joi, 30 iunie 2011

Aomori-ken

Prefectura Aomori este una dintre prefecturile Japoniei. Este situată în regiunea Tohoku, având pe post de capitală municipiul Aomori. Are o populaţie de 1.373.164 locuitori, cu o densitate de 154 de locuitori pe kilometru pătrat, suprafaţa totală fiind de 9.606. kilometrii pătraţi, dintre care 1,2 % apă.
Istorie
Prefectura Aomori a luat naştere în 1871. Oraşul Aomori a fost înfiinţat în 1889. Acesta a primit statutul de municipiu în 1898, pe vremea când avea o populaţie de doar 28.000 locuitori. Pe 3 mai 1910 un incendiu a izbucnit în cartierul Yasukata. Alimentat de vânturile puternice, focul a devastat cu repeziciune întreg municipiul. Conflagraţia a curmat 26 de vieţi şi a rănit peste 160 de cetăţeni. Au ars 5.246 de case, 19 spaţii de depozitare şi 157 de depozite.
La ora 10:30 searam pe 28 iulie 1945, o escadrile de bombardiere americane B29 a bombardat peste 90% din oraş.
Radio Aomori a făcut prima taransmisiune în 1951. Patru ani mai târziu a avut loc prima licitaţie de peşte. În 1958 a fost finalizat Magazinul municipal de peşte şi totodată s-a deschis şi spitalul municipal. În acelaşi an compania feroviară Tsugaru a stabilit o conexiune feroviară cu satul Minmaya, aflat în extremitatea peninsulei.
Diferite oraşe şi sate învecinate au fost încorporate în municipiul aflat într-o continuă creştere şi odată cu absorbţia satului Nonai în 1962 Aomori a devenit cel mai mare oraş din prefectură.
În martie 1985, după 23 de ani de muncă şi investiţii de 700 bilioane de yeni, Tunelul Seikan a unit în sfârşit insula Honshu de insula Hokkaido, devenind de asemenea şi cel mai lung tunel de acest gen din lume. Aproape fix trei ani mai târziu, pe 13 martie, serviciul de cale ferată a fost inagurat pe linia Tsugaru Kaikyo.
În aceeaşi zi s-a închis şi linia de navigaţie pentru feriboturi Seikan, feriboturi  ce lega Honshu de Hokkaido. Timp de 80 de ani de activitate, familiarele feriboturi de pe linia Seikan au navigat între Aomori şi Hakodate de cam 720.000 de ori, tarnsportând în total 160 de milioane de pasageri.
În aprilie 1993 s-a deschis Colegiul de stat Aomori. În august 1994 municipiul Aomori a făcut "Pactul pentru schimb de educaţie, cultură şi prietenie" cu oraşul Kecskemet din Ungaria. Un an mai târziu un tratat similar a fost semnat şi cu Pyongtaek din Coreea de sud, activităţile schimbului cultural începând cu un schimb de picturi pe lemn şi tablouri.
În 1995 Aomori a început să ofere servicii de zbor regulate către oraşele Seul şi Khabaraovsk din Coreea de sud, respectiv Rusia.
În iunie 2007 patru dezertori nord coreeni au ajuns în prefectura Aomori după o călătorie de şase zile cu barca, devenind al doilea caz cunoscut vreodată în care dezertori ce doreau să să scape de regimul nord-coreean au reuşit să ajungă direct în Japonia folosind doar barca.
Geografie
Prefectura Aomori este cea mai nordică prefectură a insulei Honshu şi are deschidere la insula Hokkaido prin strâmtoarea Tsugaru. În sud se învecinează cu prefecturile Akita şi Iwate. Oraşul Oma, aflat la nord-vestul capătului peninsulei Shimokita, de forma unui topor, este cel mai nordic punct al insulei Honshu. Peninsulele Shimokita şi Tsugaru mărginesc golful Mutsu. Între aceste două peninsule se află peninsula Natsudomari, reprezentând capătul de nord al munţilor Ou. Cele trei peninsule sunt vizibile foarte bine în harta stilizată a prefecturii, unul dintre simbolurile prefecturii Aomori.
Lacul Towada, un lac format în craterul unui vulcan stins defineşte o parte din graniţa prefecturii Aomori cu prefectura Akita.
Există zece municipii, şi anume: Aomori, Goshogawa, Hachinohe, Hirakawa, Hirosaki, Kuroishi, Misawa, Mutsu, Towada şi Tsugaru.
Ca oraşe şi sate avem: în districtul Higashitsugaru: Hiranai, Imabetsu, Sotogahama şi Yomogita; în districtul Kamikita: Noheji, Oirase, Rokkasho, Rokunohe, Shichinohe, Tohoku şi Yokohama; în districtul Kitatsugaru: Itayanagi, Nakadomari şi Tsuruta; în districtul Minamitsugaru: Fujisaki, Inakadate şi Owani; în districtul Nakatsugaru: Nishimeya; în districtul Nishitsugaru: Ajigasawa şi Fukaura; în districtul Sannohe: Gonohe, Hashikami, Nanbu, Sannohe, Shingo şi Takko; în districtul Shimokita: Higashidori, Kazamaura, Oma şi Sai.
Baze militare
Prefectura Aomori găzduieşte Baza aeriana Misawa, singurul serviciu militar combinat din Pacificul de vest ce serveşte atât armata cât şi marina, forţele aeriene şi forţele de auto-apărare japoneze.
Economia
Ca majoritatea regiunii Tohoku, prefectura Aomori a rămas dominată de industrii tradiţionale, cum ar fi agricultura, silvicultura şi pescuitul.
Agricultura
Regiunea Tsugaru este faimoasă pentru producţiile de orez şi mere, în timp ce regiunile de pe ţărmul Pacificului sunt dominate de producţii de legume şi produse de origine animală.
Astfel, prefectura Aomori este una dintre cele mai de succes prefecturi preponderent agricole pe plan mondial.
Prefectura se mândreşte în special cu cea mai mare producţie din Japonia de mere, cartofi dulci, usturoi şi rădăcini de brusture.
În 2005 s-a înregistrat o mare producţie de mere (prima pe plan naţional, cu 51,7%), cartofi dulci (prima pe plan naţional, 36,8%), usturoi (prima pe plan naţional, 75%), rădăcini de brusture (prima pe plan naţional, 23,6%), cireşe (a doua pe plan naţional 7,6%), daikon (a treia pe plan naţional, 8,5%), pere (a treia pe plan naţional, 6,3%) şi napi (a treia pe plan naţional ( 5,9%)
Silvicultura
Prefectura Aomori are 640.000 de hectare de pădure, ceea ce înseamnă cam 66% din teritoriul prefecturii.
Peninsulele Shimokita şi Tsugaru sunt locul de origine al arborelui hiba. În munţii Shirakami şi în munţii Hakkoda se întâlnesc fagi iar pe coasta pacifică pinul roşu japonez. Cam 200,000 de hecatre de teren sunt acoperite cu cedrii japonezi.
Totodată, arborele hiba din prefectura Aomori formează una dintre "Cele mai frumoase trei păduri din Japonia", fiind cunoscut pentru frumuseţea lemnului, rezistenţa în faţa bolilor şi aroma plăcută. Pădurea antică de fagi din munţii Shirakami este desemnată de asemnea ca un loc de patrimoniu mondial.
Pescuitul
Prefectura Aomori este înconjurată din trei părţi de apă, dacă includem şi golful Mutsu, ceea ce contribuie la înflorirea industriei pescuitului din regiune. Pentru a proteja locurile importante de pescuit şi pentru a asigura sustenabilitatea industriei în viitor, prefectura a promovat dezvoltarea culturilor piscicole de scoici, somon, plătică şi scoci abalone, în timp ce a introdus măsuri pentru un pescuit sănătos şi a monitorizat numărul speciilor importante de peşte, cum ar fi plătica şi calacanul. În ceea ce priveşte producţia de peşte în 2005 putem constata că prefectura este prima pe plan naţional la calmar (27, 2%), peşte retorpina de iaz (27,4%) şi hering(79,4%), a doua pe plan naţional la scoici (19%), plătică (13,2%), castravetele de mare (16,1%) şi corbiculă (23,8%) şi a treia la anghilă (9,3%).
Comerţul şi domeniul serviciilor
 Sectorul terţiar, incluzând industria serviciilor şi în particular industriile retail şi angro, reprezintă o parte esenţială în economia prefecturii.
La fel şi magazinele la scară mare deschise în suburbii. prefectura lucrează la revitalizarea cartierelor comerciale din zonele din centrul oraşului.
Prefectura promovează deasemenea patru sectoare cheie în industria serviciilor: tehnologia informaţiei, sistemele de sprijin ale industriei, turismul şi cultura, precum şi sănătatea şi bunăstarea.
Industria
Prefectura Aomori lucrează şi la valorificarea resurselor locale pentru a dezvolta puternic industriile regionale de manufactură.
Prefectura este hotărâtă să dezvolte în special industriile high-tech ( ecrane digitale, nano-tehnologiea), precum şi consolidarea agriculturii şi a industriei de manufacturare, serviciul medical de sănătate, ajutorul social şi pionieratul în deomeniile energiei eco.
Prefectura face deasemenea şi eforturi susţinute pentru a sprijini dezvoltarea resurselor umane.
Demografiea
Mulţi tineri părăsesc Aomori pentru oraşe cum ar fi Tokyo sau Sendai, căutând locuri de muncă, distracţie şi un partener. Numărul populaţiei a atins maximum în Aomori în anul 1983.
Cultura
Prefectura Aomori este binecunoscută pentru tradiţia sa în tsugaru-jiamisen, un virtuos stil de a cânta la shamisen.
Transportul
Prefectura Aomori este deservită de două aeroporturi, Aeroportul Aomori şi Aeroporul Misawa. Există trei staţii de cale ferată, Staţia Aomori, Staţia Hachinohe şi Staţia Hirosaki. Este deservită de Compania de căi ferate a Japoniei de est, existând şapte linii: Tohoku Shinkansen, Linia principală Tohoku, Linia principală Ou, Linia Ominato, Linia Hono, Linia Hachinohe, respectiv Linia Tsugaru.
Atracţii turistice
Aomori este renumită în special pentru livezile sale de meri.
Lacul Towada, o calderă, se află la limita dintre prefecturile Akita şi Aomori. Râul Oirase alimentează lacul Towada; vara este răcoritor iar toamna aici coloritul frunzelor îţi taie respiraţia.
Muntele Osore, supranumit Muntele groazei, se află lângă Mutsu, în peninsula Shimokita.
Munţii Hakkoda, de lângă Aomori, oferă drumeţii excelente în anotimpurile calde. Cu toate acestea, iarna anului 1902 s-a dovedit dezastruasă, între 199 şi 210 soldaţi murind în timpul unor manevre militare în zonă, acoperită cu zăpadă din abundenţă.
Alte obiective turistice ar fi: Asupamu, nava Hakkoda, podul peste golful Aomori, Muzeul memorial de artă Munakata Shiko, Muzeul municipal de silvicultură Aomori, Muzeul prefectural de folclor Aomori, Muzeul municipal de istorie şi arte folclorice Aomori, Muzeul Nebuta no sato, Munţii Hakkoda, izvorul de apă din munţii Oirase, situl arheologic din perioada Jomon Sannai-Maruyama şi Shirakami-Sannchi, aflat în patrimoniul UNESCO.
Legenda mormântului lui Iisus Hristos
Există o legendă japoneză locală în care se spune că Iisus Hristos nu ar fi murit pe cruce, ci că a călătorit până în Shingo, Aomori, unde a devenit un agricultor ce cultiva orez, s-a căsătorit şi a avut o familie. Legenda îşi are existenţa într-o descoperire din 1930 a ceea ce se presupune a fi "documente antice ebraice ce detaliază viaţa şi moartea lui Iisus în Japonia". Legenda susţine de asemenea că mormântul său s-ar afla în Aomori.
Zona Aomori, Hakkoda, Oirase şi a lacului Towada
ASPAM- Centrul pentru produsele locale şi turism (municipiul Aomori)
ASPAM este o facilitate centrală pentru informare în toate aspectele ce ţin de turismul şi produsele locale din prefectura Aomori, precum şi locul unde se pot cumpăra suveniruri şi alte produse specifice prefecturii. Salonul de observare de la ultimul etaj oferă o privelişte încântătoare asupra municipiului Aomori şi a golfului Mutsu.
Muzeul de artă Aomori (municipiul Aomori)
Colecţia muzeului conţine trei dintre cele patru fundaluri ale baletului Aleko, pictate de artistul Marc Chagall. Există de asemenea şi picturi pe lemn de Shiko Munakata, lucrări de Yoshitomo Nara şi alte câteva lucrări ale altor artişti de origine din Aomori.
Siturile din perioada Jomon, incluzând şi situl istoric de la Sannai Maruyama (municipiul Aomori)
Situl de la Sannai Maryama este cunoscut pentru descoperirea a mari aşezări datând de la începutul şi până la mijlocul perioadei Jomon (acum aproximativ 4.000 până la 5.500 de ani). Aşezările conţin multe bordeie, clădiri mari, cu piloni de sprijini, şi chiar morminte. În pefectura Aomori există multe alte situri istorice datând din era Jomon, cum ar fi situl istoric Korekawa din municipiul Hachinohe şi situl istoric Kamegaoka din municipiul Tsugaru. 
Festivalul nebuta din Aomori (municipiul Aomori)
Nebuta este un festival de vară faimos în întreaga Japonie. Cam 20 de nebuta (caruri gigantice în formă umană) defilează pe străzi în muzica învălmăşită a tobelor taiko, a fluerelor şi a dansatorilor haneto ce scot strigăte tradiţionale, numite plânsul "rassera".
Lacul Towada (municipiul Towada)
Lacul Towada este un lac calderă, aflat la 400 de metrii deasupra nivelului mării. Apa de un albastru închis este mărginită de două peninsule şi este punctată de câteva insuliţe. Vizitatorii lacului Towada se pot bucura de peisajele de aici pe tot parcursul anului.
Cheile Oirase (municipiul Towada)
Cheile Oirase, ce încep de la lacul Towada, au 14 kilometrii lungime şi 400 de metrii adâncime. Pe tot parcursul cheilor există mai multe cascade ce oferă tuturor un peisaj în continuă schimbare. 
Muntele Hakkoda (municipiul Aomori)
Muntele Hakkoda are 1.584 metrii înălţime. Face parte dintr-o centură vulcanică împânzită de mlaştini, mocirle şi izvoare termale. Magnifica privelişte montană este un deliciu pentru toţi cei ce vizitează regiunea.
Peninsula Tsugaru
Shayokan- Muzeul memorial Osamu Dazai (municipiul Goshogawara)
Osamu Dazai, autorul a cărui lucrări includ Shayo (Apusul soarelui), Ningen Shikkaku ( Umanitate pierdută) şi multe altele, a fost născut în acestă casă. Elemente valoroase cum ar fi scrisul de mână al lui Dazai şi lucrurile sale preferate, cum ar fi mantaua pe care obişnuia să o poarte sunt expuse aici.
Galeria tsugaru-jiamnisen (municipiul Goshogawara)
Tsugaru-jiamisen este un tip se shamisen (un instrument japonez cu coarde asemănător cu un banjo). Tsugaru-jiamisen este originar din zona Tsugaru din cadrul prefecturii Aomori. Este caracterizat de intensitatea stilului, a tonurilor şi a tempo-ului rapid. Cântăreţii cântă la acest instrument lovind coardele foarte tare cu plectrul. Există deasemnea şi spectacole zilnice de tsugaru-jiamisen de care vizitatorii se pot bucura. 
Goshogawa tachi neputa (între 4-8 august în municipiul Goshogawa)
Carele tachi neputa au fiecare câte 22 metrii înălţime (cât o clădire cu şapte etaje) şi o greutate de aproximativ 16 tone. Aceste care sunt purtate de-a lungul oraşului Goshogawara în timpul sezonului acestui festival, însă există trei care enorme care sunt expuse zilnic în cadrul Galeriei tachi neputa.
Capul Tappi (oraşul Sotogahama)
Capul Tappi este cel mai nordic punct al peninsulei Tsugaru. Dacă condiţiile meteo permit se poate zări strâmntoarea Tsugaru şi chiar insula Hokkaido. Vânturile puternice care bat dinspre mare spre cap pe tot parcursul anului sunt exploatate şi folosite pentru a produce energie eoliană.
Muzeul memorial în formă de tunel Seikan (oraşul Sotogahama)
Muzeul comemorează terminarea celui mai lung tunel pe sub mare, tunelul Seikan, ce uneşte insulele Honshu şi Hokkaido. Vizitatorii pot să observe o parte din tunel făcând o călătorie de nouă minute cu telecabina, la 140 de m sub mare.
Căile ferate Tsugaru (staţia TsugaruGoshogawara- staţia TsugaruNakasato)
Un important mijloc de transport pentru localnici, popular şi printre turişti datorită atmosferei nostalgice. Căile ferate operează un tren special, "trenul clopoţel", din iulie şi până în august, un "tren crichet" din septembrie până în octombrie, şi un "tren radiator" din noiembrie şi până în martie.
Zona Hachinohe, Misawa şi Towada
Plaja Tanesahi (municipiul Hachinohe)
Plaja Tanesahi este renumită pentru pajiştile sale cu iarbă. Gazonul luxuriant se întânde până aproape de apă, unde valurile turbulente ale oceanului Pacific se sparg de malul abrupt. Plantele ce cresc pe plajă, cum ar fi trandafirul sălbatic, înfloresc din timpul primăverii şi până toamna.
Insula Kabu (municipiul Hachinohe)
Insula Kabu este un important loc de reproducere pentru pescăruşii cu coadă neagră, ce sunt clasificaţi ca o specie protejată la nivel naţional. Din martie şi până în august se poate observa priveliştea uimitoare a peste 30 de mii de pescăruşi zburând sălbatic deasupra insulei.
Marele festival Hachinohe ( între 31 iulie şi 4 august, în municipiul Hachinohe)
Marele festival Hachinohe este un alt festival superb de care alegorice. Trei care de la altarele Ogami, Shinra şi Shinmeigu, precum şi alte 20 de care extravagante, defilează pe străzi. Vizitatori se pot bucura de completările aduse carelor, cum ar fi cele care se extind şi se contractă sau figurile care prind viaţă odată ce carul este pus în mişcare.
Muzeul de ştiinţă şi de aviaţie Misawa (municipiul Misawa)
Concentrându-se pe ştiinţă, pe cer şi pe aviaţie, muzeul de ştiinţă şi de aviaţie Misawa deţine o replică a aeronavei Miss Veedol. În 1931, aeronava Miss Veedol a decolat de pe coasta Sabishiro a oraşului Misawa pentru a realiza prima cursă de zbor fără oprire peste oceanul Pacific.
Zona peninsulei Shimokita
Muntele Osore (municipiul Mutsu)
Muntele Osore, Muntele fricii, este un munte cu o mare semnificaţie spirituală în Japonia. Priveliştea dezolantă şi puternicul miros de sulf evocă imaginea iadului. Ritualuri lumeşti, în cadrul cărora mediumi orbi, cunoscuţi ca Itako, efectueză ritualuri pentru a comunica cu cei morţi au loc anual în iulie şi octombrie.
Capul Shiriya (satul Higashidori)
Capul Shiriya este cel mai nord-estic punct al insulei principale Honshu. Caii capului Shiriya sunt cunoscuţi ca kandachime (caii ce stau în frig), numele provenind de la faptul că ei stau drepţi şi liniştiţi pe tot parcursul iernii geroase. Cea mai impresionantă privelişte o reprezintă caii ce pasc în frig, aproape de farul de lângă cap.
Litoralul Hotokegaura (satul Sai)
Cei doi kilometrii de litoral oferă o privelişte uimitoare asuprea pietrelor vulcanice în forme fantastice. Majoritatea sunt înalte de 100 de metrii şi au fost cioplite de ploaie, vânt şi de eroziunea sulfului. Înaltele pietre amintesc de o adunare de Buddha ce se roagă.
Capul Oma (oraşul Oma)
Capul Oma este cel mai nordic punct al insulei japoneze Honshu. De aici este vizibil peisajul îndepărtat al insulei Hokkaido, atâta timp cât vremea permite acest lucru. Acest cap mai este cunoscut şi ca fiind un bun loc de pescuit ton.
Zona Hirosaki, Tsugaru de sud şi coasta vestică.  
Parcul şi castelul Hirosaki (municipiul Hirosaki)
Tsugaru, clanul feudal care a unit regiunea locală, a construit castelul Hirosaki. Temniţa castelului, trei turnuri şi cinci porţi au rămas intacte, o raritate în Japonia. Astăzi aici există şi un parc de care se bucură toţi, acesta fiind faimos pentru cei 2.600 de cireş ce înfloresc vibrant primăvara.
Muntele Iwaki şi livezile de meri (municipiul Hirosaki)
Muntele Iwaki, cunoscut ca muntele Fuji al regiunii Tsugaru, poate fi numit locul de orgine al inimii locuitorilor din Tsugaru. În preajma muntelui există livezi de meri, unde flori de un roz pal înfloresc primăvara şi mere de un roşu strălucitor se coc toamna. Imaginea merilor în contrast cu muntele Iwaki este reprezentativă pentru regiunea Tsugaru.
Festivalul neputa din Hirosaki (între 1 şi 7 august în municipiul Hirosaki)
Cam 70 de ogi-neputa reprezentând teme istorice, (care de forma unor evantaie) vopsite în culori vii, defilează pe străzile oraşului-castel, în sunetul tobelor, fluerelor şi a tadiţionalului plâns al "yaayado", în cadrul acestui elegant şi emoţionant festival.
Munţii Shirakami (satul Nishimeya, oraşul Ajigasawa şi oraşul Fukaura)
Locul de origine al unei flore şi faune preţioase, incluzân cea mai mare pădure de stejari din lume, munţii Shirakami sunt recunoscuţi ca un loc de patrimoniu mondial. Cele 17.000 de hectare de teren sunt locul de conservare a unei păduri de fag antice, care a rămas neschimbată de 8.000 de ani.
Cascadele Anmon (satul Nishimeya)
Cascadele Anmon reprezintă o înşiruire de trei cascade în munţii de patrimoniu mondial Shirakami. Cascadele sunt cunoscute pentru pădurea de fag ce le înconjoară şi pentru apa ce curge mereu limpede.
Lacul Juni (oraşul Fukaura)
Lacul Juni este de fapt o reuniune de 33 de lacuri şi eleştee amplasate într-o pădure de fag. Dintre ele, apa de un albastru cobalt al eleşteului Aoike şi fagii ce-şi scutură frunzele în apă sa sunt de o frumuseţe mistică aparte.  
Simbolurile prefecturii
Stema prefecturii Aomorii este o hartă stilizată a prefecturii întruchipând "coroana insulei Honshu": peninsulele Tsugar, Natsudomari şi Shimokita.
Steagul prefecturii
Emblema este o stilizare a formei prefecturii. Fundalul alb reprezintă orizontul nemărginit al prefecturii iar verdele închis reprezintă viitorul prefecturii şi speranţa pentru o continuă dezvoltare (adoptată în 1961).
Floarea prefecturii: floarea de măr
Aomori se mândreşte cu cea mai mare producţie de mere din Japonia. Merii înfloresc de la începutul şi până la mijlocul lunii mai. Locuitorii prefecturii au un ataşament special faţă de aceste frumoase flori albe. (adoptată în 1971).
Pasărea prefecturii: lebăda
Lebăda, care poate fi văzută în numeroase locuri în tot teritoriul prefecturii este iubită de oamenii din Aomori ca un vestitor al iernii. (adoptată în 1964)
Copacul prefecturii: hiba
Arborele hiba poate rezista vânturilor puternice şi căderilor mari de zăpadă (adoptat în 1966).
Peştele prefecturii: plătica
Plătica este simbolul industriei acvaculturii din Aomori (adoptată în 1987).
Dialectul
Cele două dialecte majore ale japonezei vorbite în prefectura Aomori sunt Tsugaru-ben şi Nanbu-ben. Primul este răspândit în zona municipiului Hirosaki iar cel de-al doilea în jurul municipiului Hachinohe. Există de asemenea şi dialectul Shimokita-ben, care a fost utilizat la scrierea unuia dintre primele dicţionare ruso-japoneze de către un ruso-japonez a cărui tată a venit din peninsula Shimokita.
La această adresă puteţi urmări un documentar foarte interesant despre Aomori :P 



 

luni, 27 iunie 2011

Abe Mao

Dacă aţi fost atenţi aţi putut observa că zilele trecute spusesem că s-ar putea să încep o nouă categorie a blogului meu. Am decis să fac acest lucru astăzi, DAR vă anunţ de pe acuma că fiind o categorie secundară, până ce nu termin cu prefecturile Japoniei nu am să mă ţin de postat aici. Şi astfel, această categorie se numeşte Cântăreţi japonezi- de fapt doar cântărţe deocamdată :P  Sper că cu această ocazie veţi reuşi să daţi şi voi măcar un comentariu T.T T.T
Deci, să începem ! ^_^
Abe Mao este o cântăreaţă pop şi o compozitoare japoneză ce a debutat în anul 2009 cu albumul "Free". S-a născut pe 24 ianuarie 1990 în Oita. Poate cânta atât vocal cât şi la chitara acustică, iar porecla ei este Abema.
A început să înveţe să cânte la pian de la trei ani şi-a dorit să devină o cântereaţă încă din gimnaziu. Apoi a abandonat pianul în favoarea chitarei, dorindu-şi să devină o cântăreaţă pop la chitară acustică şi o compozitoare la fel ca şi cântăreaţa canadiana Avril Lavigne. În timpul liceului ajunge să cânte în locuri publice şi să participe la audiţii muzicale. În februarie 2006, într-o dimineaţă când a chiulit de la şcoală, Mao a scris primul ei cântec, My Baby. Mai târziu, la mijlocul anului 2006, a intrat în competiţia regională numită Festivalul de muzică pentru tineri Yamaha cu piesa My Baby, la recomandarea unui manager de instrumente muzicale. A câştigat marele premiu şi a ajuns în etapa naţională, unde a câştigat o onorabilă menţiune după ce a cântat Haha no uta (Cântecul mamei).
După ce a absolvit liceul s-a mutat în Tokyo şi a semnat un contract cu importanta companie de discuri Pony Canyon. Abe a cântat live la mai multe evenimente, unele de mare importanţă, cum ar fi Festivalul de rock din Japonia. Din august şi până în noiembrie patru demo-uri acustice ale cântecelor lui Mao au fost lanasate pe iTunes. Al treilea dintre ele, My Baby, a fost ales în octombrie ca single-ul săptămânii de la melodiile ce pot fi downloandate gartuit
În ianaurei 2009 Abe Mao şi-a lansat primul ei album, intitulat "Free". Piesa cu titlu omonim a fost lansată ca un single radio şi a avut destul de mult succes la staţiile de radio: Abe a ajuns pe locul întâi în topul celor mai bune cântece în ciuda faptului că a câştigat această poziţie doar prin transmisiile melodiei, ci nu prin transmisia şi vânzările acesteia, ca majoritatea celorlalte piese.
De la lansarea albumului ea a mai lansat trei piese, primele două ajungând între primele douăzeci în topul Oricon. Cea de-a treia, Itsu no hi mo, a ajuns pe locul doi în topul celor mai de succes melodii, cu o zi înaintea de lansarea fizică a piesei. Cântecul a fost urmat de lansarea celui de-al doilea album al ei, intitulat "Pop", care a fost primul său album ce a ajuns între primele cinci poziţii ale topului Oricon.
Discografie
Albume

An                            Nume       Potiţie în topul Oricon     Vânzări
2009, ianuarie 21      Free                        17                          21.000
                                                                                   
2010, ianuarie 27       Pop                         5                           54.000
                                                                                                    
2011, iunie 1             Su                           6                           31.000
                                                                                                     

Piese

Lansare    Nume     Note                        Poziţie              Vânzări Oricon  Album
                                        Oricon  Billboard Japan RIAJ 
                                                     hot sales                                                                 
2008        Free       Piesă radio           -                 1                 -               -            Free
                                                                                                                                         
2009  Tsutaetai koto/I wanna see you   19           11/39              -/61          13.300      Pop
                                                                                                                                           
2009 Anata no koibito ni naritai no desu  19            5                   29              8.800      Pop
                                                                                                                                           
2010  Itsu no hi mo                              12           2                    6               9.200      Pop
                                                                                                                                          
2010  Lonely                                       22         5                    19               9.500      Pop
                                                                                                                                           
2010   19 sai no uta                             20        18                   68                6.000       Su
                                                                                                                                            
2011   Motto/Hikari  A doua a fost         20          9                   36                7.800       Su
                          scrisă în memoria
                          cutremurului din 2011


Alte piese cotate 

Lansare         Nume      Poziţie în Billboard hot sales       Album
                                                                                                             
2010                 Mada                         23                                  Pop

Free

Tsutaetai koto

I wanna see you
 
Anara no koibito ni naritai no desu

Isu no hi mo


                                          Lonely

Download Free Full Songs!
19sai no uta

Motto




Bijin tokei online

După cum ştiţi, sunt fană a bijin tokei. Din păcate, deşi vă promisesem că am să strâng nişte foldere cu toate pozele celor de la bijin tokei, cel mai probabil va fi prea dificil să fac aşa ceva, dra poate voi reuşi, nu vă promit nimic :P În schimb, am găsit pe google nişte gadgeturi foarte interesante ale celor de la bijin tokei, aşa că am veţi putea privi ceasurile frumuseţii chiar de aici, de pe blog-bine, măcar unele din ele. Şi avem:
Bijin tokei gal

Bijin tokei Osaka

Bijin tokei TV Asahi

Bijin tokei Kagawa

Bijin tokei Fukuoka

Binan tokei

Bijin tokei (versiunea normală)

Bijin tokei Paris (probabil)

Bijin tokei Sendai

Bijin tokei Hong Kong

Bijin tokei kids
Bijin tokei Okayama
Bijin tokei Hokkaido

Bijin tokei Gunma 
Bijin tokei cc

Bijin tokei Kyoto

Bijin tokei k-danshi

Bijin tokei Kumamoto

Bijin tokei Fukui

Bijin tokei Kagoshima
Bijin tokei k-musume

Bijin tokei Akita

Bijin tokei Niigata
Bijin tokei bishojo

Bijin tokei tsukiyomi
Bijin tokei Kanazawa

Bijin tokei Nagoya

Bijin tokei Kobe
Bimajo tokei 

Bijin tokei Okinawa
 
Bijin tokei snap

Binan tokei Kyoto

Bijin tokei Coreea

Toyokawa

Toyokawa este un oraş de mărime medie din prefectura Aichi, Japonia. Are o populaţie de 161,685 locuitori şi o suprafaţă de 150,71 kilometrii pătraţi. A fost fondat în iunie 1943 şi este binecuvântat cu un bun echilibru între industrie, comerţ, agricultură şi regiuni forestiere ce se întind pe 150 de kilometrii pătraţi, fiind situat şi într-o regiune bogată în istorie, cultură şi tradiţii.
În timpul perioadei Edo, orăşelul a prosperat ca un oraş post de-a lungul unei rute istorice de călătorie, Tokaido. În timpul celui de-al Doilea Răzvoi Mondial Arsenalul naval Toyokawa a fost locul unui important complex de fabrici de muniţie. Numeroşi cetăţeni au fost angajaţi ca sa fabrice arme şi muniţie pentru a susţine demersurile Japoniei în război. Aceşti lucrători civili ai Marinei imperiale erau în principal din regiunea Mikawa şi includeau numeroase fete de gimnaziu şi de liceu. Pe 7 august 1945 Arsenalul naval Toyokawa a fost ţinta unui raid aerian a 124 de bombardiere americane B-29. În conformitate cu o placă memorială din centrul oraşului, cam 2.500 de oameni au fost omorâţi în timpul raidului. Mai târziu o parte din spiritele victimelor au fost sfinţite la altarul Yasukuni din Tokyo, unde fotografiile lor încă mai pot fi văzute. Acest raid aerian a făcut din Toyokawa unul dintre ultimele locuti care au fost ţinta utilizării unor explozibili convenţionali şi a bombelor incendiare în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Semnificaţia acestui eveniment istoric a fost umbrit de faptul că acesta a avut loc la o zi după ce Hiroshima fusese distrusă de bomba atomică şi pentru că după numai două zile urma să se lanseze o a doua bombă atomică asupra oraşului Nagasaki.
În aprilie 1955 satul Mikami, din districtul Yana s-a unit cu Toyokawa, În aprilie 1959 oraşul Goyu din districtul Hoi s-a unit cu acest municipiu, iar în februarie 2006 oraşul Ichinomiya, tot din districtul Hoi, a fuzionat şi el cu Toyohashi. În 2008 şi în 2010 alte trei oraşe din districtul Hoi, respectiv Otowa, Mito şi Kozakai au fost încorporate.








Toyota

Toyota este un municipiu din prefectura Aichi, la est de Nagoya. Cea mai importantă fabrică Toyota, Tsutsumi, se află aici. Legăturile de lungă durată dintre Toyota şi oraşul Toyota i-au dat municipiului Koromo numele din prezent. Este cel mai întins oraş din prefectura Aichi.
Oraşul Koromo, predecesorul prezentului oraş Toyota a fost un important producător de mătase şi a prosperat în regiunea Mikawa din era Meji şi până în cea Taisho. Odată cu scăderea cererii de mătase brută în Japonia şi în străinătate oraşul a intrat treptat în declin. Declinul la încurajat pe Kiichiro Toyoda, vărul lui Eiji Toyoda, să caute alternative la fabrica de războaie de ţesut a familiei. Această alternativă a dus la fondarea a ce a devenit astăzi Toyota motor corporation.
Oraşul şi-a căpătat statutul de municipiu în martie 1951 iar în 1959 şi-a schimbat numele în Toyota.
Tokugawa Yeyasu, primul dintre cei 15 shoguni Tokugawa, a făcut parte din clanul Matsudaira, al cărui nume a devenit şi al satului care este acum încorporat în municipiul Toyota.
În 2001 în oraş s-a deschis stadionul Toyota.







Tsushima

Tsushima este un municipiu din Japonia, situat în prefectura Aichi, în regiunea Chubu. În aprilie 2011 avea o populaţie de 66448 locuitori şi o suprafaţă de 25,08 kilometrii. Oraşul a fost fondat în martie 1947. Târziu în iulie oraşul găzduieşte un festival cu o istorie de 200 de ani, Tenno matsuri. Punctul culminat al acestui festival ce ţine două zile este cel în care o duzină de bărci, fiecare docorată cu câte 400 de felinare de hârtie, plutesc pe râul Tenno.
Scriitorul Yone Noguchi s-a născut în Tsushima.
Tsushima are 4 gimnazii de stat şi 8 şcoli primare. În cadrul acestor şcoli există patru profesori englezi angajaţi prin programul JET, în prezent 2 englezi şi 2 australieni.
Temperatura medie în timpul iernii se situiază între 0 şi 10 grade, cu ocazionale căderi de zăpadă. Vara este umedă şi fierbinte, având loc uneori taifunuri. Temperatura vara este deobicei în jurul a 30 de grade.
În 1959 Tsushima a fost lovit de taifunul Vera, care a provocat daune la scară mare şi inundaţii.
În Tsushima şi Tokai se aşteaptă să se producă un mare cutremur, de aproximativ 8 grade pe scara Richter, intitulat cutremurul Tokai, care probabil va cauza stricăciuni însemnate regiunii. Datorită acestui fapt dar şi din cauza accidentului nuclear de la Fukushima, guvernul a cerut închiderea centralei nucleare de la Hamaoka.
La fiecare1 septembrie în şcolile şi instituţiile publice au loc exerciţii de evacuare în caz de cutremur.






Yatomi

Yatomi este un municipiu din Japonia, Aichi. Fondat în aprilie 2006 ca rezultat al fuzionării satului Jushiyama din districtul Ama şi oraşul Yatomi.
În 2006 avea o populaţie de 42,179 locuitori şi o suprafaţă de 48,79 kilometrii pătraţi.
Cea mai faimoasă persoană a municipiului este Kaku Yamanaka, o supracentenară ce a murit la 113 ani şi 116 zile, în 2008.





Nagakute şi Togo

Nagakute este un oraş din prefectura Aichi, având o populaţie de 52,017 şi o suprafaţă de 21,54 kilometrii pătraţi. A fost gazda Expo 2005 din martie şi până în septembrie. Are patru universtităţi: Universitatea medicală Aichi, Universitatea de arte frumoase şi muzică, Universitatea Shukutoku şi Universitatea prefecturală Aichi.
Togo este un oraş din prefectura Aichi ce are o populaţie de 38,631 şi o usprafaţă de 18,03 kilometrii.






Kanie, Oharu şi Tobishima

Kaine este un oraş situat în prefectura Aichi, Japonia, având o populaţie de 36,614 locuitori şi o suprafaţă de 11,10 kilometrii pătarţi.
Râurile Kanie, Nikko şi Fukuta curg din nord către sud spre golful Ise. Numele oraşului vine de la crabi  (kanie).
Cel mai important eveniment este festivalul Sunari şi cel mai important punct turistic este baia termală Owari Onsen.
Oharu este un oraş din prefectura Aichi. Are o populaţie de 28, 911 locuitori şi o suprafaţă de 6,58 kilometrii pătraţi.
Tobishima este un sat din prefectura Aichi. Are o populaţie de 4,497 locuitori şi o suprafaţă de 22,50 kilometrii pătraţi.
În sat se află un loc care deţine recordul pentru cel mai lung nume din Japonia, şi anume: Aichi-ken Ama-gun Tobishima-mura Ooaza-tobishima, Shinden-aza, Take-no-gou Minami-no-wari.






Agui, Higashiura, Mihama, Minamichita şi Taketoyo

Agui este un oraş din districtul Chiba, prefectura Aichi, Japonia.
Higashiura este un oraş din prefectura Aichi, având în decembrie 2010 o populaţie de 50,165 locuitori şi o suprafaţă de 31,08 kilometrii pătraţi.
Mihama este un oraş din prefectura Aichi, cu o suprafaţă de 46,38 kilometrii pătraţi şi o populaţie de 23,697 locuitori. Este oraşul natal al naufragiatului japonez Otokichi.
Minamichita este un oraş din Japonia, prefectura Aichi. Are o populaţie de 20,512 locuitori şi o suprafaţă de 38,24 kilometrii pătraţi. Acest oraş administrează insula Himakajima, faimoasă pentru caracatiţe şi peştii balon, mulţi turişi venind aici pentru a mânca preparatele din aceste animale, pentru a se plimba pe plajă sau a se bucura de băile publice şi de peşti.
Taketoyo este un oraş din prefectura Aichi, cu o populaţie de 50,806 locuitori şi o suprafaţă de 25,81 kilometrii pătraţi.