sâmbătă, 30 aprilie 2011

Miyoshi

Miyoshi este un municipiu din prefectura Aichi, Japonia, cu o populaţie de 60,184 locuitori şi o suprafaţă de 32,11 kilometrii pătraţi. A primit statutul de municipiu în ianuarie 2010, ocazie cu care s-a desfinţat şi districtul Nishikamo. Oraşul este situat între municipiile Nagoya şi Toyota, fiind cunoscut şi ca o suburbie a acestora datorită expansiunii şi dezvoltării din ultimii ani. Este centru al mai multor întreprinderi înrudite cu industria automobilelor, cum ar fi uzina de automobile a Toyota motor grup.
În 1994 Miyoshi a fost gazda competiţiei de canotaj a întâlnirii naţionale atletice Wakashachi Kokutai ce s-a desfăşurat în Aichi. De atunci canotajul a înflorit atât de mult încât liceul Miyoshi şi alte patru gimnazii din oraş au în prezent cluburi de canotaj. Având competiţii la eleşteul Miyoshi şi o permanentă bază nautică de cantotaj la eleşteul Botagaike, oraşul este cea mai promiţătoare locaţie pentru competiţiile anuale de canotaj.
În 2006 a găzduit al şaselea campionat mondial de caiac canoe, devenind primul oraş din Asia care a găzduit această competiţie.
Ar trebui menţionat că În Miyoshi se întâlnesc foarte multe sculpturi ce pot fi atinse şi admirate de către doritori. Din 1989 şi până în 2003 aici s-a ţinut un festival anual bazat pe tema "arta în viaţa de zi cu zi", intitulat Festivalul de artă a sculpturilor din oraşul Miyoshi. Şaptesprezece sculpturi ale acestui festival au fost plasate în parcuri, străzi, şcoli şi alte zone publice din jurul municipiului, căpătând o valoare simbolică.
În Miyoshi există foarte multe locuri propice pentru admirarea cireşilor înfloriţi, iar în timpul festivalului cireşilor din oraş aceştea sunt luminaţi pe tot parcursul nopţii.
Vara, sezonul festivalurilor, aduce focuri de artificii, candele de hârtie şi multe alte evenimente palpitante. Toamna este vremea festivalului de muzica matsuribayashi şi a obiectelor plutitoare elaborat decorate.
Agricultura este dezvoltată. Se cultivă în special fructe cum ar fi perele, strugurii şi kaki.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu