sâmbătă, 10 decembrie 2011

Yachiyo

Municipiul Yachiyo, situat în prefectura Chiba, Japonia, are o populaţie estimativă de 193.262 locuitori şi o suprafaţă de 51.27 kilometrii pătraţi.
Geografie
Yachiyo este situat în nord-vestul prefecturii.
Se învecinează cu Chiba, Funabashi, Sakura, Inzai, Shiroi şi Narashino.
Istorie
Zona a fost locuită încă din paleoliticul japonez, arheologii descoperind unelte de piatră de acum peste 30.000 de ani în urmă. În perioada Sengoku s-a aflat sub controlul clanului Murakami. În timpul perioadei Edo a fost un teritoriu controlat direct de către shogunatul Tokugawa şi s-a dezvoltat cu un oraş pichet pe ruta de pelerinaj spre templele din Narita. După restauraţia Meiji satele Owada din districtul Chiba şi Aso, din districtul Inba, au fost fondate în aprilie 1889. Totuşi, o mare parte din teritoriul acestor sate se afla deja sub controlul Armatei imperiale japoneze care a înfiinţat aici o şcoală de formare pentru manevre de infanterie în 1876. Şcoala a rămas o instalaţie militară activă până în anul 1945. Oraşul Yachiyo a fost creat în 1954, prin unirea oraşului Owada cu satele Aso şi Mutsu. În ianuarie 1967 Yachiyo a devenit un municipiu.
Economie
Yachiyo este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti către oraşele Tokyo şi Chiba. Există şi rămăşiţe ale agriculturii, cum ar fi culturile de orez şi pere Nashi. Compania de instrumente muzicale Pearl se află în cadrul municipiului.
Cetăţeni notabili
Piromana din perioada Edo Yaoya Oshichi, boxerul profesionist Yusuke Kobori şi jucătorul profesionist de fotbal Kodai Watanabe.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu