miercuri, 27 iulie 2011

Higashidori, Kazamaura, Oma şi Sai

Higashidori este un sat din nord-estul prefecturii Aomori. Are o populaţie estimativă de 7.544 locuitori şi o suprafaţă de 293.39 kilometrii pătraţi.
Geografie
Higashidori ocupă coasta de nord-est a peninsulei Shimokita, având ieşire la oceanul Pacific şi la strâmtoarea Tsugaru, cu capul Shiriyazaki care formează o limită între cele două ape. Satul are un climat oceanic rece, caracterizat de ierni lungi, cu zăpadă abundentă, şi veri scurte şi răcoroase. O parte din sat se afllă la limita parcului cvasi-naţional Shimokota Hanto.
Se învecinează cu Mutsu, Yokohama şi Rokkasho.
Istorie
Zona Higashidori a fost locuită de poporul Emishi, rămăşiţe arhelogice datând din perioada Jomon fiind descoperite aici. În timpul perioadei Edo a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka dar a fost slab populată cu cătune pescăreşti risipite. În timpul reformei cadastrale din timpul restauraţiei Meiji, satul Higashidori a luat naştere prin unirea a 12 mici cătune, cu toate că centrul administrativ al satului s-a aflat la primăria oraşului Tanbu, acum parte din municipiul Mutsu. În 1988, pentru a sărbători aniversarea de o sută de ani ca sat, o primărie a fost în sfârşit construită la frontiera Higashidori-ului.
Economie
În mod tradiţional, economia satului a depins în totalitate de pescuitul comercial. Cu toate acestea, din anii 80, a început o investiţie masivă din partea companiilor Tohoku Electric power şi Tokyo electric power spre a construi centrala nucleară Higashidori şi a celorlate instalaţii de sprijin. În plus, ferma eoliană Iwaya, cu o capacitate totală de 32.5 MW, este cea mai mare din Japonia.
Atracţii turistice
Capul Shiriyazaki, farul Shiriyazaki şi dunele de nisip Sarugamori.

Kazamaura este un sat din districtul Shimokita, Aomori. Are o populaţie estimativă de 2.311 locuitori şi o suprafaţă de 69.60 kilometrii pătraţi. O mare parte din oraş se află la limita cu parcul cvasi-naţional Shimokita Hanto.
Geografie
Cel mai nordic sat din Honshu, Kazamaura se află pe ţărmul nordic al peninsulei Shimokita. Este separat de insula Hokkaido de strâmtoarea Tsugaru. Mare parte din sat face parte din lanţul muntos Osoreyama, de unde rezultă că există puţine locuri joase. Râul Ikokuma curge prin sat. Cam 96% din suprafaţa satului este acoperită de păduri.
Se învecinează cu Mutsu şi Oma.
Istorie
Kazamaura a fost fondat în 1889 prin unirea satelor Shimofuro, Ikokuma şi Hebiurakani, noul sat lând câte un kanji de la fiecare denumire pentru a forma "Kzamaura".
Economie
Economia depinde de silvicultură şi de pescuitul comercial (mai ales scoici, calmari şi alge).

Oma este un oraş din nord-estul prefecturii Aomori. Are o populaţie de 5.950 şi o suprafaţă de 52.06 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oma ocupă ţărmul de nord-est al peninsulei Shimokita, având ieşire la strâmtoarea Tsugaru. Oraşul are un climat oceanic rece, caracterizat de ierni lungi, reci, abundente în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase. O mare parte din oraş se află la limita parcului cvas-naţional Shimokita Hanto. Capul Omazaki este cel mai nordic punct al insulei Honshu.
Se învecinează cu Mutsu, Sai şi Kazamaura.
Istorie
La început zona Oma a fost locuit de poporul Emishi. În timpul perioadei Edo a fost controlată de către clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Ooku a luat naştere prin unirea cătunului Oma cu satul învecinat, Ooku. A fost redenumit oraşul Oma în 1942. Oma a fost un popular loc de filmare a filmelor şi a serialelor TV. A fost ales ca locaţie de filmare a filmului "Gyoei no mure", avându-l în rol principal pe Ogata Ken. În 2000 Oma a fost locul de filmare a serialului "Watashi no aoi sora" de la postul NHK cu Tabata Tomoko. Acesta a fost urmat de un alt serial, "Maguro", cu Tetsuya Watari, în 2007, difuzat la postul Asahi TV.
Economie
Tradiţional, economia oraşului a depins de pescuitul comercial. Oma era renumit pentru ton, care era prins după metoda tradiţională, cu mâna, folosindu-se o barcă de două persoane şi vândut sub marca înregistrată "Oma". Alte capturi includ scoicile, icrele, iarba de mare konbu şi calmarul. Oraşul este şi locul centarlei nucleare Oma, ce va deveni o centrală unică datorită combustibilului, atunci când va fi deschisă, în noiembrie 2014.
Atracţii turistice
Omazaki, cel mai nordic punct al insulei Honshu, farul Omazaki, unul dintre cele "50 de faruri ale Japoniei", Oma Onsen, staţiune cu izvoare termale şi plaja Akaishi.
Cetăţeni notabili
Hiroshi Izumi, medaliat cu argint la judo la Jocurile Olimpice din 2004.

Sai este un sat din peninsula Shimokita, în nord-estul prefecturii Aomori. Are o populaţie estimativă de 2.492 şi o suprafaţă de 135.03 kilometrii pătraţi.
Geografie
Sai ocupă ţărmul vestic al peninsulei Shimokita, având ieşire la golful Mutsu şi la strâmtoarea Tsugaru.  Satul are un climat oceanic umed, caracteritizat de ierni reci, abundente în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase. O mare parte din sat se află la limita parcului cvasi-naţional Shimokita Hanto. Munţii sunt casa multor specii indigene, cum ar fi maimuţele macac japoneze, kamoshika, tanuki şi urşii negrii asiatici.
Se învecinează cu Oma şi Mutsu.
Istorie
Zona din preajma Sai a fost locuită la început de poporul Emishi. În timpul perioadei Edo a fost controlată de clanul Nanbu şi a prosperat datorită industriei lemnului şi pentru că era un terminal al feribotului către Ezo. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Sai a luat naştere prin unirea cătunului Sai cu Chogo, un cătun învecinat.
Economie
Economia satului se bazează pe agricultură, pescuit comercial şi silvicultură. Capturile locale includ icre de arici de mare, ananaşi de mare, castraveţi de mare, scoici şi calmari. Sai are şi o fermă de shiitake (ciuperci), care se vând în pieţele locale.
Atracţii turistice
Hotokegaura, o serie de formaţiuni stâncoase erodate în mod natural de apă, Yagen Onsen, o staţiune cu apă termală şi Gankake, un mare bolovan din mare ce atrage vizitatorii vara, datorită proveliştii de pe vârful acestuia. Este un loc popular petru înnot, existând şi cabine în apropiere.
Evenimente
Sai Matsuri din septembrie, cu care împinse de localnici în timpul dansului tradiţional Kagura şi cu preoţi ce binecuvântează casele localnicilor.
În noiembrie, festivalul cultural Sai, în timpul căruia se cântă cântece tradiţionale de festival şi se dansează Kagura.
În februarie satul Fuukura ţine un spectacol de Kabuki, în stilul nordic.
În iunie Sai are un festival al icrelor de arici de mare.
Persoane importante
Gataro Mikami, medic şi susţinător al Crucii roşii din Japonia în timpul războiului ruso-japonez.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu