joi, 23 iunie 2011

Kosaka

Kosaka este un oraş din prefectura Akita, Japonia. Are o populaţie de 6,795 locuitori şi o suprafaţă de 178 kilometrii pătraţi.
În prezent Kosaka deţine cel mai vechi teatru operaţional de kabuki. Teatrul Korakukan a fost construit în totalitate din lemn în anul 1910. Astfel, teatrul poate fi stilizat ca o clădire americană din secolul 17 ce întâlneşte arhitectura japoneză din secolul 15. În prezent teatrul poate găzdui doar câteva sute de persoane, ce pot sta numai în mod tradiţional, adică aşezaţi pe podea, pe o pernă. Tot din păcate, acest teatru nu este accesibil persoanelor cu handicap, şi fiind un teatru tradiţional, este necesar ca spectatorii să se descalţe la intrare. Însă sunt disponibile tururi ale teatrului şi după spectacol doritorii pot să-i cunoască pe actorii ce au jucat. În 2002 Teatrul Korakukan a fost desemnat ca o importantă proprietate culturală.
Aparatele de radio cu unde scurte, adaptoarele AC şi tunerele TV ale companiei Sony sunt dezvoltate şi fabricate de către Towada Audio Corporation din Kosaka.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu