sâmbătă, 10 septembrie 2011

Isumi

Isumi este un municipiu al prefecturii Chiba, cu o populaţie de 41.014 locuitori şi o suprafaţă de 157.50 kilometrii pătraţi.
Geografie
Isumi este situat pe coasta de sud-est a prefecturii Chiba, aproximativ în centrul peninsulei Boso. Este mărginit de oceanul Pacific la est şi se bucură de un climat temperat oceanic, cu ierni scurte şi răcoroase şi veri lungi şi umede datorită efectelor curentului Kuroshio dinspre ţărm. Zona este cunoscută pentru staţiunile de pe plajă şi pentru privelştile constând în coline nisipoase. Râul Isumi, un mic râu ce curge în acestă porţiune a peninsulei se varsă în oceanul Pacific la Misaki. Unele părţi din municipiu se află la limita parcului cvasi-naţional Minami-Boso.
Se învecinează cu Ichinomiya, Katsuura, Mutsuzawa, Otaki şi Onjuku.
Istorie
Isumi este o parte a vechii provincii Kazusa. În timpul perioadei Edo zona a fost în principal un teritoriu administrat de diverşi hatamoto în numele shogunatului Tokugawa. Fostul oraş Isumi a fost fondat în aprilie 1955 prin unirea oraşului Kuniyoshi cu două sate vecine. Prezentul municipiu Isumi a fost creat în decembrie 2005, când oraşul Isumi s-a unit cu oraşele Ohara şi Misaki din districtul Isumi.
Economie
Economia este dominată de pescuitul comercial şi de agricultură, suplimentată în perioada verii şi de traficul turistic către staţiunile litorale.
Atracţii locale
Templul budist Kiyozumi-dera, unul dintre templele sacre ale zeiţei Kannon.
Cetăţeni notabili
Maratonista Akemi Matsuda, luptătorul de sumo Kasuganishiki Takahiro şi mangaka Yoshiharu Tsuge.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu