sâmbătă, 17 decembrie 2011

Hitoe Arakaki

Hitoe Arakaki, născută pe 7 aprilie 1981 în prefectura Okinawa, este cel mai vechi membru al formaţiei japoneze Speed, care s-a destrămat anul 2000 şi s-a reunit iarăşi în 2009. Este cunoscută doar după prenumele ei, Hitoe. În timpul perioadei ca membră Speed a fost extrem de populară pentru dansul său entuziast, dar şi pentru coafurile excentrice.
În 1999 Hitoe şi-a lansat primul single solo, "Inori", ce a ajuns pe poziţia a doua în Oricon. În decembrie 2002 şi-a lansat al doilea single solo, "I got you", şi albumul "I'll do it my way". În plus, toate versurile pieselor de pe album au fost scrise în colaborare cu Arakaki. În februarie 2003 şi-a lansat al treilea single, "I'll do it my way".
Hitoe este cunoscută şi drept artistă. Spre deosebire de foştii mebrii ai formaţiei sale care şi-au continuat toţi  cariera muzicală, la desfiinţarea formaţiei Speed Hitoe s-a mutat la New York pentru a urma o şcoală de artă. Hitoe a declarat odată că în timp ce frecventa şcoala de artă picta deseori lucrurile contrar sarcinilor stabilite de instructor datorită lipsei de înţelegere a limbii engleze. Ea este o artistă cunoscută pentru picturile sale în stil graffiti care descriu adesea membrii ai societăţilor minoritare. Aceasta a publicat o carte de artă numită "Vibe Art" şi a ţinut expoziţii private la Tokyo şi New York. Lucrările ei au apărut şi pe coperţile a diferite CD-uri de compilaţii a cântăreţilor hip hop americani.
Ea a devenit şi un practicant activ a yoga, obţinând licenţa de a o preda în Japonia. În iunie 2007 a publicat o carte cu DVD cu lecţii de yoga. În prezet ea predă yoga în Shibuya, la studioul Star Light.
Arakaki cântă la tobe şi la saxofon. Are aceaşi zi de naştere cu membra Speed Hiroko Shimabukuro, care este cu trei ani mai tânără decât ea.
Speed s-a reunit într-o formulă permanentă în 2009.
Cântăreaţa a declarat la televizor că deseori găteşte acasă pentru ceilalţi membrii ai formaţiei.
Discografie
Singleuri
Inori (1999/6/30)
I Got You (2002/12/18)
I'll Do It My Way (2003/02/05)
Albume
I'll Do It My Way (2002/12/18)
Inori

I got you





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu