sâmbătă, 6 august 2011

Abiko

Abiko este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia. În februatie 2011 avea o populaţie de 134.154 locuitori şi o suprafaţă de 43.19 kilometrii pătraţi.
Geografie
Abiko este situat în nord-vestul îndepărtat al prefecturii, mărginit de râul Tone.
Se învecinează cu Inzai, Kashiwa, Toride şi Tone, ultimele două din prefectura Iwate.
Istorie
Zona din jurul Abiko a fost locuită încă din paleoliticul japonez, arheologii descoperind unelte din piatră datând de acum 30.000 de ani. În timpul perioadei Edo Abiko a fost un port fluvial de pe râul Tone şi o staţie de post de pe Mito Kaido, un mare drum ce lega Edo de Mito. După restauraţia Meiji, oraşul Abiko a fost creat în districtul Minamisoma, prefectura Chiba, în aprilie 1889, împreună cu satul Kohoku şi oraşul Fusa. În 1897 Abiko a fost transferat în districtul Higashikatsushika. În noiembrie 1954 şi-a anexat satul vecin, Tomise, din acelaşi district. În aprilie 1955 şi-a anexat şi satul Kohoku şi oraşul Fusa. Abiko a primit statutul de municipiu în iulie 1970. În 2003, o propunere de unire a municipiului Abiko cu municipiul învecinat, Kashiwa, şi cu oraşul Shonan, a fost respinsă printr-un referendum public. Unele părţi din municipiu a fost distruse din cauza lichefierii solului în urma cutremurului din regiunea Tohoku din martie 2011.
Economie
Abiko este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti către Chiba şi Tokyo.
Educaţie
Municipiul găzduieşte două universităţi, universitatea Chuo Gakuin şi universitatea pentru femei Kawamura Gakuen.
Puncte de interes
Principalele atracţii turistice sunt: parcul Akebonoyama, Muzeul municipal al păsărilor Abiko, biblioteca municipală şi institutul de ornitologie Yamashina.
Cetăţeni notabili
Jucătorul profesionist de golf Isao Aoki, jucătorul profesionist de baseball Makoto Kaneko, jucătorul profesionist de golf Hajime Meshiai, politicianul şi fondatorul unui mare lanţ de farmacii, Kiyoshi Matsumoto, jucătorul profesionist de golf Seiji Ebihara, membra formaţiei de teatru Asuka Tono şi fondatorul Asociaţiei dentiştilor din Japonia, Morinosuke Chiwaki.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu