sâmbătă, 29 octombrie 2011

AMWE

AMWE (pronunţată Amuui), este o cântăreaţă indie şi electro, născută pe 6 mai 1984, în Nagoya, prefetcura Aichi. Acumulând noţiuni de bază de la formaţii ce se ocupau cu cover-uri jazz sau cu muzica anilor 80, a debutat în octombrie 2009 sub tutela casei de discuri Pure Groove. AMWE îşi produce, scrie şi interpretează  de una singură toate melodiile.
Născută în 1984, AMWE a dat marea lovitură când a câştigat categoria japoneză a competiţiei muzicale Diesel U în 2008. Experimentând cu muzica pe care o crea pe propriul computer, a fost inspirată de artistul suedez Juvelen, ceea ce a făcută să înceapă să se concentreze asupra carierei sale solo. Odată ce a devenit mai populară, casa franceză de discuri Kitsuné a invitat-o să remixeze o piesă, oferindu-i şansa de a apărea pe unul dintre albumele de compilaţii ale lor, Kitsuné Maison 8, cu melodia “Friction Between the Lovers”.
AMWE a fost comparată cu artişti ca Ryan, duo-ul francez Daft Punk şi cântăreaţa japoneză Immi.
Ea a fost selectată ca unul dintre cei mai buni 10 artişti ce au debutat în anul 2010. Al doilea său album a cuprins 12 cântece şi un DVD, incluzând şi un cover al piesei "Girls and Boys", un hit lansat de Blur în 1994; un cover al melodiei "Groove is in the heart" de Deee-Lee, un cover a piesei "Only Shallow" de My Bloody Valentine, dar şi melodiile "Moon light" şi "Girl's night out".
Discografie
Studio albume
I am AMWE (noiembrie 30, 2009)
Girls (septembrie 29, 2010)
Mini-albume
Bangin' The Drum EP (septembrie 15, 2009)
Fiction between the lovers





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu