miercuri, 22 iunie 2011

Yurihonjo

Yurihonjo este un municipiu din prefectura Akita, Japonia, care s-a format prin unirea municipiului Honjo cu oraşele Chokai, Higashiyuri, Iwaki, Nishime, Ouchi, Yashima şi Yuri în octombrie 2005. Imediat după acea Yurihonjo a avut 126 de reprezentanţi în consiliul local, mai mulţi decât cei din întreg Tokyo-ul. În iulie 2008 oraşul avea o populaţie de 86,854 locuitori şi o suprafaţă de1209,04 kilometrii pătraţi.
Municipiul se învecinează cu Akita, Nikaho, Daisen, Yuzawa, Yokote, Ugo, Sakata, Yuzo, Mamurogawa, ultimele trei din prefectura Yamagata.
Obiective turistice
Satul Amasagi
Amasagi este un centru complet de turism, aflat în Iwaki, la nord de Yurihinjo. Se axează pe facilităţi istorice, cum ar fi reşedinţa familiei de samurai Unuma şi un muzeu ce deţine colecţii de mobilă şi armuri ale samurailor.
Statuia gigantică Akata a lui Buddha
O impresionantă statuie a lui Buddha.
Parcul Honjo
În fiecare an aici are loc un mare festival al florilor de cireş, în aprilie şi unul al azaleelor, în mai.
Cascada Hottai
O cascadă, un parc cu plante ierboase şi drumeţii în munţi în preajma vârfului Chokai.
O mie de jizo
O mie de statui de piatră aliniate pe o parte a unei coline în Oriwatari. Aceste statui poartă un fel de barbeţică, lucru specific statuilor jizo.
Zona de ski Yashima
O mică dar populară pârtie de ski la poalele Muntelui Chokai. 
Platoul Minami Yurihara
Un întins platou de o frumuseţe remarcabilă, aflat pe partea Muntelui Chokai a prefecturii Akita. Include numeroase cabane care pot fi închiriate, dar şi o zonă de agrement.
Evenimente
Festivalul anual de artificii ce are loc aproape de gura de vărsare a râului Koyoshi.
Festivalul bărbaţilor goi, din ianuarie, în cadrul căruia băieţi şi bărbaţi aproape goi merg prin zăpadă până la altarul Shinzan. 
Festivalul Zurihanjo Hinakaido ţinut în martei, de Hina matsuri, când turiştii pot să admire păpuşile specifice acestei sărbători în peste 50 de locaţii publice.
Muntele Chokai
Muntele Chokai este un vulcan inactiv, aflat la graniţa dintre prefecturile Akita şi Yamagata. Cu o înălţime de 2.236 metri, este al doilea munte ca înălţime din regiunea Tohoku. Este popular printre schiori, alpinişti şi excursionişti.
Există două trasee principale pentru a escalada muntele pornind din prefectura Akita. Unul dintre acestea este prin Nikaho, la sud de Yurihonjo, iar celălalt prin Yurihonjo, din zona de parcare Haraikawa. Astfel, de la Yurihonjo, prin Haraikawa se fac trei ore până în vârf, pe drum existând numeroase bungalouri şi zone de campare pe pantele mai joase.
Meşteşuguri, arte şi produse alimentare locale
Sake
Există patru întreprinderi independente ce prepară sake: Akita Homare, Yuri Masamune, Tenju, şi Dewanofuji.
Udon-ul Honjo
Tăieţei uscaţi ce pot fi serviţi calzi sau reci, având o textură dură.
Mingile gotenmari
Aceste mingi decorative, foarte elaborate, sunt făcute din fire de mătase şi reprezintă un suvenir popular din Yurihonjo.
Produsele lăcuite
Mai mulţi meşteşugari din oraş fabrică acest tip de produse.
Honjo Oiwake
Acest cântec face parte din cântecele folclorice, cunoscute ca şi min'yo şi are reputaţia de a fi cel mai greu cântec de stăpânit pentru artişti. Timp de două zile, în septembrei, aici se organizează competiţia anuală Honjo Oiwake. 
Legumele muntelui
Poalele Muntelui Chokai produce mai multe varietăţi de legume sălbatice, iar primăvara şi toamna este o obişnuinţă se vezi maşini parcate pe o parte a drumului şi oameni care le culeg. Cele mai populare legume montane sun yamaudo, warabi şi muguri de bambus.
Izvoare termale şi spa-uri
Există mai multe izvoare termale, cunoscute ca onsen în japoneză, unele la scară mare, care oferă şi cazare, cum ar fi izvorul termal Poporoko.
Se spune că izvorul termal Taki, din Ouchi, poate vindeca durerile minore şi de aceea mulţi suferinzi rămân aici pe termen lung.
Persoane faimoase
Kanezo Muraoka, unul din liderii Partidului democrat liberal, ce a fost ministru al transportului şi purtător de cuvânt al guvernului.
Masaki Tsuchida, şeful bursei de valori de la Tokyo şi apoi a Agenţiei de taxe.
Mika Yamauchi, o jucătoare olimpică de volei.
Actriţa Natsuki Kato.
Satoshi Nibe, un aruncător al echipei de baseball din Hiroshima.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu