miercuri, 22 iunie 2011

Yokote

Yokote este un municipiu din prefectura Akita, regiunea Tohoku, Japonia. Fondat în aprilie 1951, în aprilie 2011 avea o populaţie de 100,210 locuitori şi o suprafaţă de 693,60 kilometrii pătraţi. În octombrie 2005 se uneşte cu oraşele Hiraka, Jumonji, Masuda, Omonogawa şi Omori şi cu satele Sannai şi Taiyu, toate din districtul Hiraka.
Cântăreaţa Sayuri Sugawara este născută în Yokote.
Festivalul Kamakura
Yokote este cunoscut pentru Festivalul Kamakura, un festival din mijlocul iernii în cadrul căruia căsuţe din zăpadă de forma unui iglu sunt construite prin oraş. Se ţine în zilele festivalului Bonden, la mijlocul lunii februarie, concentrându-se mai ales în zona clădirii primăriei din oraş. Copii şi alte persoane stau în aceste kamakura şi servesc amazake şi mochi vizitatorilor. În plus, mai multe tarabe sunt situate în oraş, servind alte mâncăruri tipice pentru un festival japonez, incluzând propria yakisoba yokote.
Un altar pentru sfinţirea apei este sculptat în partea din spate a fiecărei kamakura, unde oamenii se roagă pentru abundenţa recoltei, siguranţa membrilor familiei, protecţia înmpotriva focului şi succesul academic. Mai există, îna fară de aceste mari iglu-uri şi mini kamakura răspândite prin Yokote. În aceste domuri fragile de zăpadă se găsesc lumânări aprinse. Unele dintre kamakura şi mini-kamakura sunt sponsorizate de afaceriştii locali şi pot arăta chiar ca o reclamă la un anumit produs, cum ar fi un telefon mobil. Atmosfera dintr-un kamakura poate fi experimentată pe tot parcursul anului într-o clădire adiacentă primăriei Yokote, numită Kamakura-kan. Aici se găsesc câteva kamakura deschise vizitatorilor şi menţinute la o temperatură de 10 grade celsius.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu