luni, 8 iulie 2013

Iizuka

Iizuka este un municipiu din centrul prefecturii Fukuoka situat la confluenţa râurilor Honami şi Onga.
În timpul epocii Edo Iizuka a fost un important popas de pe drumul Nagasaki Kaido. Odată cu industrializarea Japoniei municipiul a devenit centrul cu cele mai productive zăcăminte de cărbune din Japonia situate în jurul districtului Chikuho. După sfârşitul celui De-al doilea război mondial oraşul a cunoscut o creştere semnificativă a populaţiei deoarece era una dintre puţinele zone care ofereau un mare număr de locuri de muncă în minele de cărbune şi în domeniile adiacente.
De când minele de cărbune s-au închis municipiul Iizuka a suferit o scădere constantă a numărului de locuitori. În ciuda acestui fapt, proximitatea faţă de municipiile Fukuoka şi Kitakyushu a amortizat falimentarea indusitriei carboniferă şi a salvat economia locală de la colaps. Acum Iizuka are o puternică bază a industriei uşoare şi este un centru educaţional şi are o industrie IT în continuă expansiune.
Conform datelor din 2008 oraşul avea 132.204 locuitori şi o suprafaţă de 214.13 kilometrii pătraţi.
Municipiul a fost fondat în anul 1932.
În 2006 toate aşezările din fostul district Kaho au fost incorporate, formând noul municipiu.
Climat
Oraşul are un climat subtropical umed, cu ierni răcoroase şi veri fierbinţi. Precipitaţiile sunt semnificative în timpul anului, dar mult mai mult vara decât iarna.
Cetăţeni
Fostul prim ministru Taro Aso s-a născut în Iizuka, deţinând o reşedinţă spaţioasă în acest oraş.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu