duminică, 17 iulie 2011

Noheiji, Oirase, Rokkasho, Rokunohe, Shichinohe, Tohoku şi Yokohama

Noheiji este un oraş situat în districtul Kamikita, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 14.721 locuitori şi o suprafaţă de 81.61 kilometrii pătraţi.
Geografie
Noheiji ocupă ţărmul de sud-est a golfului Mutsu, aflându-se la baza peninsulei Shimokita. Oraşul are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învechinează cu Yokohama, Tohoku, Rokkasho şi Hiranai.
Istorie
Zona din jurul Noheiji a fost locuită de poporul Emishi, numele de Noheiji derivând de la Nosobechi, care în limba ainu înseamnă "locul unde râul pur curge printr-un câmp". În perioada Edo a fost controlat de clanul Nanbu şi a prosperat datorită pescuitului şi a drumului ce lega domeniul Morioka de domeniul Hirosaki. În perioada războiului Boshin din timpul restauraţiei Meiji bătălia din Noheji a avut loc între loialele forţe Tokugawa ale domeniului Morioka şi forţele pro-imperiale ale domeniului Hirosaki pe 11 noiembrie 1868. Satul Noheiji a fost înfiinţat în timpul reformei cadastrale din 1889. În august 1898 acesta a fost ridicat la statutul de oraş.
Economie
Economia oraşului Noheiji depinde în principal de pescuitul comercial, în special cel de scoici şi de agricultură, mai ales de ignamele japoneze de munte. Oraşul serveşte de asemenea şi ca un cetru comercial şi de transport pentru zonele rurale înconjurătoare.
Atracţii turistice
Makado onsen, o staţiune termală şi de schi.
Persoane importante
Schiorul Tsuyoshi Ichinohe şi dansatorul modern Takaya Eguchi.

Oirase este un oraş situat în districtuk Kamikita din prefectura Aomori, regiunea Tsugaru, Japonia. Are o populaţie de 24.363 locuitori şi o suprafaţă de 71.88 kilometrii pătraţi.
Geografie
Oirase se află pe ţărmul estic al prefecturii Aomori, având ieşire la oceanul Pacific. Teritoriul este jos sau puţin deluros şi este traversat de râul Oirase. Oraşul are un climat umed şi rece, cu ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învecinează cu Misawa, Rokunohe, Hachinohe şi Gonohe.
Istorie
Oirase a fost fondat prin unirea oraşelor Momoishi şi Shimoda în martie 2006. Oraşul a fost numit după râul Oirase. A fost afectat de stunamiul din martie 2011.
Economie
Economia oraşului depinde în cea mai mare parte de agricultură, ce include producţii de căpşuni, igname japoneze, orez şi morcovi. Oraşul a devenit mai vibrant din punct de vedere comercial odată cu construirea centrului comercial Jusco de către AEON Group în 1995 şi a comerţului angro. Industira locală majoră este reprezentată de Momokawa Brewing .Inc, o cunoscută fabrică de sake. Oirase este şi o suburbie pentru municipiile Misawa şi Hachinohe.
Persoane notabile 
Jucătorul profesionist de baschet Yuki Kitamuki şi politicianul şi actualul guvernator al prefecturii Aomori, Shingo Mimura.

Rokkasho este un sat din districtul Kamikita, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie aproximativă de 10.890 locuitori şi o suprafaţă de 253.01 kilometrii pătraţi.
Geografie
Rokkasho ocupă ţărmul estic de la baza peninsulei Shimokita, având ieşire la oceanul Pacific. Are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni reci, bogate în zăpadă şi veri răcoroase. Satul formează ţărmul nordic al lacului Ogwa.
Satul se învecinează cu Misawa, Higashidori, Yokohama, Noheji şi Tohoku.
Istorie
În timpul perioadei Kamakura zona era cunoscută pentru cai iar în timpul perioade Edo a fost controlată de clanul Nanbu. Satul s-a format în timpul reformei cadastrale din 1889, din unirea a şase mici cătune.
Economie
Economia satului Rokkasho a depins în mod tradiţional de agricultură şi pescuit. Din anii 1980 satul a devenit un centru pentru dezvoltarea diferitelor surse de energie, care domină în prezent economia locală.
Industria nucleară
Facilităţile nuceare sunt legate de:
Sediul Japan nuclear fuel limited, centrala de reprocesare Rokkasho (aflată în prezent în proces de testare), o centarlă de îmbogăţire a uraniului şu una de reprocesare a plutoniului, o fabrică de combustibil MOX cu o capacitate de 800 de tone pe an, un depozit de păstrare a deşeurilor nucleare cu un nivel scăzut de radioactivitate şi un depozit temporar de păstrare a deşeurilor cu un nivel ridicat de radioactivitate şi un centru de monitorizare.
Agenţia de energie atomică a Japoniei deţine de asemenea anumite facilităţi în zonă.
Gazul şi puterea vântului
Deţine o fabrică de stocare a petrolului şi o fermă eoliană.
Agricultura şi pescuitul
Zootehnia este cea mai răspândită. Există şi trei mici porturi pescăreşti.
Documentare
În 2006 a fost realizat un documentar Rokkashomura Rapsody, care prezintă opiniile comunităţii locale cu privire la centrala nucleară din zonă.

Rokunohe este un oraş din districtul Kamikita, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. În 2009 avea o populaţie de 10.197 locuitori şi o suprafaţă de 84.06 kilometrii pătraţi.
Geografie
Rokunohe se află în partea central-estică a prefecturii Aomori, într-o zonă relativ joasă, scăldată de apele râului Oirase. Are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni lungi, reci şi bogate în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învecinează cu Misawa, Towada Tohoku Oirase şi Gonohe.
Istorie
Rokkunohe şi-a început existenţa ca o aşezare fortificată, construită de clanul Fujiwara din nord în timpul perioadei Heian. În timpul perioadei Edo zona a fost controlată de clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Rokunohe a fost proclamat, acesta luând naştere din unirea a şapte mici cătune. În februarie 1848 o parte din satul Rokunohe a fost absorbită de municipiul Misawa. Porţiunea rămasă a fost ridicată la rangul de oraş în octombrie 1957.
Economia
Economia oraşului depinde în principal de agricultură şi zootehnie. Produsele principale sunt ingnamele japoneze, orezul, morcovii şi usturoiul.
Persoane notabile
Cea mai importantă figură a oraşului este reprezentată de sportivul profesionist de carate Tastuya Araidai.

Shichinohe este un oraş din dsitrictul Kamikita, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. În 2009 avea o populaţie de 17.445 locuitori şi o suprafaţă de 337.32 kilometrii pătraţi.
Geografie
Shichinohe se află în centrul prefecturii Aomori şi este mărginit de munţii Hakkoda. Oraşul are un climat rece şi umed, caracterizat de ierni lungi şi reci, cu mari cantităţii de zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învecinează cu Aomori, Towada, Tohoku şi Hiranai.
Istorie
Shichinohe şi-a început existenţa ca o aşezare fortificată, ridicată de clanul Fujiwara din nord în timpul perioadei Heian. În timpul perioadei Kamakura clanul Honjo a construit un daikasho şi un castel care a fost controlat în timpul perioadei Muromachi de clanul Yuki şi apoi de clanul Date, înainte de a ajunge sub controlul clanului Nanbu. În timpul perioadei Edo castelul a fost distrus prin politica shogunatului Tokugawa, "unul singur domină un castel", însă şanţul şi unele porţiuni din zid au rămas. În 1664 provincia Morioka a înfiinţat un daikasho (tribunal) în Shichinohe. Zona a ajuns sub controlul domeniului Shichinohe, o subunitate a domeniului Morioka în secolul 19 şi un cartier general jin'ya a fost construit pe locul vechiului castel. În timpul reformei cadastrale din 1889 satul Shichinohe a fost încorporat. A fost ridicat la statutul de oraş în 1949. În martie 2005 satul învechinat Tenmabashi a fost anexat oraşului.
Economie
Economia se bazează în principal pe agricultură şi pe creşterea animalelor, principalele produse fiind morcovii, ignamele japoneze şi orezul.
Persoane notabile
Jocheul Takegoru Ebina, jucătorul profesionist de baseball Takehiro Hahsimoto, artistul Uichi Takayama şi luptătorul de sumo Kaike Nobuhide.

Tohoku este un oraş din districtul Kamikita, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 19.051 locuitori şi o suprafaţă de 326.71 kilometrii pătraţi.
Geografie
Tohoku este situat în partea central-nordică a prefecturii Aomori, învecinându-se cu ţărmul vestic al lacului Ogawa. Oraşul are un climat umed şi rece, caracterizat de ierni lungi, bogate în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învecinează cu Misawa, Towada, Noheji, Rokunohe, Rokkasho şi Hiranai.
Istorie
În perioada Edo zona din preajma Tohoku era controlată de clanul Nanbu. După restauraţia Meiji, în 1889, satul Katachi a fost creat. A fost ridicat la statultul de oraş în 1963, moment în care şi-a schimbat şi numele la cel din prezent. În martie 2005 orakul Kamikita s-a unit cu Tohoku.
Economie
Economia oraşului Tohoku se bazează pe agricultură, mai ales pe produse cum ar fi ignamele japoneze, ridichile daikon şi morcovii şi pe peştii de lac, cum ar fi peştele retorpina, salangide şi shijimi.
Persoane importante
Jocheii Masato Shibata, Yoshitomi Shibata şi Takemi Sasaki şi actorul Mitsuru Fukikoshi.

Yokohama este un oraş din districtul Kamikita, prefectura Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie de 2.816 locuitori şi o suprafaţă de 38.01 kilometrii pătraţi.
Geografie
Yokohama ocupă ţărmul de nord-est al golfului Mutsu şi intrarea în peninsula Shimokita. Are un climat umed şi rece, caracterizat de ierni lungi şi bogare în zăpadă şi veri scurte şi răcoroase.
Se învecinează cu Mutsu Hiashidori, Noheiji şi Rokkusho.
Istorie
Zona Yokohama a fost controlată în perioada Edo de către clanul Nanbu de pe domeniul Morioka. A fost proclamat ca sat în 1889 datorită reformei cadastrale şi apoi ridicat la rangul de oraş în aprilie1958.
Economie
Iniţial economia oraşului Yokohama a depins de pescuitul comercial în golful Mutsu, mai ales de castraveţi de mare, o specialitate locală, la fel ca şi aricii de mare şi scoicile. În ceea ce priveşte agricultura, predomină culturile de rapiţă. La economia locală contribuie şi electricitatea produsă de fermele eoliene.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu