marți, 15 noiembrie 2011

Sakura

Sakura este un municipiu situat în partea de nord a prefecturii Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 172.176 locuitori şi o suprafaţă de 103.59 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul se află în partea de nord-est a prefecturii. Situat la 40 de kilometrii nord-est de Tokyo şi la 15 kilometrii de aeroportul internaţional Narita. Municipiul Chiba, capitala prefecturală să întinde la 15 kilometri sud-vest depărtare de Sakura. Lacul Inaba şi mlaştina Inaba mărginesc oraşul în nord.
Sakura se învecinează cu Chiba, Yotsukaido, Yachiyo, Inzai, Yachimata şi Shisui.
Istorie
Zona din prezent a oraşului a fost locuită încă din preistorie, arheologii descoperind în zonă numeroase morminte Kofun, cât şi rămăşiţele unui templu budist din perioada Hakuho. În timpul perioadelor Kamakura şi Muromachi teritoriul a fost controlat de clanul Chiba. În timpul perioadei Sengoku clanul Chiba s-a luptat cu clanul Satomi în sud şi cu clanul Honjo târziu, în vest. După înfrângerea clanului Chiba teritoriul a intrat sub controlul lui Tokugawa Ieyasu care l-a însărcinat pe unul dintre generalii săi, Doi Toshikatsu, să reconstruiască castelul Chiba şi să domnească peste domeniul Sakura ca daimyo. Sub shogunatul Tokugawa domeniul Sakura a fost condusă în cea mai mare parte în perioada Edo de către clanul Hattori. Către perioada Bakumatsu, domeniul a devenit un centru pentru studiile rangaku (studiul limbilor străine) având o contribuţie mare în restauraţia Meiji. După abolirea domeniului Sakura zona a devenit o parte a prefecturii Chiba.
Oraşul Sakura a fost unul dintre cele câteva oraşe şi sate create în aprilie 1889 în districtul Inba. În martie 1954 Sakura a ajuns la statutul de municipiu prin unirea oraşului Usui şi a satelor Wada, Nego, Yatomi şi Shitzu.
Economie
Sakura este un centru comercial regional şi datorită numeroaselor conexiuni ale căilor ferate, o comunitate de navetişti pentru Chiba şi Tokyo.
Atracţii locale
Sakura dispune de o serie de atracţii locale printre care se numără Muzeul naţional de istorie japoneză, situat pe ruinele castelului Sakura. Câteva case de samurai, aflate lângă vechiul castel, sunt deschise publicului, fiind totodată protejate ca importante proprietăţi culturale. Alte obiective de interes ar fi Muzeul săbiilor Tsukamoto, Muzeul Sakura de istorie şi folclor, Muzeul municipal de artă Sakura şi clădirea memorială Sakura Jutendo. În apropiere se află şi Muzeul memorial de artă Kawamura. La a patruzecea aniversare a oraşului o moară de vând olandeză, "De Liefde", a fost dată în funcţiune de către compania olandeză de mori de vânt Verbij Hoogmade BV în partea de sud-est a ţărmului lacului Inba, drept un punct de reper pentru scuarul Sakura Furusato. Moara, ce funcţionază ca o moară poldere, a fost numită după primul vas olandez care a acostat pe ţărmurile japoneze, în anul 1600. Este singura moară de acest tip din Japonia ( o aşa numită "moară-pământ", ceea ce înseamnă o moară de vânt a cărei pale aproape că ating solul).
Cetăţeni importanţi
Hayashi Tadasu şi Tsuda Sen, miniştri în perioada Meiji şi Nagashima Shigeo, jucător profesionist de baseball.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu