vineri, 24 iunie 2011

Higashinaruse şi Ugo

Higashinaruse este un sat din prefectura Akita, cu o populaţie de 3,230 locuitori şi o suprafaţă de 203.57 kilometrii pătraţi. Artistul manga Yoshihiro Takahashi s-a născut aici.
Ugo este un oraş din prefectura Akita, Japonia, cu o populaţie 18,619 locuitori şi o suprafaţă de 230.75 kilometrii pătraţi.
Istorie
În timpul erei Meji fosta provincie Dewa a fost scindată în două provincii: Ugo, ce conţinea o parte din prefectura Yamagata de astăzi şi aproape toate aşezările din prefectura Akita, şi Uzen, ce conţinea aproape toată prefectura Yamagata din prezent.
Geografie
Oraşul este situat în câmpia Ogachi, ce este mărginită de munţii Dewa în vest şi de munţii Ou în partea estică.
Economia
Printre alimentele locale se numără pepenii verzi, soba şi carnea de vită. Ar trebui menţionat faptul că producătorii din Ugo s-au gândit la o strategie de marketing inedită, cea de a folosi ambalaje cu animeuri întruchipând specificul local, cum ar fi orezul cu imaginea lui Ono no Komachi.
Din păcate, în Ugo nu se poate ajunge cu trenul dar se poate lua expresul până în Yuzawa sau Yurihonjo. Sau, dacă preferaţi, luaţi autobuzul din Yuzawa sau Sendou până în Ugo.
Festivale şi evenimente
Ugo este renumit în toată prefectura Akita pentru Dansul Bon din cartierul Nishimonai.
Nishimonai Bon Odori
Nishimonai Bon Odori are loc în fiecare an între 16 şi 18 august. Este un dans simbolic pentru a le arăta strămoşilor decedaţi respectul şi recunoştinţa cuvenită. Este cotat ca unul dintre primele trei dansuri Bon din Japonia.
A început ca un dans al recoltei prin anii 1280. În 1601 lordul Nishimonai-ului şi-a incendiat castelul după o înfrângere şi oamenii au dansat în jurul ruinelor pentru a-şi comemora lordul. Aceste două dansuri au fuzionat la sfârşitul secolului 18 pentru a alcătui forma actuală a dansului, deşi s-a încercat în secolul 20 ca dansul să fie interzis. Este cel mai mare festival al anului din Akita, ce atrage persoane din întreaga regiune Tohoku şi din toată ţara.
Cu o săptămână înaintea festivalului toate magazinele de pe strada Bon Odori sunt deschise şi vând tradiţionalele kimonouri hanui, pălării amigasa şi măşti hikosa zukin.
Magazinele şi standurile cu mâncare sunt deschise până la oara cinci. Dansul începe când soarele apune şi continuă până la ora unsprezece.
Yukitopia
Festivalul Yukitopia are loc în ultima sâmbătă şi duminică din ianuarie. O trăsură trasă de un cal, urmează un traseu bine stabilit prin Nishimonai, Motonishi şi tot drumul montan până la Nana Magari, trecând prin Tashiro. Acest drum este mărginit din mici felinare făcute din zăpadă.
Zone
Ugo este divizat în şapte cartiere:
Nishimonai, centru cultural şi economic al oraşului şi casa a celor mai mulţi rezidenţi. Aici se găsesc de asemnea cele mai multe restaurante, magazine, baruri şi parcuri. Cel mai faimos festival al oraşului Nishimonai Bon Odori, se desfăşoară pe străzile acestui cartier.
Miwa este al doilea cartier ca mărime şi sediul a unul sau două magazine cu soba. Tot aici se află şi Miwa Suga Jinjya, cel mai vechi şi cel mai important altar la oraşului.
Motonoshi este în principal o zonă rezidenţială, dar sunt şi câteva magazine şi obiective turistice.
Niinari, cam ca tot Ugo, este împânzit cu ferme. Cu toate acestea, aici se află şi parcul Arcadia şi singurul izvor termal din Ugo.
Maiji, Sendo şi Tashiro sunt în deosebi zone rezidenţiale şi agricole, însă există şi unele atracţii turistice, cum ar fi altare şi temple, cooperative agricole şi multe, multe câmpuri cu orez.
Şcoli
În Ugo există şase şcoli elementare, trei gimnazii şi un liceu.
Locuri de cult
Altarul Miwa Suga
Cel mai vechi şi mai important altar din Ugo. Clădirea principală a altarului a fost construită în era Muromachi, alte construcţii find adăugate timp de 400 de ani. La fel ca majoritatea altarelor din Ugo, este înconjurat de mulţi cedri.
Altarul Taiheisan
O călătorie cu maşina de 15 minute şi o drumeţie de 25 de minute pe un traseu montan cu multe scări din lemn vă va duce la acest altar de pe vârful micului munte Taihei. Altarul oferă o privelişte a părţii sudice a Akitei, de la Yuzawa până la Daisen. Recomandat în special toamna.
Altarul Nishimonai Ontake
Aflat lângă poşta din Nishimonai, acesta este principalul altar al cartierului. Este înconjurat de cedrii înalţi.
Atracţii turistice
Pasul Nanamagari
Un traseu cu vânt puternic, ce străbate diviziunea munţilor Dewa care prin vestul oraşului. Începe între Motonoshi şi Tashiro, fiind o provocare populară pentru biciclişti. Există mai multe zone unde te poţi opri şi admira frumuseţea naturii dar şi apa unui izvor local despre care se spune că extinde viaţa.
Casa Suzuki
Cea mai veche casă din prefectura Akita. Cea mai mare parte din locuinţă a fost construită în prima jumătate a secolului 17. Poarta casei a fost terminată în 1733.
Gorinzaka
Gorizaka este un minunat complex de parcuri în Nishimonai şi Niinari. Există un mic teren de golf, care în timpul ierni este folosit ca pârtie de ski, locuri de picnic şi de petrecere, un încântător iaz la fel ca şi spa-ul şi restaurantul Toshitoland.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu