki. Domeniul cu scurtă durată Tojo şi domeniul Hanabusa din perioada Bakumatsu s-au aflat de asemenea la graniţele modernului Kamogawa.
La începutul perioadei Meiji Kamogawa consta din tot districtul Nagasa, de două oraşe şi nouă sate şi din două sate ale învecinatului district Asai. Toate aceste oraşe şi sate (incluzând şi oraşul Kamogawa) au devenit o parte a districtului Awa în 1890. Kamogawa a fost ridicat la statutul de municipiu în martie 1971. În februarie 2005 oraşul Amatsukominato, din districtul Awa, s-a unit cu Kamogawa.
Economie
Kamogawa serveşte drept un centru comercial pentru regiuinile înconjurătoaredin sud-estul prefecturii. Industriile principale sunt pescuitul comercial şi agricultura (orez şi flori). Industria turismului este o componentă în continuă creştere a economiei locale, vizitatorii find atraşi de zonele litorale şi de staţiunile cu apă termală.
Atracţii locale
Universul marin din Kamogawa, remarcat în special pentru orci şi alte creaturii ale mării.
Tanjo-ji şi Seicho-ji, temple budiste asociate cu Nichiren.
Persoane importante
Preotul budist Nichiren.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu