sâmbătă, 24 septembrie 2011

Katori

Katori este un municipiu situat în nordul prefecturii Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 82.633 locuitori şi o suprafaţă de 262.31 kilometrii pătraţi. Altarul Katori se află în oraşul omonim, la fel ca şi canalul şi vechiul oraş comercial Sawara.
Geografie
Katori este situat în partea de nord-est a prefecturii Chiba, de-a lungul cursului inferior al râului Tone.
Se învecinează cu Narita, Sosa, Asahi, Kozaki, Tako, Tonosho, Inashiki, Itako şi Kamisu, ultimele trei din prerfectura Ibaraki.
Istorie
După restauraţia Meiji oraşele Sawara şi Omigawa şi satele Katori, Kanishi şi Higashi-Daito au fost fondate în mai 1890 în districtul Katori. Katori a fost ridicat la statutul de oraş în mai 1897. În martie 1951 municipiul Sawara a fost fondat prin unirea municipalităţilor Katori, Sawara, Omigawa şi Higashi-Daito. Sawara s-a extins în februarie 1955 prin anexarea satelor Niijima, Okura, Mizuho şi Tsunomiya. În martie 2006 Sawara a încorporat oraşele Kurimoto, Omigawa şi Yamada, toate din districtul Katori, pentru a forma noul municipiu Katori.
Economie
Katori este un centru comercial regional. Economia este primar agricolă, cultivându-se mai ales orez, arpagic, ceapă şi brusture.
Atracţii locale
Altarul Katori Jingu şi grădina botanică Suigo Sawara.
Cetăţeni importanţi
Pugilistul Takao Sakurai şi luptătorul de arte marţiale mixte Kazuo Misaki.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu