luni, 27 iunie 2011

Toyokawa

Toyokawa este un oraş de mărime medie din prefectura Aichi, Japonia. Are o populaţie de 161,685 locuitori şi o suprafaţă de 150,71 kilometrii pătraţi. A fost fondat în iunie 1943 şi este binecuvântat cu un bun echilibru între industrie, comerţ, agricultură şi regiuni forestiere ce se întind pe 150 de kilometrii pătraţi, fiind situat şi într-o regiune bogată în istorie, cultură şi tradiţii.
În timpul perioadei Edo, orăşelul a prosperat ca un oraş post de-a lungul unei rute istorice de călătorie, Tokaido. În timpul celui de-al Doilea Răzvoi Mondial Arsenalul naval Toyokawa a fost locul unui important complex de fabrici de muniţie. Numeroşi cetăţeni au fost angajaţi ca sa fabrice arme şi muniţie pentru a susţine demersurile Japoniei în război. Aceşti lucrători civili ai Marinei imperiale erau în principal din regiunea Mikawa şi includeau numeroase fete de gimnaziu şi de liceu. Pe 7 august 1945 Arsenalul naval Toyokawa a fost ţinta unui raid aerian a 124 de bombardiere americane B-29. În conformitate cu o placă memorială din centrul oraşului, cam 2.500 de oameni au fost omorâţi în timpul raidului. Mai târziu o parte din spiritele victimelor au fost sfinţite la altarul Yasukuni din Tokyo, unde fotografiile lor încă mai pot fi văzute. Acest raid aerian a făcut din Toyokawa unul dintre ultimele locuti care au fost ţinta utilizării unor explozibili convenţionali şi a bombelor incendiare în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Semnificaţia acestui eveniment istoric a fost umbrit de faptul că acesta a avut loc la o zi după ce Hiroshima fusese distrusă de bomba atomică şi pentru că după numai două zile urma să se lanseze o a doua bombă atomică asupra oraşului Nagasaki.
În aprilie 1955 satul Mikami, din districtul Yana s-a unit cu Toyokawa, În aprilie 1959 oraşul Goyu din districtul Hoi s-a unit cu acest municipiu, iar în februarie 2006 oraşul Ichinomiya, tot din districtul Hoi, a fuzionat şi el cu Toyohashi. În 2008 şi în 2010 alte trei oraşe din districtul Hoi, respectiv Otowa, Mito şi Kozakai au fost încorporate.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu