vineri, 24 iunie 2011

Kamikoani

Kamikoani este un sat din prefectura Akita, Japonia. Are o populaţie de 3,145 locuitori şi o suprafaţă de 256.82 kilometrii pătraţi.
Istorie
Inagurare
Satul Kamikoani a fost inagurat în aprilie 1889 prin sistemul oraş-sat. Kami, din Kamikoani înseamnă nord, şi a fost numit astfel deoarece exista şi un sat numit Shimokowani, shimo însemnând sud.
Criza doctorilor
În februarie 2008 un doctor ce a practicat medicina în zone îndepărtate peste 20 de ani a început să lucreze în satul Kamikoani. El a spus: "Kamikoani este ultimul loc din cariera mea unde voi lucra. Voi continua să lucrez până voi avea interes şi dragoste pentru alte persoane ce nu ţin de munca mea". După patru luni el şi-a exprimat intenţia de a demisiona şi după două luni a şi renunţat la slujbă.
În 2009, Yukiko Arisawa, o doctoriţă de 61 de ani şi-a început munca în Kamikoani. Înainte ea practicase medicina pe insule izolate şi în Thailanda. În martie 2010 şi-a exprimat intenţia de a demisoiona, anunţând că va demisiona în martie 2011, căci este nevoie de timp pentru a găsi un nou doctor şi fiindcă era îngrijorată de situaţia din sat. Când şi-a înaintat demisia funcţionarii primăriei au încercat să o convingă să se răzgândească, dar nu au putut să-i schimbe hotărârea.
În urma acestor demisii ce s-au petrecut brusc, revista oficială de relaţii publice Kouhou Kamikoani a scris că doctoriţa fuseseră hărţuiţă de către localnici. După spusele ei, ea a fost hărţuită de mai multe ori. De exemplu, a primit telefoane care o acuzau de agresiune, iar efortul ei a fost negat chiar de mai înainte. Când şi-a pus o lumină cu senzor în faţa propriei case cineva i-a spus că este o pierdere fiscală pentru sat, deşi ea îşi plătea taxele în fiecare lună. În plus, un alt sătean a mustrat-o spunându-i: "Mă întreb cum poţi să te duci la cumpărături când ai pacienţi care te aşteaptă?", când Yukiko a ieşit să-şi ia nişte sandwich-uri pentru că nu avusese timp să ia prânzul. În 2009 a reuşit să aibă doar 18 zile de concediu şi a muncit din greu, dar oamenii, în loc să o încurajeze, au întrebat-o cum de poate să-şi ia concediu în zilele din timpul săptămânii, criticând-o că şi-a luat concediu pe 17 august. Ba mai mult, cineva ia împrăştiat în faţa casei pliante jignitoare la adresa ei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu