sâmbătă, 16 iulie 2011

Tsugaru

Tsugaru este un municipiu situat în partea de nord-est a prefecturii Aomori, regiunea Tohoku, Japonia. Are o populaţie estimativă de 37.957 locuitori şi o suprafaţă de 253.83 kilometrii pătraţi. Denumirea oraşului este atipică pentru o aşezare japoneză deoarece Tsugaru este scris cu hiragana, ci nu cu kanji-uri.
Geografie
Tsugaru este situat pe coasta de vest a peninsulei Tsugaru, având ieşire la Marea Japoniei. Oraşul are un climat rece şi umed, caracterizat de veri răcoroase şi ierni reci, bogate în zăpadă.
Tsugaru se învecinează cu Hirosaki, Goshogawara, Ajigasawa, Tsuruta şi Nakadomari.
Istorie
Zona din jurul Tsugaru a făcut parte în perioada Edo din moşiile clanului Tsugaru de pe domeniul Hirosaki. Municipiul a fost fondat în februarie 2005 prin unirea oraşului Kizukuri şi a satelor Inagai, Kashiwa, Morita şi Shariki, toate din districtul Nishitsugaru.
Tsugaru a alunecat încă din 2005 într-o stare de faliment căci câteva din satele cu care s-a unit aveau datorii imense. Administraţia locală a încercat să combată această situaţie introducând taxe destul de controverstae, cum ar fi taxa pentru o asigurare de sănătate pentru bătrâni, precum şi pedepse draconice pentru cei care nu reuşesc să îşi plătească facturile la apă (debranşarea de la apa curentă), etc. Acest lucru a cauzat o scădere semnificativă a populaţiei pe parcursul anilor.
Economia
Economia municipiului Tsugaru depinde mai alest de agricultură şi de pescuitul comercial. Oraşul serveşte ca un minor centru comercial regional. Produsele agricole includ pepenii, orezul, brasenia, pepenii verzi şi merele.
Persoane importante
Politicianul şi fostul guvernator al prefecturii Aomori Shunkichi Takeuchi, compozitorii Gento Uehara şi Kenroku Uehara, actriţa Leo Matsumoto, actorul Ryuhei Aoyama şi luptătorul de sumo Asahifuji Seiya.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu