luni, 27 iunie 2011

Tsushima

Tsushima este un municipiu din Japonia, situat în prefectura Aichi, în regiunea Chubu. În aprilie 2011 avea o populaţie de 66448 locuitori şi o suprafaţă de 25,08 kilometrii. Oraşul a fost fondat în martie 1947. Târziu în iulie oraşul găzduieşte un festival cu o istorie de 200 de ani, Tenno matsuri. Punctul culminat al acestui festival ce ţine două zile este cel în care o duzină de bărci, fiecare docorată cu câte 400 de felinare de hârtie, plutesc pe râul Tenno.
Scriitorul Yone Noguchi s-a născut în Tsushima.
Tsushima are 4 gimnazii de stat şi 8 şcoli primare. În cadrul acestor şcoli există patru profesori englezi angajaţi prin programul JET, în prezent 2 englezi şi 2 australieni.
Temperatura medie în timpul iernii se situiază între 0 şi 10 grade, cu ocazionale căderi de zăpadă. Vara este umedă şi fierbinte, având loc uneori taifunuri. Temperatura vara este deobicei în jurul a 30 de grade.
În 1959 Tsushima a fost lovit de taifunul Vera, care a provocat daune la scară mare şi inundaţii.
În Tsushima şi Tokai se aşteaptă să se producă un mare cutremur, de aproximativ 8 grade pe scara Richter, intitulat cutremurul Tokai, care probabil va cauza stricăciuni însemnate regiunii. Datorită acestui fapt dar şi din cauza accidentului nuclear de la Fukushima, guvernul a cerut închiderea centralei nucleare de la Hamaoka.
La fiecare1 septembrie în şcolile şi instituţiile publice au loc exerciţii de evacuare în caz de cutremur.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu