sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Shiroi

Shiroi este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie aproximativă de 61.073 locuitori şi o suprafaţă de 35,41 locuitori.
Geografie
Municipiul este situat în nord-vestul prefecturii, având o poziţie aproximativ echidistantă între Tokyo şi aeroportul internaţional Narita.
Se învecinează cu Kashiwa, Funabashi, Kamagaya, Intai şi Yachiyo.
Istorie
Satul Shiroi, din districtul Inba, a fost creat în aprilie 1885. De la puţin timp de la sfârşitul celui De-al doilea război mondial şi până la începutul anilor '60, a fost locaţia unei baze militare aeriene americane, SHIROI AFB APO 73. Satul a fost ridicat la statutul de oraş în septembrie 1964. Odată cu creşterea economiei japoneze în anii '70, multe persoane s-au mutat de la ţară în oraşe, iar expansiunea municipiului Tokyo i-a trimis pe mulţi către suburbiile din Kanto, la ţată. Creşterea economică reală a oraşului a început în timpul acestei perioade. O linie de cale ferată ce îl leagă de municipiul Chiba a fost terminată în 1979, iar în 1991 a fost legată direct la sistemul de cale ferată ce duce către Tokyo. În aprilei 2001,Shiroi a fost ridicat la rangul de municipiu.
Economie
Shiroi este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti către municipiile Chiba şi Tokyo. În timpul perioadei Meiji municipiul a devenit o zonă de pomicultură. Fermele locale cultivă kiwi şi struguri, însă cel mai faimos fruct al municipiului s-au dovedit a fi perele nashi. În timpul primăverii perii încă înfloresc odată cu sakura.
Cetăţeni notabili
Jucătorul profesionist de fotbal Akihiro Hyoda.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu